Au venit să-şi ia morţii acasă şi…Mită pentru autopsie şi îmbălsămare! Au venit să-şi ia morţii acasă şi…Mită pentru autopsie şi îmbălsămare!
Fără nici o frică în faţa morţii şi a lui Dumnezeu, fără nici o jenă în faţa durerii, fără teama că şi, la rândul... Au venit să-şi ia morţii acasă şi…Mită pentru autopsie şi îmbălsămare!

Fără nici o frică în faţa morţii şi a lui Dumnezeu, fără nici o jenă în faţa durerii, fără teama că şi, la rândul lor o pot păţi. La Suceava, la spitalul groazei, unii lucrători de la morgă le-au cerut bani familiilor îndoliate ca să-şi ia morţii acasă.

Dosar penal pentru suspiciune de mită la morga Spitalului Judeţean

Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava arată că, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public, respectiv în mediul on-line, în presă şi pe reţelele de socializare, privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie de către personalul de la morga din cadrul SJU Suceava, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, fiind constituit un dosar penal.

Din actul de sesizare rezultă că în perioada martie – aprilie 2020 funcţionari publici din cadrul SJU Suceava au pretins şi primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate în această perioadă, pretinzând aceste sume pentru „eforturile” făcute în legătură cu constatarea decesului, îmbălsămarea persoanelor decedate, îmbrăcarea acestora, etc., deşi toate aceste servicii intră în atribuţiile de serviciu ale personalului angajat în cadrul instituţiei medicale.

În prezent se efectuează urmărire penală in rem, cu privire la fapte, pentru clarificarea situaţiei de fapt şi pentru stabilirea existenţei răspunderii penale.

Cauza este instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu lucrători operativi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Viaţa Nemţeană