Av. George Lazăr (fost prefect de Neamţ): 50 de termene în procesul Cheilor Bicazului! Neamţul a avut o problemă  de reprezentare! Av. George Lazăr (fost prefect de Neamţ): 50 de termene în procesul Cheilor Bicazului! Neamţul a avut o problemă  de reprezentare!
Prim-vicepreşedintele PNL Neamţ, George Lazăr (fost prefect de Neamţ) a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că în procesul între administraţiile din Neamţ şi... Av. George Lazăr (fost prefect de Neamţ): 50 de termene în procesul Cheilor Bicazului! Neamţul a avut o problemă  de reprezentare!

Prim-vicepreşedintele PNL Neamţ, George Lazăr (fost prefect de Neamţ) a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că în procesul între administraţiile din Neamţ şi Harghita privind apartenenţa pe Cheile Bicazului, au fost 50 termene de judecată „în care, din ştiinţa mea şi din relaţiile pe care le-am luat de la oameni din zona Consiliului Judeţean şi Prefectură, cele două instituţii care trebuia să fie garantul că se bat pentru judeţul Neamţ, nu au făcut-o! Rezultatul de la Tribunalul Prahova nu favorizează judeţul Neamţ, şi vorbim aici  slabă pregătire de la Neamţ”.

A spus d-na prefect Soroceanu că şi eu mă pot face vinovat de această hotărâre a Tribunalului Prahova! În mandatul meu au fost 7 termene de judecată doar de  procedură, în care nu s-au dezbătut lucruri de fond. Acestea au început în 2014, când guvernarea judeţeană a fost exercitată de PSD. Cheile Bicazului au fost dintotdeuna în judeţul Neamţ, în 1998, la solicitarea celor din Harghita s-a făcut o operaţiune cadastrală care a stabilit limite teritoriale care au fost acceptate de ambele părţi. Or, ulterior, instanţa din Prahova  anulează o hotărâre din 1998(…). Atunci, mă întreb cum îţi aperi interesele când şi legea e de partea ta,  înseamnă că ai o problemă de reprezentare pentru a demonstra vă dreptatea este de partea Neamţului? Consider că autorităţile din judeţul Neamţ nu ş-iau făcut bine treaba, nu au fost direct interesate să susţină patrimoniul Neamţului”.  

Viaţa Nemţeană