A murit ziaristul Martin Leibovoci, ultimul  lord al presei nemţene! Drum bun, prietene adevărat,  om de reală valoare! A murit ziaristul Martin Leibovoci, ultimul  lord al presei nemţene! Drum bun, prietene adevărat,  om de reală valoare!
Mariana OLTEAN TUDOSE S-a stins din viaţă, în seara de 26 iulie, filologul şi ziaristul Martin Leibovici, semnatar în ziarul Ceahlăul, cu L.M.  Pentru... A murit ziaristul Martin Leibovoci, ultimul  lord al presei nemţene! Drum bun, prietene adevărat,  om de reală valoare!

Mariana OLTEAN TUDOSE

S-a stins din viaţă, în seara de 26 iulie, filologul şi ziaristul Martin Leibovici, semnatar în ziarul Ceahlăul, cu L.M. 

Pentru referinţele profesionale, voi cita în acest articol, pe ziarista Violeta Moşu din http://dordeneamt.ro, după ce voi scrie despre prietenul Martin Leibovici, căruia, acum, în moarte, îi mulţumesc pentru multe clipe minunate. 

I-am fost ucenică la ziarul Ceahlăul. Martin era, ca şi trupa de aur de acolo, un om al rigorii. Un om foarte instruit, un om cu pixul la el. Un om de mare calitate. Despre evrei se spune că sunt buni prieteni. E adevărat, Martin a fost un foarte bun prieten. Avea înţelusul cuvântului, avea înţelesul firii omeneşti – să mă iertaţi mulţi dintre cei care vă spuneţi ziarişti!-, avea adâncimea unui fenomen de orice fel -social, politic, economic- pe care mulţi dintre voi nu o aveţi!

A trăit într-o garsonieră oameni buni, fără maşină, fără avere! 

Pentru respectul pe care l-a avut pentru limba română, pentru profesie, pentru bibliotecile  pe care le-a dus în mintea sa către eterninate, pentru prietenia moralitatea, verticalitatea sa, îi mulţumesc!

Drum către eternitate, domnule Martin Leibovici!

„Martin Leibovici a făcut parte din primul colectiv de redacție al ziarului Ceahlăul, alături de Pavel Pântea (redactor-șef), Constantin Blagovici (secretar general de redacție), Dumitru Buznea, Constantin Marian, Mihai Nichita și Eugen Tureschi.

Corpul neînsuflețit este depus la Capela Cimitirului Evreiesc. Înmormântarea va avea loc duminică, 28 iulie, cu începere de la ora 11:00.

Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Violeta MOȘU” (dor deneamţ.ro)

Viaţa Nemţeană