Ce se întâmplă la Neamţ după ieşirea ALDE de la guvernare? Ce se întâmplă la Neamţ după ieşirea ALDE de la guvernare?
ALDE iese de la guvernare iar miniştrii liberal-democraţilor din actualul guvern îşi vor da demisia mâine. Vorbim de următoarele ministere: Mediu, Energie, Externe și... Ce se întâmplă la Neamţ după ieşirea ALDE de la guvernare?

ALDE iese de la guvernare iar miniştrii liberal-democraţilor din actualul guvern îşi vor da demisia mâine. Vorbim de următoarele ministere: Mediu, Energie, Externe și Relația cu Parlamentul.

În Neamţ, prezenţa ALDE în serviciile descentralizate, ar fi fost, dacă s-ar fi mers pe tradiţionala negociere politică locală,  la Agenţia de Protecţie a Mediului şi Garda de Mediu.  Externele şi Relaţia cu Parlamentul nu au servicii (descentralizate) în judeţe.

Sucursala Hidrocentrale Bistriţa, principala instituţie subordonată Ministerului Energiei, îl are director pe ing. Cornel Melinte. Singura sa prezenţă publică cu ALDE ar fi vizita la Barajul Bicaz cu preşedintele ALDE al organizaţiei Neamţ, Ion Asaftei, în scop profesional.

Directorul de Agenţia de Protecţie a Mediului, Iulian Jugan (fost subprefect), a câştigat postul prin concurs. Ne-a declarat că nu este membru ALDE. A fost subprefect de Neamţ iar şef la APM este din aprilie 2018

La Garda de Mediu, director este Iftimie Petrariu, din ianuarie 2018. Nici el nu este membru ALDE.

La inspectoratul şcolar, ALDE are un inspector în funcţie de conducere. Este vorba despre Ion Milea (foto în dreapta lui Ion Asaftei), membru din 2018.

Totuşi, nu ALDE i-a adus funcţia în urma unor negocieri de partid. Când a optat pentru această formaţiune, Milea era deja adjunct la ISJ.

În fine, plecarea ALDE de la guvernare îl lasă descoperit pe actualul sub-prefect de Neamţ, Doru Nicolae Ungureanu, susţinut pe funcţie public şi declarat, de ALDE. (foto investire).

Oircând o hotărâre de guvern poate anunţa eliberarea din funcţie cu toate formulele sale juridice: detaşare, mobilitate etc.

Doru Nicolae Ungureanu este medic veterinar și a activat anterior în funcția de consilier superior în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț.

Cât despre Consiliul Judeţean, unde ALDE are un vice-preşedinte – Ion Asaftei-, lucrurile nu este obligatoriu să se schimbe, dar este foarte posibil, în condiţiile în care, dinspre liberal-democraţi au fost ridicate de-a lungul timpului, nemulţumiri de probleme de imagine.

 

Viaţa Nemţeană