Caragiale în mărime naturală, adus de Adrian Alui Gheorghe la Neamţ Caragiale în mărime naturală, adus de Adrian Alui Gheorghe la Neamţ
Revenirea lui Adrian Alui Gheorghe în prim planul vieţii publice nemţene relansează, de acolo de und au fost oprite, o serie de proiecte pe... Caragiale în mărime naturală, adus de Adrian Alui Gheorghe la Neamţ

Revenirea lui Adrian Alui Gheorghe în prim planul vieţii publice nemţene relansează, de acolo de und au fost oprite, o serie de proiecte pe care scriitorul, în calitate de fost diretor al Bibliotecii Judeţene Neamţ, le-a început cu câţiva ani în urmă.

După cum am anunţat, el este consilierul onorific, pe probleme de cultură, al președintelui PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

Adrian Alui Gheorghe:

„Am venit spre echipa liberală de aici, deoarece consider că politicul are și o dimensiune civică, consistentă de altfel. Trebuie să ne implicăm toți, să nu lăsăm în seama politicienilor sau a administrativului tot ce se întâmplă în comunitățile noastre, în societate, sunt multe lucruri care intră în responsabilitatea tuturor. Cu ajutorul echipei liberale voi putea să continui aceste proiecte. Este vorba despre statuia lui Caragiale. Înainte să fiu ”executat” aveam proiectul în sine dimensionat, iar statuia urmează să fie realizată de un mare artist – Lucian Tudorache. Găsisem inclusiv sponsori și spațiu unde să fie expusă în Piatra Neamț. Drept urmare, acum vom duce la capăt acest proiect. Sponsorii au rămas și în cel mult un an vom avea la Neamț o statuie a lui I. L. Caragiale în mărime naturală. Caragiale a fost în Neamț și Piatra Neamț revizor școlar, sunt multe lucruri legate de Neamț in biografia lui Caragiale„.

  • Al doilea proiect este acela de  a crea un Club Liberal, unde se vor organiza întâlniri lunare, pe teme diverse, care să exprime tendințele din societate. Scriitorul a dăugat că acest club nu este unul al ideologiei liberale neapărat, ci al manifestării culturale, liberale, spirituale, civice.

Viaţa Nemţeană