10.4 C
Piatra Neamț
vineri, aprilie 19, 2024

Adrian Stroici, în Stagiunea muzicală 2023-2024/Proiect cultural CCA ”Carmen Saeculare” și Academia ”Gheorghe Dima”

Politică

Primarul social-democrat Ioan Filip, candidat pentru un nou mandat în fruntea comunei Zănești

Sâmbătă, 13 aprilie, la o întrunire organizată de filiala PSD Zănești la Căminul Cultural din localitate, primarul social-democrat Ioan Filip și-a anunțat...

Bărbat cu mandat european de arestare, prins la Piatra Neamț

La data de 9 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat...

Bogdan Dumea, vizită la organizația PSD Piatra Neamț Neamț

Întâlnirea de lucru de astăzi a organizației municipale PSD Piatra-Neamt a fost una specială, prin participarea alături de noi a colegului nostru...

Doctorul Bogdan Mahu se alătură echipei PSD Piatra Neamț. ”Este mai mult decât un gest de sprijin; este un angajament pentru viitor!”

Îți mulțumesc, Bogdan, pentru curajul de a te alătura acestei călătorii, pentru încrederea de a investi într-un proiect care ne responsabilizează pe toți și pentru energia pe care o aduci echipei! Am convingerea că, împreună, vom scrie istorie pentru Piatra-Neamț, vom construi o comunitate în care sănătatea și bunăstarea să fie la ordinea zilei. Bun venit în echipă!

Stagiunea muzicală 2023-2024, proiect comun al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, continuă cu Medalionul dedicat compozitorului Adrian Stroici, cunoscut și apreciat profesor al Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț.

Dacă importanta carieră didactică a distinsului dascăl pietrean este cunoscută în urbe, și nu numai, prin acest eveniment muzical, organizatorii își propun, ca și cu ajutorul violonistei Sara Stroici, să sublinieze și calitatea de compozitor a lui Adrian Stroici.

Ca invitate ale protagonistului, vor fi pe scenă Lucreția Stroici (flaut), sopranele Alexandra Costin, Olguța Toma, Narcisa Pavel, Cristina Ilie și mezzosoprana Mihaela Chelaru.

Repertoriul concertului va cuprinde trei prime audiții absolute: Concert pentru vioară și pianSonata pentru vioară și pianliedul „Drum în lumină” pentru sopran, vioară și pian, pe versurile lui Lucian Blaga, și alte lucrări muzicale semnate de compozitorul Adrian Stroici.

Această veritabilă sărbătoare a artei muzicale va avea loc miercuri, 28 februarie 2024, ora 18:00, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.

Intrarea se face pe baza biletului (30 lei/loc) care poate fi procurat de la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, strada Ștefan cel Mare, nr. 3A, telefon: 0233.214.026.

***

ADRIAN STROICI este născut pe 18 ianuarie 1965, în Petroșani, Hunedoara. Mama – contabilă, tatăl – maistru tehnician minier. Familia îi observă înclinațiile muzicale, astfel că începe studiul pianului la vârsta de 3 ani, cu prof. Ticu Lucaciu de la Școala de Muzică din Petroșani, ulterior cu prof. Gizela Czorik.

La Liceul de Muzică din Cluj-Napoca, a studiat cu prof. Monica Codreanu și Bogdan Georgescu, deschizându-i-se un orizont mai larg spre zona de compoziție.

În anul 1988, este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, avându-i ca mentori pe: Anatol Vieru, Ștefan Niculescu, Nicolae Coman, Alexandru Pașcanu, Liviu Brumaru, Petre Brâncuși, Vasile Iliuț, Dinu Ciocan, Irina Odăgescu-Țuțuianu, Marin Constantin, Petre Crăciun, Liviu Dănceanu, Ștefan Zorzor, Victor Giuleanu, Marta-Marina Vlad, Dragoș Tănăsescu, Aurora Ienei, Aurel Stroe, Nicolae Beloiu.

La formarea sa muzicală a contribuit și colaborarea cu compozitorul Ștefan Zorzor. Actualmente, Adrian Stroici este profesor corepetitor la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, din anul 1990.

Pianist și compozitor, este membru U.C.M.R. și U.C.M.I.R., precum și, de mulți ani, membru în Uniunea Compozitorilor din România.

Compoziții: Simfonia SacrăCantata HorelorConcertino pentru pian și orchestră de coardeConcert pentru vioară și orchestrăOratoriu de nuntăSonată pentru vioară și pian, lieduri, colinde, imnuri, prelucrări și orchestrații.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Neamț/500 de detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi montate gratuit în 10 localități

În data de 24.02.2024, E.ON și Delgaz Grid, împreună cu DSU și IGSU au lansat campania națională „Detector pentru viață”, derulată în...

DGASPC Neamț: Abuzuri mai grave asupra copiilor, inclusiv abuzuri sexuale. Peste 1000 de copii sunt sub măsură de protecție

Numărul cazurilor de abuz asupra copiilor a fost în scădere în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului...

Harpa: Drum de legătură și pod peste Ozana în planul de infrastructură a autostrăzii A8

* Primarul Daniel Harpa, despre acordul de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)Primăria orașului Târgu Neamț a lansat...

Anunturi Apaserv 19 aprilie 2024/Întreruperi, presiune, lucrări

Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apeipotabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţianeplăcută de a...

Pipirig/Supărat că a pierdut bani, un tânăr a făcut praf aparatul slot machine din care a luat peste 4500 de lei

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orelor 23:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați prin...