23.5 C
Piatra Neamț
vineri, august 12, 2022

Piatra Neamţ/Clinică veterinară mobilă pentru sterilizarea câinilor şi pisicilor

Politică

Prefectul Adrian Niţă răspunde PNL-ului: “Voi chema în judecată semnatarii acestui comunicat!”

Urmare a comunicatului de presă emis de către conducerea PNL Neamț in legătură cu lucrările care se desfășoară pentru înlocuirea rosturilor de...

Comunicat de Presă USR Neamţ

USR Neamț, prin președintele Iulian Bulai, a solicitat, astăzi, prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, să urgenteze găsirea unei soluții pentru ca locuitorii comunelor...

Neamţ/Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) şi-a inaugurat astăzi sediul. Preşedintele interimar PSD a fost la eveniment

Partidul Umanist Social Liberal organizaţia Neamţ şi-a inaugurta astăzi sediul, în clădirea SIF Moldova pe Bd. Decebal. La eveniment au participat pe lânfă...

Viitoarea clinică veterinară mobilă a ajuns la Piatra-Neamț,
în sprijinul campaniilor de sterilizări pentru câini și pisici

Comunicat de presă

După o călătorie de peste 4000 de km dus-întors, Claudia Filip, președintele Asociației „Claudia Încă o șansă”, și dr. veterinar Andrei Tudor, reprezentant al Asociației „Prieten Credincios”, au adus în Piatra-Neamț, din Suedia, o mașină primită ca donație din partea Asociației „Swedish Animal Aid”. Acest autovehicul va fi transformat într-o clinică veterinară mobilă, facilitând deplasarea în timpul campaniilor de sterilizare pentru câini și pisici în zonele rurale din Neamț.

Reamintim că aceste asociații din Neamț și din Suedia au contribuit doar anul acesta la sterilizarea gratuită, cu fonduri susținute din donații și fără implicarea autorităților locale, a 2500 de câini și pisici din județ. Colaborează în acest sens cu mai mulți medici veterinari: în zona Piatra-Neamț (veterinar Andrei Tudor), zona Roman (veterinar Andrei Lungu), zona Roznov (veterinar Raluca Davidov), zona Dochia (veterinar Loredana Berea).

Autovehiculul a fost donat Asociației „Prieten Credincios„ din Piatra-Neamț de către Swedish Animal Aid și urmează să se facă o evaluare a lucrărilor necesare pentru modificarea și omologarea viitoarei clinici mobile. Se estimează ca din primăvara anului 2022 această clinică veterinară mobilă să fie funcțională și să contribuie semnificativ, mai ales în zonele rurale, la reducerea animalelor fără stăpân din Neamț prin sterilizare.

Pentru costurile de transformare în clinică mobilă, dar și pentru următoarele 100 sterilizări de câini și pisici, Swedish Animal Aid a primit o donație importantă de la  Svenska Djurskyddsföreningen. Această asociație lucrează încă din 1875 pentru bunăstarea animalelor din Suedia. Militează pentru drepturile animalelor la viață și la condiții bune de trai. Animalele nu au o voce în societate, din acest motiv este important, în viziunea suedezilor, ca oamenii, preocupați de bunăstarea tuturor ființelor vii, să le ofere o voce.

După toate aceste demersuri, cred că acum autoritățile din Neamț trebuie să se trezească și să se implice. Reprezentanții Swedish Animal Aid le vor contacta din nou pentru a solicita sprijin financiar în campaniile de sterilizări din județ. Dacă Suedia poate, va reuși și România.”, a declarat Cecilia To, președintele Swedish Animal Aid.

Claudia Filip este cea care a reușit în primul an de la înființarea Asociației din Piatra-Neamț să strângă fonduri pentru peste 1000 de sterilizări, în special în rândul pisicilor. Pe lângă aceasta, cazează și oferă îngrijiri multor animăluțe preluate de pe străzi și le găsește familii. Deși e mult de muncă și implică mari sacrificii personale, Claudia nu se oprește aici și povestește despre experiența scurtă, dar intensă, în Suedia:

„Nu puteam veni cu mașina goală așa că ne-au și încărcat-o cu mâncare de căței și pisici.  Am avut doar o zi la dispoziție în care să vedem și să înțelegem cum stă treaba cu protecția animalelor acolo. Am vizitat trei clinici veterinare, de diferite dimensiuni și, personal, am rămas impresionată de viziunea lor, interes, aparatură, dragostea (reală) pentru tot ce-i viu.

