25.1 C
Piatra Neamț
marți, iunie 18, 2024

ISU Neamţ a fost solicitat de 125 de ori de Paşti. În peste 80% din cazuri, pentru primul ajutor calificat

Politică

Liberalii la Neamț, învinși, dar fericiți. Radiografia lui Lazăr: în urma PSD-ului, dar mai bine ca în 2020

Conferință de presă la PNL Neamț, cu George Lazăr președinte care nu își reproșează nimic și care prezintă nemțenilor un bilanț fericit...

AUR, singurul partid care a spart blocul PSD-PNL la primăriile din Neamț

Toate primăriile din Neamț au fost câștigate de PSD și PNL, cu excepția comunei Dămuc, unde a câștigat Anton Covasan, de la...

Rezultatele alegerilor locale 2024 în județul Neamț

Sursa: AEP CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ HARPA DANIEL-VASILICĂ (PSD) – 80.000 de voturi LAZĂR GEORGE (PNL) – 70.541...

Dezastru financiar acoperit cu petunii! ZECI DE MILIOANE DE EURO A PIERDUT CARABELEA, bani deja accesați!

Când am plecat de la Primăria Piatra Neamț, am lăsat un oraș funcțional, o administrație publică în care se instaurase normalitatea, și,...

Bilanțul misiunilor desfășurate in minivacanța prilejuiă de Sărbătorile Pascale


În minivacanța prilejuită de Sfintele sărbători pascale, salvatorii nemțeni au fost la datorie pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.


În această perioadă forțele și mijloacele de intervenție din cadrul ISU Neamț, alături de SVSU, au gestionat 125 de evenimente.
Majoritatea misiunilor gestionate de pompieri au constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, peste 80% din numărul total de intervenții, ceea ce înseamnă 103 de astfel de situații. De asemenea,  s-a intervenit pentru stingerea a 11 incendii și în alte 11 misiuni de protejare a comunităților.
În cele patru zile, 103 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.
Prevenirea evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor a reprezentat un alt obiectiv prioritar pentru instituția noastră. Astfel, în perioada 10-14 aprilie, inspectorii de prevenire au derulat 10 controale la nivel județean, iar neregulile identificate în teren au fost sancționate cu 42 avertismente și 2 amenzi, în cuantum de 100.000 lei.
Pe timpul desfășurării activităților de prevenire și control la unitățile de cult, au fost prezentate măsurile preventive referitoare la modul de utilizare a mijloacelor de stingere precum și modul de evacuare în cazul producerii unei situații de urgență.
Întrucât siguranța beneficiarilor este esențială, astfel de acțiuni se vor derula și în perioada următoare, la unități de turism și de agrement, spații comerciale și alte categorii de obiective. 
Din nefericire, nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor continuă să genereze pagube importante, astfel că în Prima zi de Paști s-a înregistrat un incendiu care a avut drept cauză probabilă lumânarea aprinsă lăsată nesupravegheată ori amplasată în mod necorespunzător.
Un astfel de eveniment nefericit a avut loc în municipiul Roman, unde pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu produs într-o garsonieră. Un bărbat a suferit arsuri, iar o femeie de 62 de ani a suferit intoxicații cu fum. Ambele persoane au primit asistență medicală la fața locului, ulterior bărbatul de 53 de ani fiind transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.
Recomandăm cetățenilor să respecte, în continuare, câteva reguli esențiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse.
De asemenea, recomandăm părinților supravegherea permanentă a micuților, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceștia să utilizeze diverse surse de aprindere (brichete, chibrituri) sau alte obiecte periculoase care îi pot vătăma.
Adoptați un comportament preventiv, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi. Consultați sursele oficiale de informare pentru parcurgerea informațiilor privind măsurile și modul de comportare specifice tipurilor de risc.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

ANM/Începând de mâine, Neamțul intră sub un val de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a transmis în această dimineață o avertizare meteorologică de cod galben pentru Neamț și cea mai mare...

Demonstrații spectaculoase și lecții de prevenire cu polițiști și pompieri la Roman

La data de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, ai Postulului de Poliție Horia, împreună cu reprezentanți ai Clubului...

S-a urcat ”în glumă” pe capota mașinii și a ajuns în spital

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 22:10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire...

Anunțuri Apaserv Neamț/Luna iunie 2024

18 iunie 2024 Având în vedere neacumularea apei în rezervorul din care se realizează alimentarea cu apă potabilă a...

Bicaz/Anunț vânzare spațiu producție în spatele Direcției de Finanțe

Vând spațiu de producție sau prestări servicii, 75 mp, trei încăperi, curent trifazic, toate utilitățile. Bicaz, str. Barajului, nr.7 (în spatele Direcției de...