Arsene(CJ Neamţ): Spitalul modular a ajuns în ţară! Arsene(CJ Neamţ): Spitalul modular a ajuns în ţară!
Spitalul Modular Mobil COVID, care va fi realizat și cu contribuția județului Neamț în localitatea Lețcani, este aproape de destinație, urmând a fi instalat.... Arsene(CJ Neamţ): Spitalul modular a ajuns în ţară!

Spitalul Modular Mobil COVID, care va fi realizat și cu contribuția județului Neamț în localitatea Lețcani, este aproape de destinație, urmând a fi instalat. Ieri după-amiază, convoiul care transportă containerele în care va funcționa această unitate medicală a intrat în țară.

„Păcat că a durat atât de mult deplasarea componentelor pe cale terestră, dar asta s-a întâmplat din cauza întârzierii la punctul de trecere a frontierei dintre Turcia și Bulgaria și a circulației cu multe restricții, pe teritoriul Bulgariei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

De asemenea, procedurile vamale dintre cele două țări s-au desfășurat extrem de anevoios.

„Cu toate aceste inconveniente, pe principiul „A fost greu, dar am învins“, iată că depășim încă o etapă în realizarea acestui proiect, prin care urmăresc asigurarea accesului la serviciile medicale pentru nemțeni.

În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean este definitoriu ca pacienții să fie diagnosticați și evaluați corespunzător de către specialiști, iar prin înființarea acestei unități mobile vor putea fi tratați în cadrul ei oamenii infectați cu virusul SARS CoV-2″, a precizat şeful CJ.

Cu spitalul modular funcțional, va fi posibilă să redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț pentru internarea nemțenilor, indiferent de afecțiunile suferite, evitând astfel ca oamenii să mai fie redirecționați către alte unități sanitare din județ sau să fie amânați la tratamente și lăsați să sufere acasă, până la trecerea pandemiei de coronavirus.

Viaţa Nemţeană