25.1 C
Piatra Neamț
marți, iunie 18, 2024

AVENTURI PE DOUĂ ROȚI – CURSĂ ÎN SIGURANȚĂ CU TROTINETA! Informare IPJ Neamţ

Politică

Liberalii la Neamț, învinși, dar fericiți. Radiografia lui Lazăr: în urma PSD-ului, dar mai bine ca în 2020

Conferință de presă la PNL Neamț, cu George Lazăr președinte care nu își reproșează nimic și care prezintă nemțenilor un bilanț fericit...

AUR, singurul partid care a spart blocul PSD-PNL la primăriile din Neamț

Toate primăriile din Neamț au fost câștigate de PSD și PNL, cu excepția comunei Dămuc, unde a câștigat Anton Covasan, de la...

Rezultatele alegerilor locale 2024 în județul Neamț

Sursa: AEP CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ HARPA DANIEL-VASILICĂ (PSD) – 80.000 de voturi LAZĂR GEORGE (PNL) – 70.541...

Dezastru financiar acoperit cu petunii! ZECI DE MILIOANE DE EURO A PIERDUT CARABELEA, bani deja accesați!

Când am plecat de la Primăria Piatra Neamț, am lăsat un oraș funcțional, o administrație publică în care se instaurase normalitatea, și,...

Indiferent dacă vă plimbați deja cu trotineta sau sunteți pe cale să faceți primul drum pe două roți, cunoașterea regulilor este esențială pentru o experiență plăcută și fără riscuri.

Haideți să explorăm împreună sfaturile noastre, pentru a vă asigura că fiecare aventură pe trotinetă este plină de bucurie și se desfășoară într-un mod responsabil. Să înceapă distracția în siguranță!

E important să călătorim în siguranță pe trotinetă. Dacă mai multe persoane se deplasează împreună pe o trotinetă, se pot răni pentru că aceasta devine greu de controlat și de menținut în echilibru.

Atunci când ne deplasăm cu trotineta, trebuie să ținem mâinile pe ghidon tot timpul. În caz contrar trotineta devine extrem de greu de controlat și ne vom expune unor situații de risc.

Chiar dacă poate părea distractiv trebuie să ne gândim mereu la siguranța noastră și a prietenilor noștri.

Iată câteva reguli de bază în utilizarea unei trotinete pe drumurile publice:

Dacă vrei să folosești o trotinetă electrică, trebuie să ai cel puțin 14 ani și să ai asupra ta un act de dientitate.

Când mergi cu trotineta pe drumurile publice, trebuie să te deplasezi în aliniament, pe un singur rând. Dacă ești cu prietenii, trebuie să meargă unul în spatele celuilalt, nu alături.

Deplasarea pe trotinetă se realizează în picioare și cu mâinile pe ghidon și trebuie să respecte condițiile tehnice minime. Acestea se referă la un sistem adecvat și funcțional de direcție, un dispozitiv de frânare, precum și la un sistem de avertizare sonoră.

Dacă mergi cu trotineta noaptea, trebuie ca această să fie echipată cu lumini, pentru a fi vizibil pentru toți cei din jur.

Dacă vrei să schimbi direcția, trebuie să mergi pe lângă trotinetă, cu respectarea regulilor privind circulaţia vehiculelor trase sau împinse cu mâna.

Dacă pe stradă există o pistă specială pentru biciclete, folosește-o când mergi cu trotineta.

Dacă ai sub 16 ani, trebuie să porți cască când te deplasezi cu trotineta. Dar e bine să porți cască oricum, ca să fii în siguranță.

Înainte să începi să te deplasezi cu trotineta, asigură-te că roțile sunt în regulă, frâna funcționează bine, bateria are destulă energie și că poți să accelerezi fără probleme.

Înainte să închiriezi o trotinetă, asigură-te că ai cel puțin 16 ani și că părinții sunt de acord.

Dacă nu știi să folosești trotineta, cere ajutor și citește instrucțiunile.

Pentru a readuce aminte celor ce utilizează trotineta aceste reguli, în perioada 21-26 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț și Biroului Rutier Piatra-Neamț au desfășurat, în municipiul Piatra-Neamț, o acțiune care a avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați acești participanți la trafic și conștientizarea acestora cu privire la pericolele la care se expun, dacă încalcă regulile rutiere.

Nu uitați, întotdeauna, siguranța vine pe primul loc!(Comunicat de presă IPJ Neamţ)

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

ANM/Începând de mâine, Neamțul intră sub un val de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a transmis în această dimineață o avertizare meteorologică de cod galben pentru Neamț și cea mai mare...

Demonstrații spectaculoase și lecții de prevenire cu polițiști și pompieri la Roman

La data de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, ai Postulului de Poliție Horia, împreună cu reprezentanți ai Clubului...

S-a urcat ”în glumă” pe capota mașinii și a ajuns în spital

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 22:10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire...

Anunțuri Apaserv Neamț/Luna iunie 2024

18 iunie 2024 Având în vedere neacumularea apei în rezervorul din care se realizează alimentarea cu apă potabilă a...

Bicaz/Anunț vânzare spațiu producție în spatele Direcției de Finanțe

Vând spațiu de producție sau prestări servicii, 75 mp, trei încăperi, curent trifazic, toate utilitățile. Bicaz, str. Barajului, nr.7 (în spatele Direcției de...