Astăzi, Sfântul Emilian Astăzi, Sfântul Emilian
CALENDAR ORTODOX 18 IULIE 2020 În această zi este prăznuit Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor, cel care a consimţit să fie supus la... Astăzi, Sfântul Emilian

CALENDAR ORTODOX 18 IULIE 2020

În această zi este prăznuit Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor, cel care a consimţit să fie supus la chinuri cumplite şi să-şi dea viaţa din iubire de Dumnezeu. Moaște ale Sfântului Emilian se găsesc în Catedrala episcopală din Slobozia și în Biserica „Nașterea Maicii Domnului“ din Drumul Taberei, București. Sfântul Emilian oferă grabnic ajutor celor care cu credinţă i se roagă pentru a primi curaj și voință ca să înfrunte vitregiile vieţii.

Sfântul Emilian de la Durostor a fost soldat în armata romană, în timpul împăratului Flaviu Claudiu Iulian (361-363), scrie crestinortodox.ro. În acea vreme a venit la Durostor vicarul Traciei, Capitolin, pentru a se asigura că toți locuitorii de aici aduc jertfe idolilor. Bucuros la vestea că toți locuitorii de aici se închină zeilor, a organizat un ospăţ la care i-a chemat pe toți dregătorii din cetate. Dar pe când petreceau ei, tânărul Emilian a luat un ciocan, a intrat într-un templu păgân și a sfărâmat toți idolii.

Drept pedeapsă, Emilian este biciuit și aruncat în foc. Dar credinţa de neclintit în Dumnezeu îl ajută să iasă nevătămat din foc, în timp ce soldații lui Capitolin, care se aflau aproape de acest foc, au fost arși. Rămas în chip minunat nevătămat de foc, s-a însemnat cu semnul sfintei cruci și a zis: „Doamne Iisuse Hristoase, primește sufletul meu! Și zicând acestea, a adormit în pace“.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.