25.1 C
Piatra Neamț
marți, iunie 18, 2024

”Am închis un mit!”. S-a semnat finanțarea pentru noul spital județean Neamț

Politică

Liberalii la Neamț, învinși, dar fericiți. Radiografia lui Lazăr: în urma PSD-ului, dar mai bine ca în 2020

Conferință de presă la PNL Neamț, cu George Lazăr președinte care nu își reproșează nimic și care prezintă nemțenilor un bilanț fericit...

AUR, singurul partid care a spart blocul PSD-PNL la primăriile din Neamț

Toate primăriile din Neamț au fost câștigate de PSD și PNL, cu excepția comunei Dămuc, unde a câștigat Anton Covasan, de la...

Rezultatele alegerilor locale 2024 în județul Neamț

Sursa: AEP CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ HARPA DANIEL-VASILICĂ (PSD) – 80.000 de voturi LAZĂR GEORGE (PNL) – 70.541...

Dezastru financiar acoperit cu petunii! ZECI DE MILIOANE DE EURO A PIERDUT CARABELEA, bani deja accesați!

Când am plecat de la Primăria Piatra Neamț, am lăsat un oraș funcțional, o administrație publică în care se instaurase normalitatea, și,...

Mă bucur foarte mult că am reușit, astăzi, să închidem un mit, o minciună, anume că acest spital nu se va realiza. Este o investiție majoră în Neamț,  nu-mi aduc aminte în cifre de când n-a mai fost prinsă o asemenea investiție”, a declarat la Piatra Neamț prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

Astăzi, 17 mai, a fost o zi istorică în județul Neamț:  s-a semnat contractul de finantare pentru noul spital județean, un moment mult așteptat de către toți nemțenii. Această investiție are o valoare de 1,68 de miliarde de lei iar durata de execuție este stabilită la 30 de luni. La eveniment au participat premierul Marcel Ciolacu, Alexandru Rafila- ministru Sănătății, Adrian Câciu- ministrul Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Paul Stănescu- secretar general al PSD Neamț și eurodeputatul Mihai Tudose.

S-a pus punct, astfel, unui subiect pe marginea căruia nu ar fi trebuit niciodată să se facă opoziție de dragul politicii. Contestat de liberali în Consiliul Județean, noul spital prinde contur, cu girul factorilor decidenți din Guvernul Ciolacu. 

”Este un moment istoric pentru sănătatea nemțenilor astăzi, după o muncă de câțiva ani buni a echipei din Consiliul Județean Neamț. Am închis un capitol – Spitalul Județean Neamț, un spital de care oamenii au nevoie, dar ne vom îndrepta atenția spre tot ceea ce înseamnă spitale în Neamț. Astăzi este un motiv în plus de a convinge nemțenii de faptul că noi construim, facem lucruri pentru cetățeni, lăsăm politica deoparte după aceste 30 de zile de campanie electorală și ne apucăm de treabă pentru dezvoltarea județului Neamț. Odată contractul semnat, cert este că toate atacurile de campanie lansate de PNL sunt demontate definitiv. Oamenii înțeleg, văd, știu cine a făcut și face proiecte pentru ei: echipa social-democrată!

 

Dar, cel mai important, este faptul că oamenii din Neamt vor avea un spital județean de urgență unde sa primească ajutor la nevoie, în condiții optime. Dumnezeu să ne ajute, pe mine și echipa mea, să finalizăm cu succes acest proiect de o importanță majoră”, a transmis Daniel Vasilică Harpa, președintele social-democraților nemțeni și candidat la funcția de președinte al CJ Neamț.

”Este o investiție atât de mult așteptată de nemțeni! Ea se va concretiza într-un spital nou, cu standarde europene până la cel mai mic detaliu în ceea ce privește actul medical. Mulțumesc domnule prim ministru, domnule ministru Rafila, pentru faptul că ați răspuns unei necesități urgente, că ați venit în întâmpinarea oamenilor, a cetățenilor care văd în acest demers administrativ argumentul pentru o viață demnă”, a spus Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

 

”Nu este mai potrivit moment să ne bucurăm de această veste extraordinară ca în perioadă pascală, să realizăm că cei care zidesc școli și spitale nu fac altceva decât să-i dea slavă lui Dumnezeu. Și pentru asta trebuie să le mulțumim tuturor celor care au trudit în ultimii ani pentru ca acest proiect să se realizeze. În calitate de viitor primar al municipiului Piatra Neamț, voi face tot ce-mi stă în putință ca acest proiect să se realizeze, voi sprijini echipa domnului președinte Daniel Vasilică Harpa la Consiliului Județean, pentru că Partidul Social Democrat este alături de oameni”, a transmis Adrian Niță, candidatul PSD la Primăria Piatra Neamț.

