18.2 C
Piatra Neamț
luni, iunie 24, 2024

Consilierii PSD amendează proiectul de buget al lui Carabelea: ”Statuile din povestea lui Harap Alb pot să mai aștepte!”

Politică

Totul despre mărirea pensiilor, ajutoare de deces, indemnizații și alte drepturi, în ședința Colegiului Prefectural Neamț

La sediul Instituției Prefectului județului Neamț, la 20 iunie a.c., au avut loc ședințele Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor...

Liberalii la Neamț, învinși, dar fericiți. Radiografia lui Lazăr: în urma PSD-ului, dar mai bine ca în 2020

Conferință de presă la PNL Neamț, cu George Lazăr președinte care nu își reproșează nimic și care prezintă nemțenilor un bilanț fericit...

AUR, singurul partid care a spart blocul PSD-PNL la primăriile din Neamț

Toate primăriile din Neamț au fost câștigate de PSD și PNL, cu excepția comunei Dămuc, unde a câștigat Anton Covasan, de la...

Rezultatele alegerilor locale 2024 în județul Neamț

Sursa: AEP CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ HARPA DANIEL-VASILICĂ (PSD) – 80.000 de voturi LAZĂR GEORGE (PNL) – 70.541...

În cadrul ședinței Consiliului Local Piatra-Neamț, consilierii PSD vor depune mai multe amendamente esențiale la proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general centralizat al Municipiului Piatra-Neamț pentru anul 2024, informează președintele PSD Piatra Neamț, Adrian Niță.

” Această inițiativă subliniază angajamentul nostru continuu față de dezvoltarea sustenabilă a orașului, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor săi, precum și alocarea eficientă a resurselor financiare pentru proiecte vitale.Considerăm că este momentul să ne îndreptăm atenția către adevăratele probleme ale pietrenilor și a nu continua proiecte eșuate sau care nu intră în prioritățile actuale ale comunității. Statuile din povestea lui Harap Alb de pe muntele Cozla și manifestările festiviste pot să mai aștepte!”

Amendamentele propuse aduc ajustări distribuției bugetare, prioritizând domenii critice care necesită atenție imediată și investiții pentru viitorul comunității. Suplimentar față de contractele aflate deja în derulare ne-am mai axat pe zone deficitare cum ar fi:

Educație
-Parcări
-Terenuri pentru recreere și sport
-Dezvoltare turistică
-Piețele agroalimentare de cartier
-Spațiu modern și generos de agrement pentru copii
-Spații de socializare pentru vârstnici

Într-un efort de a răspunde nevoilor urgente ale sectorului educațional precum și celor legate de siguranța copiilor noștri în școli, amendamentul include o suplimentare de 2.000.000 lei pentru lucrări de intervenție în regim de urgență la unitățile de învățământ, urmare a raportului ISC Neamț, transmis către Primăria municipiului Piatra-Neamț în data de 25.01.2024.

De asemenea, sunt prevăzute investiții importante în infrastructura de recreere și sportivă, dezvoltare urbană și turism. Printre acestea se numără alocarea de 500.000 lei pentru elaborarea documentației tehnico-economice pentru terenuri de recreere și activități sportive, construite pe platforme suspendate peste albia pârâului Cuiejdi.

Tot pentru copiii noștri ne-am gândit să alocăm o sumă necesară pentru întocmirea documentației tehnico-economice în scopul realizării obiectivului de investiții ,,ORĂȘELUL COPIILOR”.

Au fost deasemenea solicitate alocări semnificative pentru repararea și modernizarea piețelor agroalimentare Maratei, Dărmănești și Bistrița, și dezvoltarea de noi spații de socializare pentru vârstnici, în cartierele orașului, în valoare totală de 2,5 milioane lei.

Amendamentul evidențiază, totodată, nevoia de a inova în domeniul transporturilor prin alocarea de fonduri pentru elaborarea documentației pentru parcări de reședință inteligente, pe structură metalică, semiautomate și/sau automate (Combiparker, Slimparker sau Crossparker). Acest proiect răspunde și nevoii înființării locurilor de parcare care să compenseze locurile de parcare desființate urmare a implementării proiectelor de mobilitate urbană.Punem un accent deosebit pe promovarea turistică mult mai eficientă a Municipiului Piatra-Neamț, cu o alocare pentru acest scop.

”Prin aceste modificări, ne reafirmăm interesul față de îmbunătățirea continuă a vieții locuitorilor din Piatra-Neamț, susținând proiecte care aduc un impact pozitiv asupra comunității. Ne angajăm să lucrăm îndeaproape cu cetățenii orașului și toate părțile interesate pentru a asigura implementarea eficientă a acestor proiecte și a vedea orașul nostru renăscând”, a adăugat Vasile Adrian Niță, președintele PSD Piatra Neamț.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Astăzi, mare sărbătoare creștină: Pogorârea Sfântului Duh. Păcatul care nu se iartă

Astăzi, creștini sărbătoresc Rusaliile sa Pogorârea Sfântului Duh, care  marcheaza intemeierea Bisericii prin trimiterea de catre Dumnezeu a Sfantului Duh in lume ca sa imputerniceasca...

Tg. Neamț/Accident auto cu părăsirea locului faptei

La data de 21 iunie a.c., în jurul orelor 13:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de un bărbat...

Trafic monitorizat și polițiști în punctele aglomerate din Neamț, în minivacanța de Rusalii

Polițiștii nemțeni vor fi la datorie în weekend-ul prelungit marcat de Sărbătoarea Rusaliilor pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Pietreanul Cezar Nasuescu, pe bicicletă, din Londra la Piatra Neamț. Al treilea tur pe două roți prin Europa

Mariana OLTEAN În 17 iunie 2024, pietreanul Cezar Nasuescu a pornit pe bicicletă din capitala Angliei, cu destinația...

Cartușe ”ca noi”, găsite de un bărbat din Ghindăoani la temelia casei

Echipa pirotehnică din cadru ISU Neamț a intervenit în comuna Ghindăoani pentru asanarea a 223 de cartușe de calibrul 7,92 și unui...