8.4 C
Piatra Neamț
duminică, octombrie 17, 2021

Duo MELOS, recital cameral/Deschiderea stagiunii Muzicale, un proiect „Carmen Saeculare”

Politică

Deputatul de Neamţ Iulian Bulai, potenţial ministru al Culturii în Guvernul Cioloş

Deputatul USR PLUS (de Neamţ) Iulian Bulai este opţiunea lui Dacian Cioloş pentru preluarea Ministerului Culturii, potrivit listei de ministeriabili prezentată aseară...

Deputatul Remus Munteanu: La mulţi ani celor care poartă numele Sfintei Parascheva!

Sfânta Parascheva, această cu adevărat mare şi vestită între femei, cuvioasă şi pururea pomenită, să vă aibă în pază și să vă...

Deputatul Remus Munteanu: Semnează petiția pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze!

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a lansat pe pagina sa socializare apelul Partidului Social Democrat privind semnarea petiţiei pentru susţinerea proiectului...

PSD Neamţ: Românii mor pentru că nu încap în spitale, iar Cîțu își răsfață propriii primari! Votanții de la Congresul PNL au fost răsplătiți!

Micimea liberală se vede în aceste momente, când românii mor pecapete ori stau pe câte un colț de scaun în spitale,...

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” Cuj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, reia şirul concertelor şi recitalurilor prin deschiderea Stagiunii muzicale 2021-2022. Astfel, miercuri 13 octombrie 2021, începând cu ora 17:00, la sala Cupola a Bibliotecii judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ, melomanii au prilejul unei noi întâlniri cu „Duo MELOS”. În program, lucrări de Roberto Di Marino, Astor Piazzolla, Fernando Carlos Tavolaro, Adrian Andrei, Bela Bartok.

Recitalul cameral este finanțat prin fondul Ministerului Educației destinat activităților de cercetare din Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.

Intrarea la eveniment se face respectând regulile sanitare impuse de pandemia Covid 19: capacitatea maximă a sălii – 50%; accesul publicului doar pe baza Certificatului digital Covid 19; purtarea obligatorie a măştii pe întreg parcursul evenimentului.

***

TITUS FLUERAŞ este conferențiar universitar doctor la catedra de vioară a Academiei Naționale  de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

Absolvent al şcolii de vioară clujene, al Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” (1991), şi-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi cursurile de Master la clasa maestrului Ştefan Ruha.

Titus Flueraş a obţinut numeroase premii la concursuri de vioară, atât naţionale cât şi internaţionale: Premiul I – Timişoara (1986), Premiul II – Bucureşti (1987), Premiul II – Cluj-Napoca (1988), Premiul Special al Fundaţiei Transilvania la Concursul „Sigismund Toduţă” – Cluj-Napoca (2003), Premiul I la Concursul Citta di Stresa – Italia (1985, 1986), Medalia de Aur la Johanesbourg – Africa de Sud (1993).

A concertat ca solist cu orchestrele filarmonicilor din Cluj- Napoca, Arad, Satu Mare, Oradea. A susţinut concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate: Franţa, Italia, Olanda, Ungaria, Africa de Sud.

În iarna anului 2003 a fost invitat de orchestra Filarmonicii Mozart din Viena într-un turneu în China unde a concertat ca solist.

Anul 2009 vine cu o realizare impresionantă: Titus Flueraş este singurul român câştigător al selecţiei mondiale pentru orchestra simfonică YouTube din cei peste 3000 de candidaţi. Mai mult, a fost desemnat concert-maestrul orchestrei simfonice YouTube şi concertează cu aceasta la New-York în celebra sală Carnegie Hall.

CONSTANTIN ANDREI este conferenţiar universitar doctor la catedra de chitară a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca şi a Extensiei Piatra-Neamţ.

Are un palmares bogat, participând la diverse manifestări artistice atât în ţară cât şi peste hotare, cum ar fi: Festivalul de chitară clasică de la Sinaia (1983-1990) sau Primăvara Muzicală de la Praga (1990).

A participat la cursurile de măiestrie ale chitariştilor: John Duarte, Costas Cotsiolis, Michel Sadanowsky, Pablo Marquez şi Claire Stancu Delerue.

A cântat ca solist sub bagheta dirijorilor: Horia Andreescu, Ilarion Ionescu-Galaţi, Petre Sbârcea şi Robert Houlihan.

Are o discografie bogată şi a câştigat numeroase premii la festivaluri şi concursuri.

Începând cu anul 1990 este prezent în juriul unor prestigioase festivaluri şi concursuri de chitară din ţară şi de asemenea este invitat să susţină recitaluri şi cursuri de măiestrie în Franţa, Italia, Germania și Serbia. Din anul 2000 alături de fraţii săi Aurelian şi Adrian formează „Trio-ul de Chitare Andrei”, susținând numeroase recitaluri pe scenele celor mai importante  instituții din ţară. Numele său mai este legat şi de înființarea  la Cluj-Napoca a Festivalului Național de Chitară Clasică în octombrie 2003, iar din 2005 – Festivalul Internaţional de Chitară TRANSILVANIA al cărui inițiator şi director artistic este.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Se înmulţesc atacurile urşilor la Tazlău/Primăria anunţă despăgubiri

La Tazlău a avut loc întrunirea Comtetului Local pentru Situaţii de Urgenţă care a dezbătut problema atacurilor urşilor, din ce în ce...

Neamţ/15 localităţi în zona roşie; mesaj RO ALERT pentru Gârcina

Numărul infectărilor în Neamţ se menţine şi astăzi peste 300 (312), ieri fiind un vârf cu 362 iar joi cu 340.

O fiică îşi caută mama plecată voluntar de acasă

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizaţi de către o femeie de 30...

Tânăr condamnat pentru tâlhărie, găsit la Bicaz. Are timp 3 ani pentru regrete

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au depistat, în localitatea Borca, un tânăr de...

SJU Neamţ/Sunt paturi pe secţii, nu sunt la ATI; starea pacienţilor

Astăzi, 15 octombrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt internaţi 333 de pacienţi infectaţi cu SARS Cov 2 şi 18...