Chitic, despre intervenţia prefectei în şedinţa de Consiliu Local: „Nepotrivit şi neoportun!” Chitic, despre intervenţia prefectei în şedinţa de Consiliu Local: „Nepotrivit şi neoportun!”
Primarul Dragoş Chitic a făcut câteva precizări pe marginea intervenţiei prefectului de Neamţ, ieri, în şedinţa de Consiliu Local a municipiului Piatra Neamţ. Şeful... Chitic, despre intervenţia prefectei în şedinţa de Consiliu Local: „Nepotrivit şi neoportun!”

Primarul Dragoş Chitic a făcut câteva precizări pe marginea intervenţiei prefectului de Neamţ, ieri, în şedinţa de Consiliu Local a municipiului Piatra Neamţ.

Şeful Executivului nemţean, Daniela Soroceau, a participat la şedinţa ordinară de joi, unde a atacat subiectul inundaţiilor dar, spune Chitic, şi un alt subiect pentru care

Redăm ad litteram declaraţia primarului de Piatra Neamţ:

Daniela Soroceanu Cateva precizari privind prezenta si mai ales interventia  doamnei prefect de ieri din sedinta de CL.

Este dreptul domniei sale să fie prezentă, dar cred ca momentul a fost şi nepotrivit şi neoportun. Ieri , tinând cont de situaţie , voiam să rog colegii să urgentăm şedinta, pentru că nu şedinţe asteaptă oamenii de la noi, ci prezenţă pe teren şi implicare în rezolvarea problemelor.

Mă aşteptam, dacă doamna prefect a venit, să vină cu soluţii, cu susţinere guvernamentală, să  ajute în rezolvarea problemelor din Văleni şi nu să prezinte public situaţii eronate. Ieri, doamna prefect a venit nepregatită în şedinţa de Consiliu Local.

Cele 3 pârâuri care au generat marile probleme din noaptea de miercuri 19.06, Manstirii, Turcului, Batca Doamnei, sunt în administrarea Apelor Romane prin SGA Neamt, iar doamna prefect nu ştia acest lucru!

Problemele majore au fost cauzate de torenţii care au antrenat tone de aluviuni şi resturi vegetale din zona forestieră, administrate de Direcţia Silvică, iar doamna prefect a omis să spună acest lucru. După şedinta de CL, în cadrul Şedintei extraordinare a CLSU, reprezentanţii celor două instituţii guvernamentale ( adică din zona prefecturii) au recunoscut aceste lucruri precum şi faptul că pentru zona forestieră ar exista studii de fezabilitate pe proiecte care trebuie urgent implementate,  dar nu au finanţare din partea guvernului, iar SGA are nevoie de fonduri de ordinul milioanelor de lei pentru lucrări care să prevină inundaţiile.

Totodată, mi s-a părut total neinspirată atitudinea consilierilor PSD –ALDE care la sugestia doamnei prefect au blocat un proiect de HCL  de rectificare bugetara care aloca bani pentru reparatia acoperisului Scolii Generale nr. 10, Nicu Albu in care sunt problem atunci cand ploua.

Este inadmisibil ca un necaz al oamenilor, o problemă grea a oraşului din aceasta perioadă, sa fie politizată. Este nefiresc ca atunci când oamenii aşteaptă ajutorul autorităţilor, prefectul să se certe cu primarul şi consilierii locali? Nu eram ieri în momentul determinarii vinovaţilor, ci în plină acţiune de intervenţie, de sprijin pentru populaţie, de eliminare a riscurilor , de a asigura revenirea la o viaţă normală pentru persoanele afectate.

Din respect pentru oamenii afectaţi de inundaţii mă opresc aici şi sper, în continuare, în ajutor financiar guvernamental pentru oamenii din Piatra Neamţ şi nu în pasare de responsabilităţi sau oferirea de soluţii cu puternic iz politico-electoral şi ineficiente. Sper să fiu si eu invitat la şedinţa CJSU şi sper să fie lăsate deoparte interesele electorale sau politice si să dialogăm constructiv pentru a se interveni din partea instituţiilor guvernamentale în rezolvarea adevăratelor probleme care au generat pagube în cazul inundaţiilor în Văleni, Cindia, Aleea Tineretului, Bâtca Doamnei.

Viaţa Nemţeană