Chitic: Centrul Social Pietricica redevine ZERO COVID Chitic: Centrul Social Pietricica redevine ZERO COVID
Măsurile de protecţie anti-coronavirus la Centrul Social Pietreicica (cunoscut ca fostul cămin de bătrâni Piatra Neamţ) au readus centrul la zero persoane infectate cu... Chitic: Centrul Social Pietricica redevine ZERO COVID

Măsurile de protecţie anti-coronavirus la Centrul Social Pietreicica (cunoscut ca fostul cămin de bătrâni Piatra Neamţ) au readus centrul la zero persoane infectate cu noul coronavirus.

În perioada stării de urgenţă şi mult timp după în acest centru unde un singur bolnav ar fi putut risca un focar extrem datorită vârstei, nu a existat nici un bolnav de coronavirus, fie că a fost vorba de asistaţi sau personal.

În data de 25 iulie 2020, două persoane aflate în izolare la Centrul Social Pietricica din Piatra Neamț au fost confirmate Covid -19. Din ancheta epidemiologică s-a constat ca aceștia erau veniți de la Căminul pentru persoane vârstnice Roznov, având la intrarea în centru teste negative. De altfel, directorul Căminului pentru persoane Vârstnice de la Roznov, Romeo Panaitescu a ţinut-o o vreme sus şi tare că la el în curte ba că nu există infecţii, ba că sunt asimptomatici, ba că sunt negativi, a negat şi testele, până când a izbucnit un focar cu aproape 50 de oameni bolnavi. Cineva ar fi trebuit să ia măsuri acolo, poate CL Roznov care l-a impus pe directorul care a trimis într-un centru curat, ca cel de la Pietricica, doi bolnavi riscând o evoluţie gravă.

La Căminul din Piatra Neamţ, treburile stau în felul următor, ne anunţă primarul Dragoş Chitic:


♦️Prin Direcția de Asistență Socială a municipalității pietrene am luat toate măsurile necesare de prevenire și control a răspândirii coronavirusului.
✔Una dintre măsuri este testarea periodică a beneficiarilor și a salariaților, efectuată de 2 ori pe lună, de către o echipă de asistenți medicali ai direcției.
În urma recoltărilor de probe din data de 3 august 2020, persoanele vârstnice rezidente în Centrul Social Pietricica au primit rezultatul testului negativ, toți seniorii fiind sănătoși
.

Grija pentru sănătatea și confortul beneficiarilor centrelor sociale ale Primăriei Piatra Neamț reprezintă o prioritate, mai ales în perioada crizei sanitare.

Viaţa Nemţeană