INFORMARE METEOROLOGICĂ


Interval de valabilitate: 24 ianuarie, ora 16 – 26 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei în zonele joase, predominant ninsori la munte

Zona afectată: Moldova


Începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie), aria precipitațiilor va fi în extindere treptată și temporar vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori) și mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei.
În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Notă: intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a Moldovei.


Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie, Centrul Meteorologic Regional Moldova
Către: Către: Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați; Prefectura: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați; Administraţia Bazinală de Apă Siret; Administraţia Bazinală de Apă Prut.

II. ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 ianuarie, ora 18 – 26 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: viscol
Zone afectate: zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m
La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80…100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.