-0 C
Piatra Neamț
joi, decembrie 7, 2023

Poliţia Neamţ despre droguri, înainte de începerea noului an şcolar

Politică

PSD Piatra Neamţ, reunit în mai multe şedinţe/Administraţia, pensiile şi finalul anului, teme principale

În preajma a trei achiziţii importante pentru organizaţia judeţeană şi cea locală (- vorbind doar de cele publice-  Dan Vasiliu și Florian Adrian Hopșa,...

APP Neamţ a fuzionat cu Alianţa Naţional Ţărănistă, sub sigla AUR. Preşedintă, Emilia Arcan, fostă senatoare de Neamţ

Organizația Județeană Neamț a Alianței Național Țărăniste, a finalizat procesul de fuziune prin absorbție a filialei Alianţei pentru Patrie Neamț. La nivel...

Remus Munteanu(PSD): “Am votat pentru majorarea pensiilor, pentru corectarea inechităţilor pentru cei care au muncit la fel”

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a declarat că a votat, luni, pentru majorarea pensiilor, care va avea loc începând de anul...

Primarul de Gârcina şi doi consilieri judeţeni foşti liberali au trecut la PSD

Comunicat de presă Rezultatele bunei guvernări a premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, și noua viziune a președintelui nemțenilor social-democrați,...

imagine cu caracter sugestiv

Astăzi vrem să vă reamintim un subiect important care afectează siguranța elevilor: consumul de substanțe interzise și situațiile de risc generate de acestea, informează Inspectoratul Judeţean de Politie Neamţ.

Ce sunt substanțele interzise? Substanțele interzise includ droguri ilegale precum marijuana, cocaina, ecstasy, dar și amestecuri sintetice cu efecte devastatoare asupra organismului.

De ce trebuie să le evităm? Consumul de substanțe interzise poate avea consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale, performanței școlare și viitorului nostru. Ele pot deveni dependență și să ne afecteze relațiile cu prietenii și familia.

Cum vă puteți proteja și evita aceste riscuri?

Comunicați deschis: părinți, vorbiți deschis cu copiii voștri despre riscurile consumului de substanțe interzise și consecințele acestuia. Elevi, învățați să discutați cu părinții și profesorii dacă aveți întrebări sau preocupări.

Școala ca refugiu: în școală, suntem într-un mediu sigur și de învățare. Folosiți această oportunitate pentru a vă dezvolta abilitățile și pasiunile într-un mod sănătos și pozitiv.

Învățați să spuneți NU: învățați să luați decizii responsabile și să spuneți “NU” presiunilor grupului sau tentațiilor. Aveți încredere în forțele voastre și în valorile voastre.

Faceți cunoștință cu cercul de prieteni: încurajați prietenii copiilor dumneavostră să vină în casa voastră, astfel încât să puteți cunoaște cu cine se asociază copiii voștri. Puteți observa comportamente și schimbări în starea lor de bine.

Implicați-vă în activități extrașcolare: ocupațiile sănătoase și activitățile extrașcolare pot ajuta la menținerea copiilor ocupați și interesați în dezvoltare personală, reducând astfel timpul liber în care pot fi tentați să experimenteze cu substanțe interzise.

Căutați ajutor: dacă vă confruntați cu orice fel de presiune sau tentație, nu ezitați să căutați ajutor din partea unui adult de încredere, un consilier școlar sau o linie telefonică specializată.

Consumul de substanțe interzise poate avea consecințe grave asupra sănătății și viitorului copiilor noștri. Protejarea lor începe cu informație și comunicare deschisă.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Restricţii sanitar-veterinare în Piatra Neamţ şi şapte comune, din cauza gripei aviare

Gripa aviară - măsuri de biosecuritate la nivelul gospodăriilor populației Specialiștii veterinari au confirmat noi cazuri de gripă aviară...

Meteo Moldova/Informare ANM de ultimă oră

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 6 decembrie, ora 18 – 8 decembrie, ora 08Fenomene și zone vizate: precipitații moderate...

Deputatul Ciprian Şerban(PSD): Fiți binecuvântați cu sănătate și fericire, voi și cei dragi vouă!

Prin bunătatea și dărnicia lui, Sfântul Nicolae ne îndeamnă să-i înconjurăm cu grijă, dragoste și iubire pe...

Suspiciune de crimă la Horia. Parchetul a preluat cercetările

La data de 6 decembrie, în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați, de către o femeie...

A doua victimă a murit în accidentul provocat la Borca de un şofer pulbere de beat

Rezumând, un şofer pulbere de beat a omorât doi oameni. IPJ a informat azi dimineaţă: "Din nefericire, la...