8.4 C
Piatra Neamț
duminică, octombrie 17, 2021

Cum au “transformat” studenţii de la arhitectură, fosta grădină zoo din Piatra Neamţ

Politică

Deputatul de Neamţ Iulian Bulai, potenţial ministru al Culturii în Guvernul Cioloş

Deputatul USR PLUS (de Neamţ) Iulian Bulai este opţiunea lui Dacian Cioloş pentru preluarea Ministerului Culturii, potrivit listei de ministeriabili prezentată aseară...

Deputatul Remus Munteanu: La mulţi ani celor care poartă numele Sfintei Parascheva!

Sfânta Parascheva, această cu adevărat mare şi vestită între femei, cuvioasă şi pururea pomenită, să vă aibă în pază și să vă...

Deputatul Remus Munteanu: Semnează petiția pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze!

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a lansat pe pagina sa socializare apelul Partidului Social Democrat privind semnarea petiţiei pentru susţinerea proiectului...

PSD Neamţ: Românii mor pentru că nu încap în spitale, iar Cîțu își răsfață propriii primari! Votanții de la Congresul PNL au fost răsplătiți!

Micimea liberală se vede în aceste momente, când românii mor pecapete ori stau pe câte un colț de scaun în spitale,...

În perioada 03 – 09 august 2021 a avut loc jurizarea proiectelor înscrise la concursul de idei „IMERSIUNE” ÎN PEISAJUL COZLA: Transformarea Grădinii Zoologice din Piatra Neamț în Grădină publică emblematică, competiție lansată pe data de 25 iunie 2021. În urma deliberărilor, comisia de jurizare, formată din:

•        Cristina ENACHE, Conf.dr.arh. Facultatea de Urbanism, UAUIM

•        Sorina RUSU, Lect.dr.urb.peis.dr.șt.mil. Facultatea de Urbanism, UAUIM

•        Silvia IONESCU, Asist.dr.arh.int. scenograf Facultatea de Arhitectură de Interior, UAUIM

•        Cristina PANĂ, Conf.dr.arh. Facultatea de Arhitectură de Interior, UAUIM

•        Andrei CARABELEA, Primar al municipiului Piatra Neamț

•        Andrei CIUBOTARU, Arhitect șef, Primăria municipiului Piatra Neamț

•        Vlad MOSCALU, Administrator public, Primăria municipiului Piatra Neamț

a fost stabilit următorul clasament final:

Premiul I – Proiectul nr. 23: Un proiect care îmbină trei concepte: școală în aer liber, grădină botanică și parc. Propunerea cuprinde și un amfiteatru, un traseu multisenzorial pentru persoanele cu dizabilități, un loc de joacă și un monument al ursului în vechea grotă.

 – Lupu Gabriela Isabela | Facultatea de Urbanism – Proiectare și Planificare Urbană

– Obagiu Elena-Cosmina | Facultatea de Arhitectură de Interior – Arhitectură Interior

– Popescu Andreea-Beatrice | Facultatea de Arhitectura de Interior – Arhitectură Interior

Premiul II – Proiectul nr. 59: Un proiect care propune un spațiu de creație și relaxare, locuri de joacă, ateliere de creație și meșteșugărire, un amfiteatru de vară cu scenă și zone de picnic.

– Vlasceanu Gabriela | Facultatea de Urbanism – Amenajarea și Planificarea Peisajului

– Paun David-Kristian-Alex | Facultatea de Urbanism – Amenajarea și Planificarea Peisajului

Premiul III – Proiectul nr. 87: Concept dublu: zonă dinamică (cu locuri de joacă, ateliere meșteșugărești etc.) și zonă de relaxare cu amfiteatru, plus zone de picnic.

– Iarca Alexandra | Facultatea de Urbanism – Amenajarea și Planificarea Peisajului

         Studenții arhitecți ai căror proiecte au fost declarate câștigătoare, alături de 3 cadre didactice ale Universității de Arhitectură Ion Mincu – București, au fost prezenți astăzi la Primăria Piatra Neamț. În cadrul întâlnirii, echipele câștigătoare au fost răsplătite cu premii în valoare totală de 6.000 de lei oferite de compania ADF PROD SRL.

         Timp de 2 zile delegația va participa  la un workshop care se va desfășura la Rubik Hub, în Ștrandul Tineretului. Creativitatea și cunoștințele studenților vor fi susținute de arhitecți din oraș și de  reprezentanți ai municipalității. Împreună vor sintetiza ideile cele mai bune, în baza proiectului câștigător și vor pune bazele proiectului tehnic prin care Grădina Zoologică va fi tranformată în Grădina publică emblematică a municipiului Piatra-Neamț.

         Andrei Carabelea: „În primul rând vă mulțumesc pentru energia și originalitatea pusă în slujba comunității noastre. Am crezut de la bun început în acest parteneriat și în dimensiunea creativă a  studenților arhitecți, care au reușit prin cele 5 proiecte înscrise în concurs, să pună în valoare și să ofere o reinterpretare modernă a destinației inițiale. Am apreciat mult interesul arătat acestui apel de idei, precum și calitatea inițiativelor, care ne-au surprins foarte plăcut din punct de vedere al complexității și ingeniozității.

         Abia aștept ca în urma bootcamp-ului din acest weekend să definitivăm proiectul tehnic pentru ca acest spațiu să pună în valoare orașul Piatra Neamț și să se transforme într-o expresie a bucuriei și libertății pentru toți cei care îl vor vizita.

         Îmi doresc ca pe termen lung să continuăm colaborarea cu Universitatea de Arhitectură Ion Mincu – București și să vedem și alte proiecte din partea tinerilor arhitecți,  pe diverse teme. Cum ar fi chiar puntea pietonală de la ștrand.”

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Se înmulţesc atacurile urşilor la Tazlău/Primăria anunţă despăgubiri

La Tazlău a avut loc întrunirea Comtetului Local pentru Situaţii de Urgenţă care a dezbătut problema atacurilor urşilor, din ce în ce...

Neamţ/15 localităţi în zona roşie; mesaj RO ALERT pentru Gârcina

Numărul infectărilor în Neamţ se menţine şi astăzi peste 300 (312), ieri fiind un vârf cu 362 iar joi cu 340.

O fiică îşi caută mama plecată voluntar de acasă

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizaţi de către o femeie de 30...

Tânăr condamnat pentru tâlhărie, găsit la Bicaz. Are timp 3 ani pentru regrete

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au depistat, în localitatea Borca, un tânăr de...

SJU Neamţ/Sunt paturi pe secţii, nu sunt la ATI; starea pacienţilor

Astăzi, 15 octombrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt internaţi 333 de pacienţi infectaţi cu SARS Cov 2 şi 18...