6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

VACANŢELE MUZICALE – cel mai aşteptat eveniment muzical al anului a debutat! Mare interes de public la Piatra Neamţ

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

E vară, în sfârşit! E Piatra Neamţ şi sunt Vacanţe Muzicale! Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi pentru organizarea acestui festival în condiţii atât de bune, mulţumiri Ministerului Culturii, mulţumim Consiliului Judeţean Neamţ- finanţatorul nostru principal, mulţumiri Consiliului Local, Primăriei, sponsori, parteneri, şi bineînţeles, presei. Urmează o săptămână de neiutat, 7 seri de poveste, fiecare cu farmecul ei, şi cu final fericit, fix ca această seară, când ne-a dat Dumnezeu o ploaie ca să ne cureţe de energiile negative şi să ne simţim extraordinar de bine. Vor urma poveşti , poveşti scrise de muzicieni de renume din ţară şi de peste hotare şi de fraţii noştri. Onorate public, toate eforturile noastre sunt făcute de echipa noastră, pentru dumneavoastră! Onorate public, sper să aveţi nişte seri extraordinare. Mă înclin!
Carmen Elena Năstasă, directoarea Centrului pentru Cultură şi Arte Piatra Neamţ – organizatorul evenimentului

 

În această seară, prima din şirul celor 7 dedicate muzicii de calitate la Piatra Neamţ, a debutat ediţia a 48-a a festivalului Internaţional VACANŢE MUZICALE. A fost un mare succes de public. Pe scenă, în această primă seară, a avut loc CONCERTUL SIMFONIC EXTRAORDINAR susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” Chișinău (Republica Moldova), cu maestrul Mihail Agafiţa la pupitrul dirijoral.

Soliști: IOANA ANDREESCU (pian)

DANIEL CIOBANU (pian)

Dirijor: MIHAIL AGAFIȚA

Programul serii:

Ionel Ceobanu – Turnul lui Ștefan cel Mare

Nicolae Kirculescu – Moment muzical pentru pian și orchestră

George Gershwin – Concert în Fa pentru pian și orchestră

Nikolai Rimski Korsakov – Capriciu spaniol op.34

Ioan Asaftei, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ: “Este încă o ediţie în care muzica de calitate vă va încânta sufleteşte, este un eveniment deosebit, e un eveniment internaţional este unul din cele mai bune festivaluri la nivel naţional, este un reper pentru noi toţi, pentru toţi cei care iubesc muzica bună!”

Mihaela Spiridon, directorul artistic: “Mă bucur enorm că ne reîntâlnim în număr atât de mare ceea ce ne întăreşte nouă, organizatorilor, convingerea că în fiecare an venim în întâmpinarea dorinţelor dumneavoastră de a asculta muzică de calitate şi artiştii cei mai buni de pe scenele României şi nu numai. Îmi doresc ca şi în acest an artiştii pe care îi veţi asculta să fie la înălţimea aşteptărilor!”

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...