COMUNICAT DE PRESĂ
29.08.2022
Modernizarea Grădiniței cu program prelungit Nr. 2 din Piatra-Neamț: soluții și responsabilități
Primăria Piatra-Neamț derulează mai multe proiecte cu finanțare europeană pentru modernizarea unităților de învățământ din Piatra-Neamț. Unul dintre aceste proiecte este cel de modernizare al Grădiniței Nr. 2, unitate care nu a mai beneficiat de lucrări de refacere de peste 45 de ani, repectiv din 1975, an în care a au fost date în folosință cele două corpuri de clădire.
Andrei Carabelea, primarul Municipiului Piatra-Neamț:
„Cred că toată lumea are aceeași dorință, dezvoltarea infrastructurii de învățământ din Piatra-Neamț. Mi-am asumat de la început acest obiectiv și un lucru este clar: dezvoltarea infrastructurii implică și un mic disconfort. Este o lucrare amplă, pe care nu o putem programa doar pe durata vacanței de vară. Iar conducerea școlii știe acest lucru de la bun început. Conducerea școlii, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, au obligația morală și legală pentru a organiza activitatea educațională în spațiile puse la dispoziție de primărie. Soluțiile au fost amânate din păcate pentru ultima clipă. În ultimele săptămâni, am avut un dialog activ cu conducerea școlii, ISJ și părinții pentru alegerea soluției finale. Subliniez că avem toată deschiderea de a susține soluțiile cele mai eficiente și mai sigure pentru cei mici”
În urma discuțiilor din ultimele zile dintre conducerea școlii, Inspectorarul Școlar Județean Neamț, reprezențanții părinților și cei ai Primăriei Piatra-Neamț a fost agreată soluția mutării claselor la unul dintre corpurile Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu.
În cadrul proiectului se vor efectua următoarele lucrări:
– refacerea acoperișului;
– termoizolarea pereților;
– înlocuirea tâmplăriei exterioare;
– refacerea integrală a finisajelor interioare (pardoseli, pereți și tavane);
– înlocuirea pereților din gips-carton simplu cu pereți din gips-carton rezistenți la foc, în conformitate cu legislația în vigoare;
– realizarea unei scări metalice exterioare;
– relizarea rampei de acces cu înclinație de 5%, destinată persoanelor cu dizabilități ;
-refacerea trotuarelor perimetrale din jurul clădirii;
Valoarea proiectului este de aproximativ 1.800.000 de lei, finanțare de 98% de la Uniunea Europeană.