Cod galben de ninsori în Neamţ Cod galben de ninsori în Neamţ
ANM a actualizat și informarea meteo de ninsori, intensificări ale vântului și polei valabilă în Neamţ şi în toată țara până vineri. ACTUALIZARE INFORMARE... Cod galben de ninsori în Neamţ

ANM a actualizat și informarea meteo de ninsori, intensificări ale vântului și polei valabilă în Neamţ şi în toată țara până vineri.

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 16 – 11 ianuarie, ora 12
Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei

Începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie, nn) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizând pe spații mici formarea poleiului.

Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 22 – 11 ianuarie, ora 12
Fenomene vizate: viscol, strat consistent de zăpadă
Zone afectate: județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași

În județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Viaţa Nemţeană