Criterii de excelenţă pentru candidaţii ALDE la Parlamentul European Criterii de excelenţă pentru candidaţii ALDE la Parlamentul European
Preşedintele organizaţiei Neamţ a Alianţei Liberal-Democrate, Ion Asaftei, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că ALDE a stabilit pe 29 ianuarie, într-o şedină a... Criterii de excelenţă pentru candidaţii ALDE la Parlamentul European

Preşedintele organizaţiei Neamţ a Alianţei Liberal-Democrate, Ion Asaftei, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că ALDE a stabilit pe 29 ianuarie, într-o şedină a Biroului Executiv Central, criteriile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii acestei formaţiuni politice pentru Parlamentul European, la alegerile de la sfârşitul lunii mai. De asemenea, ALDE şi-a stabilit programul pentru depunerea şi evaluarea acestor candidaturi.

Printre calităţile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat se numără „experienţa profesională, experienţa politică, cunoaşterea unei limbi străine, experienţa şi realizările în raport cu  alegerile din  2016, experienţă în relaţiile internaţionale, abilităţi în diplomaţie şi comunicare,  notorietate/încredere (sondaj); experiență în relațiile internaționale; reprezentarea regiunilor”, a spus Asaftei.

Candidaturile vor fi depuse în perioada 30.01.2019- 07.02.2019, iar evaluarea candidaților va avea loc în perioada 08.02.2019-17.02.2019. Desemnarea și aprobarea candidaților la alegerile europarlamentare se va face în ședințele BPEx și BPC ALDE, în perioada 18-21 februarie 2019.

(foto: vestea.net)

Viaţa Nemţeană