18.2 C
Piatra Neamț
luni, iunie 24, 2024

Poliţia Neamţ despre droguri, înainte de începerea noului an şcolar

Politică

Totul despre mărirea pensiilor, ajutoare de deces, indemnizații și alte drepturi, în ședința Colegiului Prefectural Neamț

La sediul Instituției Prefectului județului Neamț, la 20 iunie a.c., au avut loc ședințele Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor...

Liberalii la Neamț, învinși, dar fericiți. Radiografia lui Lazăr: în urma PSD-ului, dar mai bine ca în 2020

Conferință de presă la PNL Neamț, cu George Lazăr președinte care nu își reproșează nimic și care prezintă nemțenilor un bilanț fericit...

AUR, singurul partid care a spart blocul PSD-PNL la primăriile din Neamț

Toate primăriile din Neamț au fost câștigate de PSD și PNL, cu excepția comunei Dămuc, unde a câștigat Anton Covasan, de la...

Rezultatele alegerilor locale 2024 în județul Neamț

Sursa: AEP CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ HARPA DANIEL-VASILICĂ (PSD) – 80.000 de voturi LAZĂR GEORGE (PNL) – 70.541...

imagine cu caracter sugestiv

Astăzi vrem să vă reamintim un subiect important care afectează siguranța elevilor: consumul de substanțe interzise și situațiile de risc generate de acestea, informează Inspectoratul Judeţean de Politie Neamţ.

Ce sunt substanțele interzise? Substanțele interzise includ droguri ilegale precum marijuana, cocaina, ecstasy, dar și amestecuri sintetice cu efecte devastatoare asupra organismului.

De ce trebuie să le evităm? Consumul de substanțe interzise poate avea consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale, performanței școlare și viitorului nostru. Ele pot deveni dependență și să ne afecteze relațiile cu prietenii și familia.

Cum vă puteți proteja și evita aceste riscuri?

Comunicați deschis: părinți, vorbiți deschis cu copiii voștri despre riscurile consumului de substanțe interzise și consecințele acestuia. Elevi, învățați să discutați cu părinții și profesorii dacă aveți întrebări sau preocupări.

Școala ca refugiu: în școală, suntem într-un mediu sigur și de învățare. Folosiți această oportunitate pentru a vă dezvolta abilitățile și pasiunile într-un mod sănătos și pozitiv.

Învățați să spuneți NU: învățați să luați decizii responsabile și să spuneți “NU” presiunilor grupului sau tentațiilor. Aveți încredere în forțele voastre și în valorile voastre.

Faceți cunoștință cu cercul de prieteni: încurajați prietenii copiilor dumneavostră să vină în casa voastră, astfel încât să puteți cunoaște cu cine se asociază copiii voștri. Puteți observa comportamente și schimbări în starea lor de bine.

Implicați-vă în activități extrașcolare: ocupațiile sănătoase și activitățile extrașcolare pot ajuta la menținerea copiilor ocupați și interesați în dezvoltare personală, reducând astfel timpul liber în care pot fi tentați să experimenteze cu substanțe interzise.

Căutați ajutor: dacă vă confruntați cu orice fel de presiune sau tentație, nu ezitați să căutați ajutor din partea unui adult de încredere, un consilier școlar sau o linie telefonică specializată.

Consumul de substanțe interzise poate avea consecințe grave asupra sănătății și viitorului copiilor noștri. Protejarea lor începe cu informație și comunicare deschisă.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Astăzi, mare sărbătoare creștină: Pogorârea Sfântului Duh. Păcatul care nu se iartă

Astăzi, creștini sărbătoresc Rusaliile sa Pogorârea Sfântului Duh, care  marcheaza intemeierea Bisericii prin trimiterea de catre Dumnezeu a Sfantului Duh in lume ca sa imputerniceasca...

Tg. Neamț/Accident auto cu părăsirea locului faptei

La data de 21 iunie a.c., în jurul orelor 13:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de un bărbat...

Trafic monitorizat și polițiști în punctele aglomerate din Neamț, în minivacanța de Rusalii

Polițiștii nemțeni vor fi la datorie în weekend-ul prelungit marcat de Sărbătoarea Rusaliilor pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Pietreanul Cezar Nasuescu, pe bicicletă, din Londra la Piatra Neamț. Al treilea tur pe două roți prin Europa

Mariana OLTEAN În 17 iunie 2024, pietreanul Cezar Nasuescu a pornit pe bicicletă din capitala Angliei, cu destinația...

Cartușe ”ca noi”, găsite de un bărbat din Ghindăoani la temelia casei

Echipa pirotehnică din cadru ISU Neamț a intervenit în comuna Ghindăoani pentru asanarea a 223 de cartușe de calibrul 7,92 și unui...