Arsene, nemulţumit de constructorul noului centru de reabilitare de la Dragomireşti Arsene, nemulţumit de constructorul noului centru de reabilitare de la Dragomireşti
La Dragomiresti au început, în luna aprilie,  lucrările la unul dintre cele mai performante Centre pentru Recuperare Neuropsihiatrică din Neamţ, cu proiectare de nivel... Arsene, nemulţumit de constructorul noului centru de reabilitare de la Dragomireşti

La Dragomiresti au început, în luna aprilie,  lucrările la unul dintre cele mai performante Centre pentru Recuperare Neuropsihiatrică din Neamţ, cu proiectare de nivel european, beneficiar- CJ Neamt.

Potrivit proiectului, investiţia va fi finalizată în luna mai a anului viitor şi va cuprinde peste 3.800 metri pătraţi de clădire.

Valoarea investiţiei depăşeste 14 milioane de lei, bani asiguraţi din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și din bugetul local.

Complexul va cuprinde șapte apartamente pentru 70 de persoane cu afecțiuni neuropsihice și cabinete medicale, birouri, dependințe pentru personal și o sală multifuncțională.

Construcțiile vor fi realizate din beton armat, cu suprastructură din lemn.

Preşedintele Consliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, s-a arătat nemulţumit de felul cum decurge construirea noului centru: 

„În data de 19 iulie am mers la Dragomirești, într-o vizită neanunțată ca să verific stadiul lucrărilor desfășurate pentru realizarea Corpului Nou al Pavilionului Central – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, investiție ce reprezintă o extensie a centrului de la Războieni.

Deși construirea obiectivului se desfășoară în termenul de realizare stabilit, nu mă declar mulțumit de ritmul de lucru. Am avertizat constructorul să nu existe întârzieri și să intensifice activitatea în acest șantier.

Așa cum am mai spus, voi vizita toate șantierele din județul nostru unde se desfășoară lucrări finanțate de către Consiliul Județean sau de către Guvernul României, pentru a verifica cum decurg lucrările și pentru a mă asigura că termenele de execuție sunt respectate.

Centrul de la Războieni se află în subordinea Consiliului Județean Neamț și mă bucur că am reușit să demarăm acest proiect important pentru județul nostru. Pacienții vor beneficia de condiții de tratament la cele mai înalte standarde, iar personalul medical își va desfășura activitatea în spații moderne, de nivel european. În toamna anului viitor, județul Neamț va avea un centru etalon pentru tratarea și îngrijirea pacienților cu astfel de afecțiuni”.

  • Corp nou Pavilion Central – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, în comuna Dragomirești”
  • Date privind investiția:

Obiectivul face parte din ”Ansamblul rezidențial servicii sociale Dragomirești”, ce va fi realizat pe terenul aflat în proprietatea Consiliului Județean, pe o suprafață de 160.000 mp și urmărește îndeplinirea standardelor de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor adulte cu handicap, precum și implementarea Programului de interes național Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate.

Ca urmare, sunt prevăzute a fi realizate și alte obiective: ”Locuințe protejate”, „Ateliere protejate”, ”Blocuri de locuințe pentru personalul angajat” și ”Construire clădire complex de servicii pentru persoane cu handicap-Roman”

Pentru realizarea obiectivelorConstruire Corp nou Pavilion Central – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, în comuna Dragomirești și Construire clădire complex de servicii pentru persoane cu handicap-Roman, în comuna Dragomirești prin HG 977/2016 au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară a Guvernului sumele de 11.000 mii lei, respectiv 11.770 mii lei, diferența de bani necesară finalizării lucrărilor fiind asigurată de la bugetul local.

Viaţa Nemţeană