Asaftei, ALDE Neamţ: „Nici vorbă, nu a fost nici un preşedinte demis, se merge pe reorganizare!” Asaftei, ALDE Neamţ: „Nici vorbă, nu a fost nici un preşedinte demis, se merge pe reorganizare!”
Revoluţia lui Tăriceanu în ALDE privind dizolvarea birourilor politice teritoriale care au scos sub pragul electoral la alegerile pentru Parlamentul European, nu se extinde... Asaftei, ALDE Neamţ: „Nici vorbă, nu a fost nici un preşedinte demis, se merge pe reorganizare!”

Revoluţia lui Tăriceanu în ALDE privind dizolvarea birourilor politice teritoriale care au scos sub pragul electoral la alegerile pentru Parlamentul European, nu se extinde – cel puţin deocamdată- la demiterea preşedinţilor.

În această situaţie, ALDE ar fi total descoperit în teritoriu, pentru că, partidul, deşi nu tocmai nou în peisajul politic, trecând prin mai multe etape de organizare în urma absorbţiei conservatorilor, nu are totuşi o rezervă de cadre atât de pregătită să preia în totalitate frâiele în teritoriu.

Preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei, a acordat un scurt interviu redacţiei Viaţa Nemţeană:

Rep: Domnule preşedinte, concret, ce măsuri  s-au luat la Bucureşti  pentru judeţul Neamţ?

I.A: S-a hotărât ieri, în Biroul Politic Central, dizolvarea birourilor politice teritoriale, revenind în sarcina preşedinţilor care, precizez, rămân pe funcţie – să facă o analiză foarte serioasă şi de perspectivă în legătură cu componenţa noului Birou. La Neamţ, este vorba de vreo 35 membri. Această componenţă  trebuie înaintă în maxim 7 zile către forurile centrale pentru validare.

Rep: Aşadar au fost sau nu demişi preşedinţii?

I.A: Pentru unele organizaţii care, de-a lungul tuturor anilor când au fost alegeri, au obţinut sub 5%, se va face o analiză şi, se pare, nu toţi preşedinţii vor rămâne pe funcţie. La Neamţ, că tot vorbim de o perioadă mai mare, avem 51 de consilieri locali, un primar, un viceprimar, doi consilieri judeţeni. Dar, chiar cu aceste cifre, vă rog să precizaţi, este loc de mai bine! Asta este măsura pe care o vom lua legat  de componenţa noului birou, care va fi unul de perspectivă, care să reuşească să ducă scorul spre 10-12 procente la alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. Asta înseamnă o responsabilizare a fiecăruia dintre noi, de aşa manieră încât acest scor să se realizeze şi chiar să fie depăşit.

Rep: Deci nu sunteţi demis!

I.A: Sub nici o formă! Nu doar eu, nimeni din cei 37 de preşedinţi! Noi, la Neamţ, vom face o analiză foarte serioasă, vom creşte ca număr de membri, dar fiecare să muncească mai mult decât un simplu membru.

Rep: Cineva foarte important de la un partid politic local, aflat în campanie, spunea în mai, că unde mergea, dădea numai de ALDE. Deci, cumva, a fost implicare…

I.A: Avem nevoie de o implicare maximă, de optimism şi de unitate efectivă. Acestea vor fi coordonatele care ne vor plasa la scorul pe care îl aşteptăm. Avem oameni în partid cu care putem înlocui membri vechi ai fostului Biroul Politic Teritorial, nu suntem în lipsă de cadre! 

Viaţa Nemţeană