Alianţa PSD-ALDE-PPU la Piatra Neamţ: Cuc, Enache sau amândoi? Alianţa PSD-ALDE-PPU la Piatra Neamţ: Cuc, Enache sau amândoi?
Poate că lucrurile sunt deja tranşate sau încă în negociere, sau poate vor rămâne, cel puţin la Piatra Neamţ, aşa cum au fost stabilite... Alianţa PSD-ALDE-PPU la Piatra Neamţ: Cuc, Enache sau amândoi?

Poate că lucrurile sunt deja tranşate sau încă în negociere, sau poate vor rămâne, cel puţin la Piatra Neamţ, aşa cum au fost stabilite înainte ca cele două partide – PSD şi ALDE să facă alianţă electorală la Neamţ.

Precizăm – alianţă electorală- ceea ce presupune mai mult decât colaborarea pe care au avut-o în ultimii 4 ani în Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Piatra Neamţ, dacă este să vorbim numai de muncipiul reşedinţă de judeţ.

În momentul de faţă, două din cele trei partide care au prezentat ieri Alianţa pentru Modernizarea Neamţului, au candidat propriu la Primăria Piatra Neamţ pentru alegerile din 27 septembrie 2020.

PSD vine cu Răzvan Cuc, care are drept capital notorietatea unui ministru iar ALDE cu Ciprian Enache, un om politic local, deja cunoscut, care şi-a făcut vocală intenţia de a candida şi care îşi are, fireşte susţinătorii săi.

Cel puţin oficial, ieri erau tot doi candidaţi. Dacă Alianţa va merge pe unul singur, rămâne întrebarea, cine va fi sacrificat. Odată intrat în competiţie şi bazându-se şi pe un oarecare feedback, Ciprian Enache va candida, fie şi independent, aşa cum declarase la Vestitorii şi ulterior, confirmat, ulterior, pentru Viaţa Nemţeană.

La prezentarea noului proiect politic însă, Ion Asaftei, liderul ALDE, a ţinut să facă o precizare clară: „Coaliţia este la nivel judeţean, celelalte organizatii ALDE sunt independente, acţionează cum este interesul comunităţilor, dar aici, la nivelul judeţului, acţionăm împreună pentru judeţ”.

Deci, şi organizaţia municipală ALDE Piatra Neamţ condusă de Ciprian Enache, teoretic, este independentă şi liberă să facă sau nu alianţă. Alte precizări referitoare la candidaţi comuni nu s-au făcut.

Viaţa Nemţeană