Bogdan Gavrilescu dă o veste mare nemţenilor: 1000 de kituri de colectare de plasmă umană ajung la spital! Bogdan Gavrilescu dă o veste mare nemţenilor: 1000 de kituri de colectare de plasmă umană ajung la spital!
Viceprimarul municipiului Piatra Neamţ, Bogdan Gavrilescu, a anunţat, în urmă cu câteva minute, că la a Spitalul Județean Neamț va ajunge în scurt timp un... Bogdan Gavrilescu dă o veste mare nemţenilor: 1000 de kituri de colectare de plasmă umană ajung la spital!

Viceprimarul municipiului Piatra Neamţ, Bogdan Gavrilescu, a anunţat, în urmă cu câteva minute, că la a Spitalul Județean Neamț va ajunge în scurt timp un echipament și 1000 de kituri de colectare de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați. Preşedintele PMP Neamţ a postat pe pagina sa de socializare: 

 

„Acest lucru este posibil, datorită prietenului și fostului meu coleg de școală și de bancă, Florin Hozoc, care este distribuitor de produse derivate din plasmă. Practic, firma lui a cumparat de la producatorul german echipamentele si kiturile pe care le donează , pentru a oferi o sansa la viata pacientilor critici COVID-19.
Ținând cont de faptul că la Neamț situația este una delicată, dacă luăm în calcul numărul mare de cazuri COVID-19 confirmate, Florin, fiind pietrean, iar familia lui este încă în zonă,
a decis ca, pe lângă alte 3 echipamente care fac obiectul protocolului de donatie încheiat cu Ministerul Sănătății, să doneze încă un echipament similar și alte 1000 de kituri de colectare către Spitalul Județean Neamt.
Toate aceste echipamente au ajuns deja în depozitul reprezentanului din Romania al producătorului german, care în prezent desfăsoară procedurile legale vamale și de notificare a Agenției Nationale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale. Dincolo de formalitățile care sunt exclusiv în sarcina producătorului, mai așteptăm ca Ministerul Sănătății să aprobe prin ordin de ministru utilizarea lor pentru recoltarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați, respectiv includerea plasmei convalescente în nomenclatorul național de componente sangvine teraputice și protocoalele terapeutice specifice.
Vă reamintesc că această terapie este deja autorizată și utilizată cu foarte bune rezultate în China, SUA, Canada, Japonia, Coreea de Sud, israel, Italia, Germania, Franța, Elveția, Marea Britanie, Suedia sau Ungaria, iar acum putem și noi avea acces la ea. Pentru a veni în sprijinul specialiștilor care lucrează la toate aceste documente necesare aprobării colectării și administrării de plasmă convalescentă recoltată de la cei vindecați de COVID-19, a fost creat un site (www.covidplasma.ro) unde s-a pus la dispoziția medicilor ghidurile si protocoalele terapeutice deja utilizate în China, SUA, Italia, precum și studiile realizate în țările care utilizează acest tratament. Imediat după ce vor fi aprobate ghidurile tehnico-medicale și protocoalele terapeutice documentele vor ajunge la noi, pentru ca medicii de la nivelul Spitalului Județean Neamț să poată pregăti cele necesare implementării acestei terapii.
Sunt mândru că Florin îmi este prieten, că m-am putut implica în această acțiune prin discuții repetate cu el pe acest subiect și am pledat pentru Neamț. Mă bucur că putem avea o astfel de oportunitate pentru sănătatea nemțenilor și că sunt oameni care nu uită de unde au plecat.
Mulțumim, Florin Hozoc!
Cred că Dumnezeu ne iubește, trebuie să sperăm, să ne unim forțele și împreună vom reuși să învingem.
Vești bune pentru Neamț. Dumnezeu să ne binecuvânteze!”

Viaţa Nemţeană