Direcţia de Asistenţă Socială Piatra Neamţ a abordat educaţia copiilor în natură, prin activităţi captivante, stimulatoare, astfel încât capacitatea lor de socializare să fie cât mai mare. Vorbim de copii din medii defavorizate, pentru care DAS manifestă o grijă deosebită. Luna aceasta, au avut loc mai multe activităţi:
Creativitate în natură
Timpul petrecut de copii în aer liber este foarte important pentru dezvoltarea abilităților, iar activitățile educative organizate în natură sunt ocazia perfectă pentru ca micuții să își pună în valoare creativitatea.
Sub coordonarea specialiștilor Centrului de Zi pentru Preșcolari „Castani”, copiii au învățat despre beneficiile studiului în natură, dar și-au exersat și măiestria. De la confecționat brățări, până la ateliere de desen, micuții au cântat și s-au bucurat de soare, iar la final au fost răsfățați cu bunătăți. Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț asigură servicii integrate și stimulează comportamentul copiilor care provin din medii sociale defavorizate. Centrul de Zi pentru Preșcolari „Castani” beneficiază de finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin implementarea proiectului „Servicii socio-educaționale de prevenire a abandonului familial pentru copiii noștri”, SMIS 129792.
Micul ecologist
Timp de trei zile, copii proveniți din medii sociale diferite au creat împreună amintiri pentru o viață participând la ateliere de alpinism, supraviețuire în natură, tiroliană, drumeții pe trasee montane, ateliere de pictură și diverse probe sportive. Totul s-a desfăşurat într-un proiect derulat de Direcţia de Asistenţă Socială Piatra Neamţ.
Împreună putem face o lume mai bună – „Micul ecologist”, proiect finanțat de Primăria municipiului Piatra-Neamț!
Într-un loc de poveste, înconjurați de minuni ale naturii, copii de la Centrul de Sprijin și Asistență de Specialitate au participat la tabăra „Micul Ecologist”. Alături de voluntari, educatori și membri ai CET Dr. Gh. Iacomi, copii și tineri care provin din familii aflate în situații de risc din Piatra-Neamț s-au implicat în acțiuni de protejare a mediului înconjurător, dar și în activități practice necesare dezvoltării abilităților de viață independentă.
i pentru a marca succesul acestei experiențe, în ultima seara petrecută la cabana din satul Trei Fântâni, toți participanții s-au adunat în jurul unui foc de tabără.
https://www.facebook.com/daspiatraneamt/videos/421926356448122
Prevenţia abandonului şcolar
Educația și îngrijirea copiilor de vârstă preșcolară este una dintre principalele etapele care pun bazele reușitei atât în plan profesional, cât și al integrării în societate a noii generații, în special a micuților care provin din medii sociale defavorizate. Și pentru că ne apropiem de încheierea anului școlar, iar o parte dintre copiii care frecventează Centrul de Zi pentru Preșcolari Castani se pregătesc pentru înscrierea în învățământul primar, educatorii le-au pregătit o serie de activități tematice.
Prin joc și voie bună, viitorii școlari și-au pregătit ghiozdănelele pentru o nouă aventură.
Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, prin implementarea proiectului „Servicii socio-educaționale de prevenire a abandonului familial pentru copiii noștri”, cod SMIS 129792 asigură servicii integrate în domeniul protecției copilului și familiei, precum accesul la educație, asistență medicală și consiliere de specialitate, pentru 210 copii de vârstă preșcolară și școlară, aflați în risc de separare familială și abandon școlar.