Biserica cu hramul Sf. Nicolae şi-a întâmpinat, ieri, oaspeţii, în sărbătoarea Sf Nicolae, patronul spiritual al lăcaşului de cult.
Într-un sat cu câteva familii(22, dintre care multe văduve), au fost la Băluşeşti, ca de fiecare dată, peste 100 de oameni, circa 125, dintre care peste 90 din Piatra Neamţ şi împrejurimi.
citeşte şi https://www.viatanemteana.info/2019/12/06/minunea-de-la-balusesti-cum-a-renascut-o-biserica-facuta-scrum-hram-de-sf-nicolae-cu-23-de-preoti-si-sute-de-credinciosi/
Un sobor din mai mulţi preoţi au ţinut slujba premergătoare sărbătorii de astăzi – vecernia unită cu litia- printre care îi amintim pe părintele exarh Petroniu Marin, protopopul Valentin Tofan, directorul Seminarului Teologic- Constantin Bogdan.

” Slavă Lui Dumnezeu pentru această seară binecuvântată, mulţumire şi recunoştinţă pentru toţi cei prezenţi”, a spus protopopul Valentin Tofan, care a evocat viaţa şi personalitatea Sf. Nicolae în cuvântarea sa.
“Această biserică de la Bălușești e o gură de rai pentru zilele noastre. E o lucrare foarte frumoasă aici, atât în interior cât și în exterior“, a adăugat protopopul Valentin Tofan, care este un oaspete obişnuit al bisericii.

Preotul paroh al bisericii Sf. Nicolae din Băluşeşti, Valentin Timofte, gazdă a numeroase evenimente religioase le-a mulţumit tuturor pentru prezenţă, şi-a binecuvântat enoriaşii pe care îi vede purtând lumina în oameni.
“Pe lângă lumânările aprinse de către oameni în sfeșnice, eu văd aici, la dumneavoastră, candelele și lumânările din suflete, aprinse mereu. Lumini care ard ca niște făclii pentru Dumnezeu şi pentru Sf Nicolae”.
În urmă cu fix doi ani, pe 5 decembrie 2019, la Băluşeşti s-a ţinut prima slujbă în biserica nouă, o clădire care era atunci “la roşu”, cărămidă şi tencuială şi care fusese ridicată în doar un an şi jumătate.
În doi ani, lăcaşul arată ca o bijuterie. Preotul din satul cu 22 de familii a depus eforturi uluitoare s-o aducă la stadiul de astăzi, iar el spune, evident, că nimic nu s-ar fi putut face fără Dumnezeu.
citeşte şi https://www.viatanemteana.info/2020/12/17/biserica-din-balusesti-ca-un-colind-de-craciun-dupa-ce-a-fost-arsa-din-temelii/
Se spune că e bine să sădeşti un pom, să faci o fântână şi să clădeşti o casă. Dar când ridici o biserică şi când reuşeşti s-o umpli cu oameni de pretutindeni, e o adevărată binecuvântare.





