Consilier Ministerul Muncii: Piatra Neamţ este unul din cele mai frumoase oraşe din ţară! Începând de astăzi, timp de două zile, în sala de...
  • Consilier Ministerul Muncii: Piatra Neamţ este unul din cele mai frumoase oraşe din ţară!

Începând de astăzi, timp de două zile, în sala de conferinţe  de la Grand Hotel Ceahlău are loc, în organizarea Primăriei  municipiului Piatra Neamţ, Conferinţa Naţională a Serviciilor Sociale din cadrul autorităţilor publice locale. Evenimentul, care se desfăşoară sub egida Asociaţiilor Municipiilor din România, este organizat în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială.

Este o onoare pentru noi să organizăm acest eveniment important a Asistenţei Sociale din România. Ca de fiecare dată, astfel de conferinţe atrag un număr important de participanţi. Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră aţi venit de la o distanţă mare pemtru a participa la această conferinţă şi vă mulţumesc!”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Ana Berea, directoarea executivă a Direcţiei de Asistenţă Socială Piatra Neamţ.

Au vorbit, în cuvântul de deschidere: Dragoş Chitic – primarul muncipiului Piatra Neamţ, Luminiţa Vîrlan – vice-primarul municipiului , Ştefana Zibileanu preşedinta Corpului Profesional al Specialiştilor în Serviciile Sociale, Gabriel Chifu – consilier în cabinetul secretarului de stat de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (M.M.J.S), Larisa Cazan –consilier superior în cadrul Direcţiei Politici Servicii Sociale din M.M.J.S  şi Monica Sofron ONG „Codrin”.

„Întâlnirea de astăzi reprezintă o mare oportunitate pentru a încuraja dialogul, cooperarea între serviciile socale şi cele mai importante aspecta cu care ne confruntăm în munca de asistenţă socială”, a adăugat Ana Berea.  

Vedeţi ce emoţie are d-na director(…) şi microfonul are emoţii”, a spus Dragoş Chitic.

Doamna director este o persoană care pune foarte foarte mult suflet, este persoana de spre care se poate spune că e omul potrivit la locul potrivit pentru funcţia de director al Direcţiei de Asistenţă Socială. Suntem onoraţi să găzduim acest eveniment şi avem şansa ca evenimentul să se suprapună peste Zilele Oraşului Piatra Neamţ. Atât timp cât veţi fi aici prezenţi, vă invit să parcurgeţi şi o parte din această sărbătoare”.

Primarul de Piatra Neamţ a spus că Asistenţa Socială la Piatra Neamţ este tratată cu mare seriozitate, sunt numeroase servicii sociale pe care primăria le oferă, o plajă foarte largă.

„O recunoaştere a calităţii serciviilor a fost trofeul oferit anul trecut Primăriei Piatra Neamţ prin Gala de execelenţă. Mai sunt în continuare, foarte multe lucruri de corectat, eu spun că nu este nici un fel de ruşine să ne inspirăm din modele de succes din ţări membre ale Uniunii Europene. Vă urez tuturor să aveţi la Piatra Neamţ o şedere cât mai plăcută şi fructuoasă!”, a adăugat primarul.

„Vă spun şi eu, ca şi dl. primar, că este o zi importantă azi la Piatra Neamţ. Nu doar pentru că ne aflăm în cadrul zilelor oraşului. Ca persoană care mă ocup de asistenţa socială în Primăria Piatra Neamţ, trebuie să recunosc că am învăţat foarte multe lucruri de la colegii mei care lucrează în asistenţă socială. În primul rând, reala sensibilitate pe care ei o au în toate evenimentele la care intervin”, a spus Luminiţa Vârlan, vice-primarul municpiului Piatra Neamţ.

Gabriel Chifu: „Sunt onorat, este pentru a doua oară când particip la o astfel de activitate, suntem deschişi unei colaborări cu dumneavoastră(…). Piatra Neamţ este unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară”.

Larisa Cazan: „(…)Pe lângă calităţile profesionale, mai avem şi calităţi morale şi sufleteşti pentru că ne pasă de cei din jur şi cred că discuţiile de de astăzi vor duce la soluţii pentru toate categoriile sociale aflate în dificultate”.

Ştefana Zibileanu:  „Corpul Profesional al Specialiştilor în Serviciile Sociale (CPSSS) s-a înfiinţat în 2007. În aceşti 12 ani am crescut. Am început cu un număr mic de municipii, acum suntem 100 CPSSS –uri membre în acest corp. Tema conferinţei de astăzi are o provocare foarte mare, într-un an în care problemele sociale sunt acutizate inclusiv din punctul de vedere al finanţării serviciilor sociale şi multe din administraţiile publice locale sunt în blocaj din punct de vedere al  finanţării”.

Conferinţa este structurată pe ateliere de lucru în care au loc dezbateri privind achiziţiile, alocarea bugetară, protecţia şi promovarea drepturilor personelor cu handica, legilaţie în domeniu, gestionarea cazurilor de violenţă ş.a.

Viaţa Nemţeană