 ”Mă bucur foarte mult că am reușit, astăzi, să închidem un mit, o minciună, anume că acest spital nu se va realiza. Este o investiție majoră în Neamț,  nu-mi aduc aminte în cifre de când n-a mai fost prinsă o asemenea investiție, dar ea nu ne aduce liniște, așa cum speram, pentru că domnul Harpa a venit cu alte investiții de realizat pentru Neamț, ne-a dat alte probleme de rezolvat: problema cu apa pentru care s-au declanșat procedurile și s-au început lucările; podul de la Luțca – unde în momentul acesta s-a eliberat albia și urmează procedurile de licitație; mai avem și drumul expres Piatra Neamț – Bacău care a trecut de faza studiului de fezabilitate și este în faza de aprobare de indicatorilor prin hotărâre de Guvern. Revenind la evenimentul de astăzi – ca acest proiect al Spitalului Județean să prindă viață, este urmarea unei promisiuni făcută atât parlamentarilor nemțeni cât  și domnului Daniel Harpa, care ne aminteau,  de fiecare dată când ne vedeam într-o activitate politică sau administrativă, de problemele pe care le are județul Neamț”, a declarat primul ministru Marcel Ciolacu.

 

„Odată cu semnarea acestui contract important pentru județul Neamț am reușit să ajungem la peste 98 la sută grad de contractare prin PNRR, aproape toate fondurile aflate la dispoziția Ministerului Sănătății. Cred că și acest spital, ca și multe altele, care sunt deja în faza de execuție, va putea să fie finalizat rapid, să sperăm că nu va fi nevoie de prelungirea termenului, pentru că procedurile se apropiede finalizare, așteptăm ofertele de proiectare, construcție și execuția acestui spital, pentru care există perspective serioase de realizare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 ”Realizarea noului spital județean este un moment pe care îl așteaptă nemțenii de mulți ani, iar astăzi, prin semnarea  contractului de finanțare, proiectul devine o certitudine. Suntem în faza de achiziție pentru proiectare și execuție lucrări. Spitalul se va construi pe un amplasament nou, va avea trei corpuri de clădiri interconectate cu o suprafață desfășurată de 67.000 de metri pătrați. Unitatea va cuprinde toate secțiile necesare unui spital județean de urgență și va beneficia de facilități medicale de ultimă generație”,a declarat  Adrian Păduraru, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

 ”Este o bucurie să vedem că investițiile încep să se realizeze cu o viteză mult mai mare în România(…) În ceea ce privește sănătatea, aici a fost o muncă de echipă împreună cu domnul prim ministru și dl. Ministru Rafila – să implementăm proiecte cu diferite surse de finanțare”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, care a adăugat că noul spital județean de urgență Neamț face parte din seri investițiilor susținute de Guvernul PSD în infrastructura de sănătate.

După semnarea contractului de finanțare a noului spital din Neamț, delegația oficială a vizitat două dintre cele mai mari companii din județ, ADF și COMES. Atât prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, cât și Daniel Vasilică Harpa, președintele social-democraților nemțeni și candidat pentru președinția CJ Neamț, au dovedit și vor dovedi în continuare că susțin economia locală și fac politica oamenilor.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

ANM/Începând de mâine, Neamțul intră sub un val de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a transmis în această dimineață o avertizare meteorologică de cod galben pentru Neamț și cea mai mare...

Demonstrații spectaculoase și lecții de prevenire cu polițiști și pompieri la Roman

La data de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, ai Postulului de Poliție Horia, împreună cu reprezentanți ai Clubului...

S-a urcat ”în glumă” pe capota mașinii și a ajuns în spital

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 22:10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire...

Anunțuri Apaserv Neamț/Luna iunie 2024

18 iunie 2024 Având în vedere neacumularea apei în rezervorul din care se realizează alimentarea cu apă potabilă a...

Bicaz/Anunț vânzare spațiu producție în spatele Direcției de Finanțe

Vând spațiu de producție sau prestări servicii, 75 mp, trei încăperi, curent trifazic, toate utilitățile. Bicaz, str. Barajului, nr.7 (în spatele Direcției de...