Toată recunoștința mea merge către Cecilia To, Reiulf Larsen și toți prietenii lor, care sponsorizează campanii de sterilizare de câțiva ani în România, cu mult înainte ca eu să fi început. Cecilia  si Reiulf nu doar că ne-au donat mașina, hrana, dar au avut grijă ca șederea noastră, așa scurtă să fie una memorabilă.

M-am întors cu idei, cu planuri, cu ambiții. Vom avea nevoie de susținere, de fonduri, de implicare. Vom avea nevoie de o mână (mai multe chiar) de ajutor, de idei, de soluții. Primesc din ce în ce mai des întrebarea “Dar tu cât câștigi? Ție ce-ți iese?” E greu să înțelegi că nu câștigi, “că nu-ți iese”, că tot ce primești reîntorci plătind sterilizări, mâncare, paie, pături, detergenți, alimente, combustibil. E greu să înțelegi că facem sute de km zilnic, că 95% dintre cei ce ne cunosc nu ar renunța la confortul lor pentru confortul altora.

Te rog, sterilizează! Doar sterilizând vom reuși să oprim fenomenul înmulțirii necontrolate și a nașterii de pui nedoriți. Doar sterilizând vom vedea mai puțini câini sau pisici abandonați. Noi continuăm, chiar dacă avem restanțe la plata sterilizărilor.”, a declarat Claudia Filip.

Dr. Andrei Tudor este unul dintre puținii medici veterinari din Neamț care s-au mobilizat în acest demers curajos, obositor, dar cu rezultate benefice pe termen lung al campaniilor de sterilizări. Pentru programări sunați la următoarele numere de telefon: 0740318815 sau 0233232429 – adresă cabinet str. Pictor Grigorescu, nr. 12, Piatra-Neamț.

„Pe lângă faptul că sterilizarea contribuie la reducerea numărului de pui, ea este benefică pe termen lung și la sănătatea animalului de companie, prin reducerea riscului de infecție uterină, prezentă atât la pisici, cât și la căței. Rugăm pe această cale toți posesorii de animale de companie să solicite o programare pentru sterilizarea prietenului lor necuvântător.

Sperăm să reușim să facem această clinică mobilă în vederea sterilizării animalelor de companie care nu pot fi tranportate la cabinet din diverse motive și totodată poate reușim să formăm o echipă de medici veterinari la nivel de județ care să folosească această clinică mobilă.”, a declarat dr. Andrei Tudor.

Puteți sprijini activitatea Swedish Animal Aid donând pe pagina lor de Facebook – aici sau direct la cabinetele veterinarilor. Pentru sterilizarea mai multor pisici, în mai multe zone ale județului, este nevoie de donații. Să nu uităm nici de consumabilele necesare în timpul intervențiilor chirurgicale: instrumentar medical steril, fire de sutură etc.

De asemenea, primarii interesați să susțină aceste campanii, financiar sau logistic, sunt rugați să contacteze, chiar și în limba română, Swedish Animal Aid la emailul info@swedishanimalaid.se sau pe pagina de facebook – aici.

Activitatea Claudiei Filip poate fi susținută astfel:

ASOCIAȚIA CLAUDIA ÎNCĂ O ȘANSĂ – Telefon 0741 545 622
CIF: 43670519
Cont IBAN:
RON: RO32BREL0002002958210100
EUR: RO48BREL0002002958210200
USD: RO64BREL0002002958210300
COD SWIFT: BRELROBU
PayPal: claudiadascalita@yahoo.com
revolut.me/claudinfj4

Facebook: https://www.facebook.com/AsociatiaClaudiaIncaoSansa

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Material lemnos transportat ilegal, confiscat de polițiștii din Roman

La data de 11 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au acționat, în municipiul Roman, pentru prevenirea contravențiilor și infracțiunilor...

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

La data de 11 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au pus în aplicare un mandat de executare...

Trei zile de foc pentru pompierii nemţeni în minivacanţa de Sfânta Maria. Atenţionări speciale: fără teribilism, incendii şi pericole de înec!

Pe toată durata minivacanței de Sfânta Maria, pompierii nemțeni vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitările primite din...

Incendiu de proporţii azi noapte, la Dumbrava Roşie. Pagube uriaşe, mai multe căsuţe au luat foc

Azi noapte, la ora 01:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic din comuna Dumbrava Roșie.

Minorul fugit a doua oară dintr-un centru de plasament, a pus din nou autorităţile pe jar

La data de 11 august a.c., în jurul orei 01.30,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire...