18.2 C
Piatra Neamț
luni, iunie 24, 2024

Festivitate de închidere a anului competițional, la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ Piatra Neamț

Politică

Totul despre mărirea pensiilor, ajutoare de deces, indemnizații și alte drepturi, în ședința Colegiului Prefectural Neamț

La sediul Instituției Prefectului județului Neamț, la 20 iunie a.c., au avut loc ședințele Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor...

Liberalii la Neamț, învinși, dar fericiți. Radiografia lui Lazăr: în urma PSD-ului, dar mai bine ca în 2020

Conferință de presă la PNL Neamț, cu George Lazăr președinte care nu își reproșează nimic și care prezintă nemțenilor un bilanț fericit...

AUR, singurul partid care a spart blocul PSD-PNL la primăriile din Neamț

Toate primăriile din Neamț au fost câștigate de PSD și PNL, cu excepția comunei Dămuc, unde a câștigat Anton Covasan, de la...

Rezultatele alegerilor locale 2024 în județul Neamț

Sursa: AEP CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ HARPA DANIEL-VASILICĂ (PSD) – 80.000 de voturi LAZĂR GEORGE (PNL) – 70.541...

Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“ organizează Festivitatea de închidere a anului competițional 2022, la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ Piatra Neamț, în data de 9 octombrie 2022, începând cu ora 11:30.

Pregătim această sărbătoare fiind deosebit de onorați că în acest an s-a reușit revenirea la Piatra Neamț a Concursului Internațional de Sărituri peste Obstacole, după o absență de 12 ani. Trebuie să precizăm că rolul hotărâtor în reluarea competițiilor de acest nivel l-au avut Grupul de firme TCE 3 Brazi, Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț și Consiliul Județean Neamț, față de care ne exprimăm recunoștința și pe această cale.

Desigur, am continuat tradiția organizării Concursului Național Trofeul «Virgil Bărbuceanu», ajuns la ediția a XVIII-a, desfășurat în perioada 21-24 iulie 2022 și susținut financiar de Consiliul județean Neamț.

Baza Hipică «Virgil Bărbuceanu» a trecut printr-un amplu proces de modernizare, reușindu-se restaurarea turnului de arbitraj, înlocuirea integrală a materialului lemnos la tribuna C, cu o capacitate de 1.000 de locuri, reparații, igienizări și vopsitorii la toate celelalte clădiri și adăposturi pentru cai.

Se cuvine să mulțumim și tuturor sponsorilor și colaboratorilor care au făcut posibilă organizarea și desfășurarea competițiilor oficiale din acest an“, a declarat prof. Costache Lupu, președintele Asociației Club Sportiv Ecvestru.

Vestirea evenimentului va fi făcută printr-o paradă cu trăsuri și Fanfara de la 10 Prăjini pe arterele principale ale municipiului Piatra Neamț, care va demara duminică, la ora 9:30.

Ceremonialul de deschidere a festivității va avea loc la ora 11:30, după care vor fi susținute o lecție demonstrativă de inițiere în tainele echitației și un concurs de sărituri peste obstacole și dresaj al călăreților nemțeni.

Programul va continua cu un spectacol artistic prezentat de Grupul folcloric Floricică de pe Stânca Șerbești.

În acord cu anotimpul, partea a doua a festivităților se va înscrie sub genericul Bucuriile toamnei și va include gastronomie tradițională cu binecuvântarea preotului Cristian Hanganu de la Parohia Ștefan cel Mare și Sfânt, cu voia bună susținută de Fanfara de la 10 Prăjini.

Totodată, Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“ anunță reluarea activităților din cadrul Școlii de Echitație, a călăriei de agrement cu cai și ponei, precum și a plimbărilor de agrement cu trăsuri trase de cai și ponei.

Pentru Școala de Echitație se pot înscrie persoanele cu vârsta minimă de 8 ani. Examenul de absolvire, constând în probă practică și probă teoretică, poate fi susținut de cursanții care au frecventat un număr de 36 lecții.

Agrementul călare cu ponei este destinat copiilor cu vârsta între 3 și 8 ani.

Agrementul călare cu cai este rezervat persoanelor cu vârsta de peste 8 ani.

În condiții meteo nefavorabile și după lăsarea întunericului, cursurile de echitație și agrementul călare se vor desfășura în manejul acoperit.

Închirierea de trăsuri trase de cai pentru plimbări de agrement și alte evenimente (ședințe foto, nunți, botezuri, onomastici etc.) se poate face pe bază de programare cu cel puți 10 zile înainte.

Închirierea de trăsuri trase de ponei se poate face pe bază de programare cu cel puțin 3 zile înainte.

Program pentru cursuri de echitație și agrement călare este în zilele de marți până duminică, între orele 9:00-12:00, 14:00-21:00: Luni este liber.

Programul de vizită pentru public este sâmbăta și duminica între 10:00 – 12:00, 14:00 – 17:00. Relații suplimentare se pot obține la telefon  0746-912.427 și 0746-333.483.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Astăzi, mare sărbătoare creștină: Pogorârea Sfântului Duh. Păcatul care nu se iartă

Astăzi, creștini sărbătoresc Rusaliile sa Pogorârea Sfântului Duh, care  marcheaza intemeierea Bisericii prin trimiterea de catre Dumnezeu a Sfantului Duh in lume ca sa imputerniceasca...

Tg. Neamț/Accident auto cu părăsirea locului faptei

La data de 21 iunie a.c., în jurul orelor 13:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de un bărbat...

Trafic monitorizat și polițiști în punctele aglomerate din Neamț, în minivacanța de Rusalii

Polițiștii nemțeni vor fi la datorie în weekend-ul prelungit marcat de Sărbătoarea Rusaliilor pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Pietreanul Cezar Nasuescu, pe bicicletă, din Londra la Piatra Neamț. Al treilea tur pe două roți prin Europa

Mariana OLTEAN În 17 iunie 2024, pietreanul Cezar Nasuescu a pornit pe bicicletă din capitala Angliei, cu destinația...

Cartușe ”ca noi”, găsite de un bărbat din Ghindăoani la temelia casei

Echipa pirotehnică din cadru ISU Neamț a intervenit în comuna Ghindăoani pentru asanarea a 223 de cartușe de calibrul 7,92 și unui...