6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

Succes uriaş în a doua seară a Vacanţelor Muzicale! Puhoi de lume la Surorile Oşoianu şi Lupii lui Calancea(Video+foto)

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

Succes fără precedent în această a doua seară a celei de 48-a ediţie a Vacanţelor Muzicale la Piatra Neamţ. Curtea Domnească a devenit neîncăpătoare la un spectacol aşteptat, unde protagonişti au fost artişti de peste Prut: Lupii lui Calancea şi Surorile Oşoianu.

Lumea a continuat să vină şi în timpul spectacolului, încet-încet ocupându-se şi Parcul Central. “Îmi imaginez ce va fi la Ştefan Bănică”, spunea o spectatoare.

Înainte cu câteva ore de concertul artiştilor de peste Prut, Carmen Năstasă- directoarea Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” era în plin proces de organizare: “Vrem să fie totul bine, să-i facem pe oameni fericiţi. Ne bucurăm că am mutat scena aici. Este mai mult spaţiu. Pietrenii au aşteptat acest festival şi nu vrem să-i dezamăgim”.

Directoarea Carmen Năstasă în timpul pregătirilor pentru spectacol

Şi nu a dezamăgit. Organizatorii au mizat pe foarte mulţi spectatori, astfel că pregătirile au fost pe măsură, însă spaţiul a fost tot neîncăpător. “Mai bine îl mutau pe stadion”, a fost de părere un spectator.

Bandul „Lupii lui Calancea” este creația producătorului, compozitorului și chitaristului basarabean Alex Calancea.
După absolvirea Conservatorului din Chișinău, Alex Calancea face primele turnee, în calitate de basist, prin Europa, Asia, cu un proiect de jazz fusion. Continuă, apoi, cu un proiect pop-rock, având colaborări importante cu producători prestigioși din Los Angeles, printre care Jack Joseph Puig.

Cvintetul Osoianu a fost fondat în anul 1980, la Chișinău, de bine cunoscutul etnomuzicolog Andrei Tămăzlăcaru, pe lângă Uniunea Muzicienilor.

Surorile Ileana, Iulia, Valentina, Romela și Maria Osoianu s-au născut în satul Horești, Fălești, în Nord-Vestul Republicii Moldova.  Au absolvit Școala de muzică din localitate și au obținut, fiecare dintre ele, Diploma de studii superioare la Universitatea Pedagogică din Bălți, Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Muzică, studiind instrumente precum: acordeonul, baianul și vioara.

Repertoriul lor include mai multe genuri muzicale: folclor pentru copii (cântece de leagăn, dădăcit, invocări), colinde, doine, balade, cântece lirice, cântece de petrecere, cântece pascale, cântece de cătănie, păstorit.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...