Astăzi, 19 mai, la Humulești, Asociația OvidiuRo și Kaufland România lansează cea de-a treia ediție a proiectului „Punguța cu două cărți”, care încurajează lectura începând de la naștere. La această ediție, 20.000 de Punguțe vor ajunge la copii din medii defavorizate, obiectivul fiind ca și aceștia să beneficieze de stimulare cognitivă încă de la vârste foarte mici.
Evenimentul începe la ora 12.00.
Se vor oferi Punguțe și la maternitatea din Piatra Neamț, de la ora 16.00. De asemenea, la evenimente vor fi reprezentanți ai unității de învățământ din Tg Neamţ – Humulești și autorități publice din județul Neamț, astfel încât prin implicarea civică activă, atât a companiilor cât și a organizațiilor neguvernamentale și a Ministerului Educației, copiii din medii defavorizate primesc șanse reale pentru un viitor mai bun, în care pot rupe cercul sărăciei.
Asociaţia Ovidiu.ro: Pentru acest proiect pe care l-am lansat în 2019 tot la Humulești, am invitat mâine mai multe autorități locale – vor fi reprezentanți ai primăriei Piatra Neamț, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, reprezentanți ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Târgu Neamț și autorități naționale, prin prezența unor oficiali ai Ministerului Educației, precum și sponsorul programului, Kaufland România, și echipa OvidiuRo.
Evenimentul de la Humulești va începe la ora 12.00 la Muzeul Memorial „Ion Creangă” Humulești din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț, după care, de la ora 16.00, vom fi la maternitatea Piatra Neamț, Bld. Traian nr. 1.
Proiectul prevede o primă întâlnire a copiilor cu vârste de la 0-2 ani cu cărțile, pe care cei mici le explorează întâi ca jucării, apoi descoperă universul poveștilor alături de părinți.
Proiectul își propune să sprijine părinții să citească celor mici încă de la naștere și să le ofere copiilor experiențe plăcute cu cărțile. Prin aceste experiențe memorabile, copiii sunt încurajați să descopere lumea dintre copertele cărților și să devină curioși.
Obiectivul proiectului „Punguța cu două cărți” este ca cei mici să beneficieze de stimulare cognitivă încă de la vârste foarte mici, focusul fiind cu precădere pe copiii din medii defavorizate, din urban și rural.