6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

Sedinta de Consiliu județean live. Asaftei conduce judetul până la alegerile de anul viitor

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

ora 14: Începe sedinta. 8 consilieri liberali lipsesc; lipsește și Dragoș Chitic(PMP), in recuperare după un accident cerebral;

În sală sunt prezenți Daniel Harpa, președinte interimar PSD, deputatul Remus Munteanu, deputatul Ciprian Șerban, senatorul Răzvan Cuc, toți de la PSD.

-este întrunit cvorumul pentru ședință;

 • consilierul PNL Romeo Stavarche lipsește și el în calitate de consilier, dar este prezent în calitate de cetățean. Vrea cuvântul înainte de ședința și reclamâ că s-a făcut convocarea abia azi la 12,25. Este amânat categoric de secretarul general al județului, Daniela Soroceanu.
 • Ion Asaftei este propus președinte de ședință
 • 14,20: consilierii sunt chemați la vot în ordine alfabetică
 • 14.32: Ion Asaftei este ales președinte de ședință și conduce lucrările ședinței extraordinare de îndată, secretarul județului da citire procesului verbal;
 • -pc2 al ședinței; Ion Asaftei face salutul către invitați; se propune alegerea unui vicepresedinte care să îndeplinească atribuțiile de președinte interimar. Sunt doi vicepreședinți – Ion Asaftei și Dragoș Chitic(in concediu medical)
 • 14.45: consiliera Maria Apostol precizează faptul că alesii județeni USR nu participă la vot.
 • 14.49: Daniela Soroceanu anunță numele unicului candidat propus președinte interimar, Ion Asaftei. Se cheamă la vot.
 • ora 15: Daniela Soroceanu anunță rezultatele votului: 20 de voturi exprimate cu 20 de voturi pentru Asaftei.
 • Este destul de emotionant momentul”, îsi începe Asaftei discursul. Mulțumește mai întâi presei. “Mulțumesc colegilor din CJ aparatul tehnic pt modul cum a organizat această ședință. Mulțumesc colegilor PSD, PMP, ALDE, PUSL”
 • 15. 06: pc. 3 . se propune alegerea unui vicepresedinte dintre consilieri. Laurențiu Dulama îl propune pe pesedistul Păduraru Adrian; USR o propune pe Maria Apostol.
 • ora 15,18: au fost tipărite buletinele de vot, consilierii sunt chemați la urnă;
 • ora 15, 33: secretarul general al județului citește procesul verbal. Voturi valabile 24, din care 20 pentru Adrian Păduraru și 4 pentru Maria Apostol. Adrian Păduraru este noul vicepreședinte al Consiliului județean Neamț.
 • Ion Asaftei vede că ” la această oră, coaliția funcționează spre binele și pentru modernizarea județului. Din respect pentru cel care a fost președintele Ionel Arsene, vom continua proiectele pe care le-a început”.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...