Deputatul Remus Munteanu: “ANSVSA nu va interzice creșterea și sacrificarea porcilor în gospodării și nici comercializarea lor”

0

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis, astăzi, că nu va interzice creșterea și sacrificarea porcilor în gospodării și nici comercializarea lor, a declarat astăzi, deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, pe tema “Legii Porcului”, decizie care prevedea interzicerea creşterii, tăierii şi comercializării porcinelor de către persoanele fizice.

Decizia Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a stârnit un val de indignare în rândul populaţiei, mai ales că vin sărbătorile de iană.

Astăzi, s-au întrunit factorii de decizie pe acest subiect şi pot să spun că ANSVSA a revenit asupra hotărârii: Susţinerea creşterii tradiţionale a porcului în gopodării şi a proprietarilor de porci din mediul rural este o prioritate a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Creşterea, sacrificarea porcilor în gospodăria ţărănească şi comercializarea acestora nu va fi interzisă”, a adăugat deputatul Remus Munteanu, imediat după noua reglementare a ANSVSA.