0.5 C
Piatra Neamț
luni, decembrie 6, 2021

Acţiune uriaşă a DIICOT în ţară şi în Neamţ/16 percheziţii în judeţ, 12 persoane anchetate

Politică

Liviu Dragnea a devoalat încă din 2019 jaful din energie! Un adevăr neluat în seamă şi care ne costă dramatic(Emilia Arcan, preşedinta APP Neamţ)

"Haideți să ne amintim împreună cât adevăr spunea președintele Liviu Dragnea, despre jaful din România …!Dar, din...

Emilia Arcan (A.P.P. Neamţ): La mulți ani, dragi români! La mulți ani, dragi nemțeni!

De ziua noastră, a tuturor romanilor, transmit un gând bun şi un sincer “La mulți Ani!” românilor de pretutindeni și nemțenilor mei...

Remus Munteanu(PSD): LANSĂM PROGRAMUL DE GUVERNARE! Marţi, ora 18

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, informează pietrenii despre lansarea Programului de Guvernare a PSD, în...

Bogdan Gavrilescu dă asigurări că PMP nu va ieşi din scena politică, dar nu exclude colaborarea cu PNL

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Neamţ, Bogdan Gavrilescu a declarat astăzi într-o emisiune TV, că "PMP nu se uneşte cu nimeni!", dar că...

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, efectuează 16 percheziții domiciliare, dintre care 3 la sediile unor instituții, într-un dosar penal privind un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals intelectual.


Din cercetări a reieșit că, pe teritoriul României, s-ar fi constituit și ar fi activat un grup infracțional organizat, ai cărui membri s-ar fi asociat, în scopul comiterii de fraude în dauna bugetului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, prin inducerea în eroare a reprezentanților acestora și prin implicarea directă, cu prilejul solicitării decontării de concedii medicale ale unor angajați ai unor societăți comerciale, pe care le-ar fi folosit în acest scop. 


Angajarea acestor persoane s-ar fi făcut cu titlu fictiv, societățile fiind înființate exclusiv în scopul obținerii acestor sume de bani cu titlu de concedii medicale.
Liderii acestui grup infracțional ar fi cunoscut modul de funcționare al decontării concediilor medicale, astfel încât ar fi folosit diverse metode, inclusiv persoane din sistemul medical sau persoane din familie, respectiv anturajul apropiat, pentru realizarea întregului mecanism, care a dus la obținerea frauduloasă a sumelor de bani corespondente decontării concediilor medicale.

Activitatea infracțională a grupului s-ar fi desfășurat sub mai multe modalități, respectiv un palier pe care a avut loc angajarea, cu caracter fictiv, a unor persoane, la anumite societăți comerciale, pe alt palier obținerea unor documente medicale, beneficiind de sprijinul unor medici specialiști și medici de familie, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că persoanele solicitante de concedii medicale prezintă anumite boli.


Pe palierul final, aceleași persoane s-ar fi adresat, concomitent, mai multor case județene de asigurări de sănătate, de unde ar fi beneficiat, simultan, în mod fraudulos, de diverse sume de bani.


Prejudiciul estimat este de aproximativ 6 milioane de lei.


La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, vor fi conduse, în vederea audierii, 12 persoane.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Neamț și Iași și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Locuri de muncă în Neamţ în această săptămână(Document AJOFM)

Zona Piatra-Neamț Denumire loc de muncaNr locuriAGENT DE SECURITATE1AMBALATOR MANUAL4AMBALATOR MANUAL2CASIER5COFETAR2CROITOR2CROITOR-CONFECTIONER ÎMBRACAMINTE, DUPA COMANDA2ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII1FACTOR...

Remus Munteanu(deputat)/Felicitare de Sf. Nicolae

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Nicolae, cunoscut ca protector în special al celor tineri, devenit peste veacuri...

Piatra Neamţ/Poliţia a prins tâlharii din staţia de autobuz

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 18:30,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați prin SNUAU...

Braconaj pe Lacul Bicaz/Plase întinse pe 130 de metri

La data de 3 decembrie  a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat pe luciul de apă al Lacului Izvorul...

Poliţia Neamţ anunţă amplasarea de radare în judeţ; controale la anvelopele de iarnă

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în teren, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie iar pentru siguranţa traficului rutier vor fi amplasate radare pe principalele...