Potrivit unui sondaj CURS, în municipiul Piatra Neamț au intrat în cursa pentru candidatura PSD la primărie, trei candidați, dintre care au rămas doi: Dragoș Chitic și Adrian Niță, a anunțat președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, în cadrul unei conferințe de presă.

Dragoș Chitic nu reprezintă nici o surpriză, echipa președinte/vicepreședinți de la Consiliul Județean Neamț acționează de 4 ani pe aceeași linie, indiferent de structura politică pe care au avut-o inițial. Fostul primar de Piatra este coordonator în PSD (funcție onorifică până la data în care, potrivit legii, alesul local/județean poate face adeziune la alt partid, nu mai înainte de 6 luni de data alegerilor).

”Domnul prefect Adrian Niță este președinte al organizației municipale iar dl Dragoș Chitic îl va sprijini în activitatea organizației”, a declarat președintele Daniel Harpa.

Tot astăzi, a apărut oficial în PSD Neamț și fostul președinte al organizației municipale al PMP(partid absorbit între timp în alianță cu USR), Cristian Sauciuc(foto), care, de asemenea, va avea atribuțiii pe linia organizației municipale a PSD, a anunțat Daniel Harpa.

În Piatra Neamț, municipiul care greu reușește să aducă la butoane un primar social-democrat, potrivit sondajului camandat de PSD Neamț, la votul politic, PSD are 33% din opțiunea de vot iar PNL 30%.

Suntem conștienți că este o situație în dinamică, suntem conștienți că nu ne putem axa doar pe acest sondaj și trebuie să ne gândim la strategia viitoare, de aceea scopul nostru, dând aceste cifre, nu este acela de a ne erija în câștigătorii alegerilor ci acela de a arăta că ne ghidăm și pe anumite cifre, pe care le avem în vedere pentru anumite acțiuni”, a declarat av. Adrian Bourceanu, purtătorul de cuvânt al PSD Neamț.

Cât despre candidații PNL și PSD la primărie, sondajul a arătat egalitate între Andrei Carabelea și Dragoș Chitic, de 34%, următorul membru PSD cuprins în sondaj, prefectul Adrian Niță fiind cotat cu 28%.

”Mai sunt și aici variabile care țin de felul cum va arăta infrastructura municipiului, felul în care cetățenii vor fi sau nu mulțumiți, cert este că, din sondajul actual reiese că infrastructura rutieră și locurile de parcare sunt principalele nemulțumiri la această oră”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD Neamț.