Axialul (Bistricioara-Izvorul Muntelui), inaugurat. Arsene: Este o zi specială pentru mine! Axialul (Bistricioara-Izvorul Muntelui), inaugurat. Arsene: Este o zi specială pentru mine!
Axialul (DJ 155F) a fost inaugurat astăzi, după 8 luni de când au început lucrările demarate de Consiliului județean Neamț, care reduce distanța dintre... Axialul (Bistricioara-Izvorul Muntelui), inaugurat. Arsene: Este o zi specială pentru mine!

Axialul (DJ 155F) a fost inaugurat astăzi, după 8 luni de când au început lucrările demarate de Consiliului județean Neamț, care reduce distanța dintre Bicaz și Durău, la jumătate.

„Dumneavoastră, cei care ați muncit pentru realizarea acestui proiect, și cei care ați așteptat atât de mult realizarea lui, sunteți adevărații mei miniștri. Cu dumneavoastră vreau să tai panglica inaugurală“, a precizat președintele Arsene, la deschiderea drumului județean DJ 155F

• „Unul dintre cele mai importante proiecte ale mandatului meu a fost astăzi finalizat! Am marea bucurie să văd redeschis Axialul, după zeci de ani în care a fost blocată circulația pe această cale de rulare“, a mai declarat Ionel Arsene, candidatul PSD-PPU-ALDE la președinția Consiliului Județean Neamț

Au participat, pe lângă conducerea Consiliului Județean, primari din zonă, reprezantanți ai constructorului SC DANLIN, persoanl di Consiliul Județan cu atribuții în executarea lucrării, eroii de la salvamont, cum le-a spus președintele Ionel Arsene, și un sobor de preoți din parohiile comunei Ceahlău și schitul Sf Antonie cel Mare de la Stănile, în frunte cu protopopul Ionel Cuțuhan.

Cu excepția unui km pe care trebuie făcute lucrări de consolidare, s-a turnat asfalt de la Bistricioara (ieșirea din DN 15) până la Durău.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț: „Este o zi specială pentru mine ca om de administraţie şi ca preşedinte al CJ cred că este cea mai fericită zi din cei 4 ani pentru că am reuşit după 20 şi ceva de ani să deschid acest drum extrem de important pentru toţi locuitorii de pe valea Muntelui și pe Valea Bistriței. Fără truda și munca lor, fără proiectant, fără Doru Conache și ceilalți colegi ai mei din Consiliul Județean, fără vicepreședinți, fără dumneavoastră, toți care ați pus umărul să terminăm această investiție, fără domnul primar Sălăgean care a dat tot sprijinul și tot suportul ca aici să reușim într-un timp extrem de scurt să facem această investiție, într-un timp atât de scurt. Mulțumesc bunului Dumnezeu. Termenul era de 24 de luni și am reușit să-l realizăm în 8 luni, pentru că era singura variantă de drum pentru locuitorii de pe Valea Muntelui(…) Le mulțumesc locuitorilor județului Neamț că au fost toleranți și îngăduitori să terminăm această investiție care facilitează accesul către Stațiunea Durău unde astăzi nu mai găsești locuri de parcare.

Este un traseu de poveste, pe care mii și mii de turiști din țară și din străinătate vor circula în cele mai bune condiții, admirând peisaje de neuitat și simțind răcoarea munților. După o astfel de experiență pe un traseu șerpuitor, lung de peste 40 de kilometri, vor ajunge în stațiunea Durău, pe Muntele Ceahlău, în alte zone excepționale ale județului nostru!Datorită acestui drum modernizat cu aproape de 50 milioane de lei, economia zonei montane va exploda, iar turismul va atinge cele mai înalte cote înregistrate până acum în Neamț.Dumnezeu m-a ajutat să rezolv o problemă de care s-au plâns toți muntenii, zeci de ani! Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături pentru realizarea acestei lucrări și tuturor celor care aveți încredere în mine!

Cei care au muncit aici, ei trebuie să panglica aceasta! Văd aici constructorii, DANLIN, vreau să le mulțumesc foarte mult, este unul dintre cei mai destoinici și mai serioși din Neamț, a reușit să construiască acest drum la mai puțin de jumătate din termenul din contract!”

„În ultimii 4 ani, în modernizarea căilor de rulare din Neamț s-a investit 1 miliard de lei. O sumă colosală, care nu a mai fost niciodată cheltuită pentru drumurile nemțene. „Cifrele nu mint! Iată cifra care reprezintă cel mai bine mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Neamț: 356.424.409 de euro. Bani investiți în toate proiectele care atrag creșterea nivelului de trai. Din aceștia, 1 miliard de lei sunt în infrastructura rutieră. Cu așa realizări, trăiesc împlinirile unui mandat de președinte de Consiliu Județean care și-a atins obiectivele și și-a onorat promisiunile făcute în fața celor care i-au acordat votul. Și sunt motivat să îmi doresc să continui activitatea în administrația județeană! Mai am proiecte care așteaptă să fie implementate! În acești ultimi 4 ani, am lucrat cu motoarele turate tot timpul. Am solicitat colegilor mei din Consiliul Județean o neîncetată implicare. Nu am menajat pe nimeni pentru că asta este datoria noastră. Știu că acesta este ritmul în care trebuie muncit, dacă vrem rezultate, dacă vrem un județ frumos, dezvoltat, atractiv pentru turiști“, a mai spus președintele Ionel Arsene, candidatul Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020, la alegerile din luna septembrie a acestui an.

Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz: „Este o zi importantă pe care o așteptam de multă vreme, de când a devenit un drum de neutilizat și nu mai făcea legătura Bicazului cu stațiunea Durău. Dl. Arsene s-a zbătut să obțină fondurile necesare. Turismul va lua de acum o amploare deosebită. Acest lucru sigur că va fi apreciat așa cum se cuvine”.

Preotul Ionel Cuțuhan, protopop de Ceahlău: „Rugăm pe bunul Dumnezeu ca toţi cei care au ostenit aici şi cei care vor călători pe drumul acesta să îi binecuvânteze. Să înmulţească dragostea , bucuria şi sporul românilor din toate timpurile”.

Ion Asaftei, vicepreședintele CJ Neamț: „Ce aș mai putea să mai spun după atâtea minunății, frumoase, reale și de bun simț și de bun gust spuse aici, asta e pohta ce am pohtit-o! Înainte cu 3-4 ani în urmă am răspuns de drumurile din Neamț, inclusiv naționale din Neamț, am luat fiecare metru dacă vreți, și împreună cu dl. președinte am decis ceea ce avem de făcut pentru viitor. țin să îi mulțumesc public pentru capacitatea de care a dat dovadă, pentru colaborarea frumoasă și implicarea extraordinară de care a dat dovadă pentru binele nemțenilor!”

Laurențiu Dulamă, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț: „Acest drum a devenit o realitate! Ceea ce se întâmplă aici este o normalitate, o certitudine a civilizației. Ceea ce ne-am propus în acești 4 ani, am realizat!”

Viaţa Nemţeană