8.4 C
Piatra Neamț
duminică, octombrie 17, 2021

Neamţ/Lupta autorităţilor cu ursul/Hotărâre a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă

Politică

Deputatul de Neamţ Iulian Bulai, potenţial ministru al Culturii în Guvernul Cioloş

Deputatul USR PLUS (de Neamţ) Iulian Bulai este opţiunea lui Dacian Cioloş pentru preluarea Ministerului Culturii, potrivit listei de ministeriabili prezentată aseară...

Deputatul Remus Munteanu: La mulţi ani celor care poartă numele Sfintei Parascheva!

Sfânta Parascheva, această cu adevărat mare şi vestită între femei, cuvioasă şi pururea pomenită, să vă aibă în pază și să vă...

Deputatul Remus Munteanu: Semnează petiția pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze!

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a lansat pe pagina sa socializare apelul Partidului Social Democrat privind semnarea petiţiei pentru susţinerea proiectului...

PSD Neamţ: Românii mor pentru că nu încap în spitale, iar Cîțu își răsfață propriii primari! Votanții de la Congresul PNL au fost răsplătiți!

Micimea liberală se vede în aceste momente, când românii mor pecapete ori stau pe câte un colț de scaun în spitale,...

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamţ a luat astăzi, primele măsuri privind protecţia populaţiei la repetatele apariţii ale urşilor în localităţile de pe Valea Muntelui.

Hotărârea CJSU:

Art. 1. (1) Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ, va identifica medicii veterinari care îndeplinesc prerogativele prevederilor art. 65 din legea 265 din 2004 si art. 6 din OUG 81/2021 în vederea utilizării armelor pentru tranchilizarea animalelor.
Termen: 20.09.2021, ora 14.00

(2) Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ va organiza o intalnire cu medicii veterinari identificati la al. (1) si le va trasa recomandari pentru a se autoriza in cel mai scurt timp conform bazei legale de la aliniatul precedent, in vederea utilizării armelor pentru tranchilizarea animalelor.
Termen: 01.10.2021

Art. 2. Medicii veterinari identificaţi conform prevederilor art. (1), vor încheia un protocol de colaborare cu Direcţia Silvică Neamţ, în vederea utilizării armei pentru tranchilizare din dotarea acestei instituţii.
Termen: 22.09.2021

Art. 3. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ, va întreprinde demersurile legale, în vederea achiziţionării unei arme pentru tranchilizarea animalelor.
Termen: 15.10.2021

Art. 4. (1) Urmatoarele unităţi administrativ teritoriale: Pipirig, Borca, Farcașa, Poiana Teiului, Grințieș, Ceahlău, Hangu, Bicaz, Tașca, Bicaz Chei, Bicazu Ardelean, Dămuc, Tarcău, Pangarati, Alexandru cel Bun, Piatra Neamț, Tazlău, vor încheia contracte cu fondurile de vânătoare de pe raza lor, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 81 din 21 iulie 2021.
Termen: 30.09.2021

(2) Garda Forestiera si Direcția Silvica Neamt vor transmite UAT nominalizate la al (1) lista fondurilor de vanatoare private si de stat precum si persoanele de contact.
Termen: 21.09.2021

(3) UAT nominalizate la al (1) au obligatia de a-si procura arma pentru tranchilizarea animalelor.
Termen: 14.10.2021

(4) UAT nominalizate la al (1) au obligatia sa incheie contract cu medicii veterinari care indeplinesc conditiile de la articolul 1.
Termen: 01.10.2021

Art. 5. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ va pune la dispoziţia Unităţilor Administrativ Teritoriale lista medicilor veterinari identificaţi conform art. (1), în vederea încheierii de contracte de prestări de servicii, în sensul Ordonanţei de Urgenţă nr. 81 din 21 iulie 2021.
Termen: 21.09.2021, ora 14.00

Art. 6. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va comunica prezenta hotărâre autorităţilor şi persoanelor interesate.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Se înmulţesc atacurile urşilor la Tazlău/Primăria anunţă despăgubiri

La Tazlău a avut loc întrunirea Comtetului Local pentru Situaţii de Urgenţă care a dezbătut problema atacurilor urşilor, din ce în ce...

Neamţ/15 localităţi în zona roşie; mesaj RO ALERT pentru Gârcina

Numărul infectărilor în Neamţ se menţine şi astăzi peste 300 (312), ieri fiind un vârf cu 362 iar joi cu 340.

O fiică îşi caută mama plecată voluntar de acasă

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizaţi de către o femeie de 30...

Tânăr condamnat pentru tâlhărie, găsit la Bicaz. Are timp 3 ani pentru regrete

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au depistat, în localitatea Borca, un tânăr de...

SJU Neamţ/Sunt paturi pe secţii, nu sunt la ATI; starea pacienţilor

Astăzi, 15 octombrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt internaţi 333 de pacienţi infectaţi cu SARS Cov 2 şi 18...