Baza Hipică Piatra Neamţ: Ultimul spectacol Baza Hipică Piatra Neamţ: Ultimul spectacol
Astăzi, la la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu” Piatra Neamţ, a avut loc Festivitatea de închidere oficială a anului competiţional ecvestru 2018. Programul a început la... Baza Hipică Piatra Neamţ: Ultimul spectacol

Astăzi, la la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu” Piatra Neamţ, a avut loc Festivitatea de închidere oficială a anului competiţional ecvestru 2018.

Programul a început la ora 11,00, cu un  concurs demonstrativ de sărituri peste obstacole şi dresaj, susţinut numai de sportivii pietreni, pe fondul muzical susţinut de membrii Grupului Folcloric „Stânca Şerbeşti” din comuna Ştefan cel Mare.

În partea a doua a manifestării au fost înmânate diplome de merit sportivilor pietreni care au obţinut rezultate remarcabile în competiţiile naţionale desfăşurate la Piatra Neamţ şi în alte locuri din ţară.

Preşedintele Clubului Ecvestru Neamţ, Costache Lupu, a înmânat diplome de recunoştinţă instituţiilor şi unităţilor economice care au susţinut activitatea Bazei Hipice în anul 2018.

Printre ei, Bussines Agro Consulting, reprezentat de ing. Vasile Pop Silaghi, o emblemă a agriculturii nemţene. „Domnul Silaghi este unul dintre susţinătorii cei mai importanţi, el este cel mai important reprezentant al sponsorilor din agricultura judeţuui, grupează în jurul său oameni, oameni care au încredere în el”, a spus Costache Lupu.

Vasile Pop Silaghi a declarat că fermierii au stat la baza activităţii ecvestre la Piatra Neamţ, activitate care trebuie susţinută în continuare, nu doar cu aplauze ci şi cu bani.

„Dacă Baza Hipică îşi desfăşoară activitatea în continuare se datorează grupului de firme TCE 3 Brazi care a preluat de la regretatul Culiţă Tărâţă lecţia de ataşament faţă de sport, de cai şi faţă de lucru bine făcut”.

„Noi, cei de la Clubul Sportiv Ecvestru, le mulţumim Consiliului Judeţean şi Consiliului Local care ne-au susţinut şi în acest an, de am reuşit ca să contăm în ierarhia sportului ecvestru din România”, a precizat Costache Lupu.

Anul sportiv 2018 la Baza Hipică Piatra Neamţ a însemnat promovarea unui număr de 12 călăreţi în concursurile naţionale, sub îndrumarea antrenorilor Marius Lupu şi Lucian Aprofirei. În cele 5 concursuri la care au partipat sportivii călăreţii, s-au remarcat Lucian Aprofirei, Diana Aprofirei, Oriana Chelariu.

Viaţa Nemţeană