-0.4 C
Piatra Neamț
joi, decembrie 7, 2023

Festivitate de închidere a anului competițional, la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ Piatra Neamț

Politică

PSD Piatra Neamţ, reunit în mai multe şedinţe/Administraţia, pensiile şi finalul anului, teme principale

În preajma a trei achiziţii importante pentru organizaţia judeţeană şi cea locală (- vorbind doar de cele publice-  Dan Vasiliu și Florian Adrian Hopșa,...

APP Neamţ a fuzionat cu Alianţa Naţional Ţărănistă, sub sigla AUR. Preşedintă, Emilia Arcan, fostă senatoare de Neamţ

Organizația Județeană Neamț a Alianței Național Țărăniste, a finalizat procesul de fuziune prin absorbție a filialei Alianţei pentru Patrie Neamț. La nivel...

Remus Munteanu(PSD): “Am votat pentru majorarea pensiilor, pentru corectarea inechităţilor pentru cei care au muncit la fel”

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a declarat că a votat, luni, pentru majorarea pensiilor, care va avea loc începând de anul...

Primarul de Gârcina şi doi consilieri judeţeni foşti liberali au trecut la PSD

Comunicat de presă Rezultatele bunei guvernări a premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, și noua viziune a președintelui nemțenilor social-democrați,...

Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“ organizează Festivitatea de închidere a anului competițional 2022, la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ Piatra Neamț, în data de 9 octombrie 2022, începând cu ora 11:30.

Pregătim această sărbătoare fiind deosebit de onorați că în acest an s-a reușit revenirea la Piatra Neamț a Concursului Internațional de Sărituri peste Obstacole, după o absență de 12 ani. Trebuie să precizăm că rolul hotărâtor în reluarea competițiilor de acest nivel l-au avut Grupul de firme TCE 3 Brazi, Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț și Consiliul Județean Neamț, față de care ne exprimăm recunoștința și pe această cale.

Desigur, am continuat tradiția organizării Concursului Național Trofeul «Virgil Bărbuceanu», ajuns la ediția a XVIII-a, desfășurat în perioada 21-24 iulie 2022 și susținut financiar de Consiliul județean Neamț.

Baza Hipică «Virgil Bărbuceanu» a trecut printr-un amplu proces de modernizare, reușindu-se restaurarea turnului de arbitraj, înlocuirea integrală a materialului lemnos la tribuna C, cu o capacitate de 1.000 de locuri, reparații, igienizări și vopsitorii la toate celelalte clădiri și adăposturi pentru cai.

Se cuvine să mulțumim și tuturor sponsorilor și colaboratorilor care au făcut posibilă organizarea și desfășurarea competițiilor oficiale din acest an“, a declarat prof. Costache Lupu, președintele Asociației Club Sportiv Ecvestru.

Vestirea evenimentului va fi făcută printr-o paradă cu trăsuri și Fanfara de la 10 Prăjini pe arterele principale ale municipiului Piatra Neamț, care va demara duminică, la ora 9:30.

Ceremonialul de deschidere a festivității va avea loc la ora 11:30, după care vor fi susținute o lecție demonstrativă de inițiere în tainele echitației și un concurs de sărituri peste obstacole și dresaj al călăreților nemțeni.

Programul va continua cu un spectacol artistic prezentat de Grupul folcloric Floricică de pe Stânca Șerbești.

În acord cu anotimpul, partea a doua a festivităților se va înscrie sub genericul Bucuriile toamnei și va include gastronomie tradițională cu binecuvântarea preotului Cristian Hanganu de la Parohia Ștefan cel Mare și Sfânt, cu voia bună susținută de Fanfara de la 10 Prăjini.

Totodată, Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“ anunță reluarea activităților din cadrul Școlii de Echitație, a călăriei de agrement cu cai și ponei, precum și a plimbărilor de agrement cu trăsuri trase de cai și ponei.

Pentru Școala de Echitație se pot înscrie persoanele cu vârsta minimă de 8 ani. Examenul de absolvire, constând în probă practică și probă teoretică, poate fi susținut de cursanții care au frecventat un număr de 36 lecții.

Agrementul călare cu ponei este destinat copiilor cu vârsta între 3 și 8 ani.

Agrementul călare cu cai este rezervat persoanelor cu vârsta de peste 8 ani.

În condiții meteo nefavorabile și după lăsarea întunericului, cursurile de echitație și agrementul călare se vor desfășura în manejul acoperit.

Închirierea de trăsuri trase de cai pentru plimbări de agrement și alte evenimente (ședințe foto, nunți, botezuri, onomastici etc.) se poate face pe bază de programare cu cel puți 10 zile înainte.

Închirierea de trăsuri trase de ponei se poate face pe bază de programare cu cel puțin 3 zile înainte.

Program pentru cursuri de echitație și agrement călare este în zilele de marți până duminică, între orele 9:00-12:00, 14:00-21:00: Luni este liber.

Programul de vizită pentru public este sâmbăta și duminica între 10:00 – 12:00, 14:00 – 17:00. Relații suplimentare se pot obține la telefon  0746-912.427 și 0746-333.483.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Restricţii sanitar-veterinare în Piatra Neamţ şi şapte comune, din cauza gripei aviare

Gripa aviară - măsuri de biosecuritate la nivelul gospodăriilor populației Specialiștii veterinari au confirmat noi cazuri de gripă aviară...

Meteo Moldova/Informare ANM de ultimă oră

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 6 decembrie, ora 18 – 8 decembrie, ora 08Fenomene și zone vizate: precipitații moderate...

Deputatul Ciprian Şerban(PSD): Fiți binecuvântați cu sănătate și fericire, voi și cei dragi vouă!

Prin bunătatea și dărnicia lui, Sfântul Nicolae ne îndeamnă să-i înconjurăm cu grijă, dragoste și iubire pe...

Suspiciune de crimă la Horia. Parchetul a preluat cercetările

La data de 6 decembrie, în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați, de către o femeie...

A doua victimă a murit în accidentul provocat la Borca de un şofer pulbere de beat

Rezumând, un şofer pulbere de beat a omorât doi oameni. IPJ a informat azi dimineaţă: "Din nefericire, la...