Asaftei (ALDE Neamţ): Dl. Tăriceanu este singurul candidat cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențială în fața lui Klaus Iohannis! Asaftei (ALDE Neamţ): Dl. Tăriceanu este singurul candidat cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențială în fața lui Klaus Iohannis!
Partidul Alianța Liberalilor și Democraților-ALDE Filiala Județeană Neamț P-ța Mihail Kogălniceanu, nr. 3, et, 1, Piatra Neamț, jud. Neamț   COMUNICAT DE PRESĂ  ... Asaftei (ALDE Neamţ): Dl. Tăriceanu este singurul candidat cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențială în fața lui Klaus Iohannis!

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților-ALDE

Filiala Județeană Neamț

P-ța Mihail Kogălniceanu, nr. 3, et, 1, Piatra Neamț, jud. Neamț

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

La scurt timp dupa alegeri, presedintele Tăriceanu, întrebat despre o candidatură la prezidențiale, a declarat, textual: ,,În acest moment candidatura la prezidențiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine nu este o opțiune pe care în momentul de față să o analizez (3 iunie a.c.).

Din rea intenție sau din amatorism profesional, declarația președintelui Tăriceanu a fost interpretată ca un anunț privind renunțarea la o candidatură la alegerile prezidențiale.

Această interpretare NU este conformă realității politice din ALDE! Dl președinte Tăriceanu nu  a spus că renunță la această candidatură, ci doar a explicat că, în acel moment post alegeri, când știm cu toții că a trebuit să stăm și să analizăm cu atenție motivele pentru care rezultatul obținut nu a fost satisfăcător, NU era oportună o discuție despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă.

Prin urmare, dl președinte Tăriceanu TREBUIE să fie candidatul ALDE la alegerile prezidențiale, partidul va lua aceasta decizie în cel mai scurt timp. Mai mult, discuțiile privind o candidatură comună PSD-ALDE din parte dlui președinte Tăriceanu la alegerile prezidențiale NU au fost abandonate. În contextul discuțiilor interne din PSD privind viitoarele Congrese, partenerii noștri din PSD TREBUIE să lămurească și intern, și public, dacă dl președinte Călin Popescu Tăriceanu este ȘI candidatul lor la alegerile prezidențiale. În opinia noastră, dl președinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coalitiei PSD-ALDE cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențială în fața lui Klaus Iohannis.

Indiferent de decizia PSD, însă dl Călin Popescu Tăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidențiale, pentru că avem nevoie de un președinte unificator care să se implice în marile probleme cu care se confruntă țara, nu de unul care cere ,,indicații prețioase” de la Bruxelles.

14.06.2019

 Ion ASAFTEI,

Președinte Filiala ALDE Neamț

Viaţa Nemţeană