8.6 C
Piatra Neamț
joi, aprilie 25, 2024

Cel mai greu moment din viaţa unui poliţist rutier. Drama din spatele uniformei

Politică

Disperare uriașă la PNL Neamț, liberalii umflă sondajele cum își umflă realizările

politician local spunea astăzi zâmbind, că nu are limite, în timp ce altul de lângă el, la fel de cunoscut, răspuns că nu e permisă. ”Așa, niște exgerări, ca la publicitate. Dar nu e permisă!”.

Cît de rudă este Carabelea cu Pinalty și de ce nu îl susține fostul primar pentru un nou mandat

Unul din răspunsurile cele mai vehiculate, chiar dacă neoficiale, este acela că primarul încă în funcție este rudă cu Gheorghe Ștefan, care Gheorghe Ștefan conduce în continuare și orașul, și PNL-ul. După prima apariție publică asumată din ultimii ani, răspunsul lui Gheorghe Ștefan a fost următorul:

Gafă a liberalului Cristian Pistol la Piatra Neamț. Senatorul Răzvan Cuc demontează declarațiile șefului CNAIR

”Încep să cred că liberalii nu înțeleg deloc problemele legate de infrastructură! O dovadă în acest sens este conferința de presă la...

Gheorghe Stefan reapare în peisajul politic și îl susține pe Vasile Panaite

Fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a apărut astăzi , după ani buni, într-o conferință de presă a PUSL Neamț, cu...

În fiecare an, în a treia duminică a lunii noiembrie, sunt comemorate victimele accidentelor de circulație. Anul acesta, polițiștii au ales să comemoreze această zi oferindu-vă câteva frânturi din jurnalul unui polițist rutier.

Care este cel mai greu moment din viața de polițist rutier? Momentul în care trebuie să dai  de veste rudelor sau celor apropiați despre faptul că cel drag nu mai este. Ne încărcăm cu durerea celor din jur.

,, Ziua de 11 mai a.c., a început la fel ca fiecare zi din viața de polițist. Trezit dimineața, fuga către muncă și o rugăciune  făcută în gând pentru o zi normală. În general toată lumea încearcă să iasă din tipare, dar eu îmi doresc foarte mult ca zilele de muncă să fie normale.

Ora 10.00 a fost cea care ne-a adus unele dintre cele mai triste scenarii din anul în curs. Am fost la cercetări la fața locului la multe evenimente grave, am văzut imagini care mi-au rămas întipărite în minte și pe care uneori le retrăiesc.

Fiecare intervenție la un eveniment grav este asemenea unui cadru desprins dintr-un film de groază. Cioburi, fum, țipete și durere … așa aș caracteriza un astfel de tablou. De fiecare dată încerc să am tăria de a-mi desfășura cercetarea în tot acest cadru.

Care este cel mai greu moment din viața de polițist rutier? Momentul în care trebuie să dai  de veste rudelor sau celor apropiați despre faptul că cel drag nu mai este. Ne încărcăm cu durerea celor din jur.

De fiecare dată când ajung acasă după o zi fără un eveniment rutier cu victime îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru faptul că mi-a ascultat rugăciunile.

Ca polițist dar și ca om nu înțeleg de ce este atât de este atât de dificil să respecți câteva reguli de bază. Nu mi se poate întâmpla mie… cam asta credem cu toții, dar nu este așa.

Ghinionul, neșansa ne pândesc pe fiecare dintre noi atunci când apăsăm un pic mai mult pedala de accelerație…sau când alegem să conducem chiar și cu un strop de alcool consumat.

Aveți grijă de voi și oferiți-ne zile normale!,,

Anul acesta, la nivelul județului Neamț, au fost înregistrate 581 accidente. 111 dintre acestea au fost grave și 470 accidente ușoare.

În urma evenimentelor rutiere, 666 de persoane au fost rănite ușor, cu 191 mai multe decât în anul precedent. De asemenea, au fost înregistrate 84 de persoane rănite grav, cu 68 mai puține decât în anul 2020 și 37 de persoane decedate, cu 6 mai puține decât  în aceeași perioadă a anului 2020.  

Astăzi, 21 noiembrie, am ales să aducem un omagiu victimelor evenimentului din data de 11 mai 2021, produs în localitatea Tarcău, o lumânare și un pios omagiu, atât lor cât și celorlalte 35 de victime.

Detalii despre accidentul de la Tarcău, aici:

Ia-ți și tu un moment de reculegere și prețuiește viața, este unică !

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Daniel Harpa-candidatul cu cele mai mare șanse la președinția CJ- a predat ștafeta la Tg. Neamț. PSD și-a lansat candidații în orașul de sub...

Dragi târgnemțeni, vă încurajez pe fiecare dintre voi să îl susțineți în această campanie. Și să MĂ susțineți și pe mine pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, căci Târgu-Neamț a fost zona care a înclinat mereu balanța în favoarea PSD la nivel județean.

Muncitor din Bangladesh, mort într-un accident de muncă la Vânători-Neamț

sănătate în muncă, urmând ca în urma cercetărilor sa revenim cu raport de urmarea se continua cercetările pentru stabilirea cauzelor și condițiilor care au dus la producerea acestui eveniment.

Festivalul Primăverii la Baza Hipică Neamț deschide seria aniversărilor 2024

Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“, în parteneriat cu Uniunea Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Neamț, Asociația Culturală „Eu cred“ și Asociația Marea...

Roman/Trupul unei femei a fost găsit azi dimineață în apele Moldovei

În această dimineață, în jurul orei 07:45, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în municipiul Roman, în apele râului Moldova, în...

Accident pe marcaj pietonal la Piatra Neamț

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, fiind condusă la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.