8.4 C
Piatra Neamț
duminică, octombrie 17, 2021

Proiectele lui Chitic merg înainte

Politică

Deputatul de Neamţ Iulian Bulai, potenţial ministru al Culturii în Guvernul Cioloş

Deputatul USR PLUS (de Neamţ) Iulian Bulai este opţiunea lui Dacian Cioloş pentru preluarea Ministerului Culturii, potrivit listei de ministeriabili prezentată aseară...

Deputatul Remus Munteanu: La mulţi ani celor care poartă numele Sfintei Parascheva!

Sfânta Parascheva, această cu adevărat mare şi vestită între femei, cuvioasă şi pururea pomenită, să vă aibă în pază și să vă...

Deputatul Remus Munteanu: Semnează petiția pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze!

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a lansat pe pagina sa socializare apelul Partidului Social Democrat privind semnarea petiţiei pentru susţinerea proiectului...

PSD Neamţ: Românii mor pentru că nu încap în spitale, iar Cîțu își răsfață propriii primari! Votanții de la Congresul PNL au fost răsplătiți!

Micimea liberală se vede în aceste momente, când românii mor pecapete ori stau pe câte un colț de scaun în spitale,...

Luna aceasta au început lucrările de modernizare a iluminatului stradal în cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Piatra-Neamț: Strada Cetatea Neamțului, Strada 1 Decembrie 1918, Strada Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, Bulevardul Republicii, Strada Mihai Eminescu, Strada Orhei, Zona Văleni. ”

Sistemul de iluminat public din Piatra-Neamț este modernizat și extins prin două proiecte cu finanțări europene cu o valoare de peste 2 milioane de Euro, accesate în perioada când era primar Dragoş Chitic.

Proiectul are o valoare de 5.184.548,22 lei inclusiv TVA și vizează extinderea iluminatului public în zone în care nu a existat până în prezent și înlocuirea corpurilor de iluminat cu tehnologie LED, pentru a asigura un sistem de iluminat public modern și eficient energetic.

Vechile corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu tehnologie LED pe următoarele tronsoane: Strada Cetatea Neamtului, Strada 1 Decembrie 1918, Strada Mihai Viteazu, Strada Orhei, Piata Ștefan cel Mare, Bulevardul Republicii, Strada Mihai Eminescu. Noul sistem de iluminat va fi monitorizat prin telegestiune, ceea ce va permite sesizarea în timp real a defecțiunilor și remedierea rapidă a acestora.

Proiectul vizează și extinderea iluminatului public pe Strada Humăriei, Strada Bujorului, Strada Vărăriei, Strada Constantin Brâncoveanu și în cartierul Speranța. Începerea lucrărilor de extindere pe aceste tronosoane este estimată la jumătatea lunii septembrie. În vederea extinderii sistemului de iluminat public se vor realiza puncte de aprindere noi, rețea noua subterană/ aeriană, stâlpi metalici.  

Printr-un proiect similar se realizează înlocuirea corpurilor de iluminat de pe tronsonul Bulevardul Decebal – Piața Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Traian – Strada Fermelor și extinderea iluminatului în zona Pietricica.

Implementarea celor două proiecte, ce urmează să se finalizeze până la sfârșitul anului 2021,va avea ca rezultate:

  • Creșterea calității iluminatului public
  • Îmbunătățirea gestionării sistemului și a defecțiunilor datorită monitorizării inteligente
  • Reducerea consumului de energie
  • Scăderea emisiilor de CO2
  • Creșterea siguranței și confortului cetățenilor pe timp de noapte.

Săptămâna trecută, în data de 21.07.2021, a fost semnat între Municipiul Piatra-Neamț și Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare pentru un nou proiect de modernizare a iluminatului public, care prevede achiziționarea și instalarea unui număr de 621 de corpuri de iluminat cu LED, precum și a sistemului de dimare / telegestiune.

Prin acest proiect se finanțează modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Piatra Neamț pe următoarele străzi: Strada Dărmănești, Obor, Petru Rareș, Bulevardul Dacia, Ștefan cel Mare, Eroilor, Piața 22 Decembrie, Calistrat Hogaș, Alexandru cel Bun, Mihail Sadoveanu, Liliacului, Ozanei, Dimitrie Leonida, Bulevardul 9 Mai, Aleea Tineretului, Bistriței și Petru Movilă.

Suma aprobată la finanțare este de 996.432 lei reprezentând 83,50% din valoarea cheltuielilor eligibile de 1.193.332 lei.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Se înmulţesc atacurile urşilor la Tazlău/Primăria anunţă despăgubiri

La Tazlău a avut loc întrunirea Comtetului Local pentru Situaţii de Urgenţă care a dezbătut problema atacurilor urşilor, din ce în ce...

Neamţ/15 localităţi în zona roşie; mesaj RO ALERT pentru Gârcina

Numărul infectărilor în Neamţ se menţine şi astăzi peste 300 (312), ieri fiind un vârf cu 362 iar joi cu 340.

O fiică îşi caută mama plecată voluntar de acasă

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizaţi de către o femeie de 30...

Tânăr condamnat pentru tâlhărie, găsit la Bicaz. Are timp 3 ani pentru regrete

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au depistat, în localitatea Borca, un tânăr de...

SJU Neamţ/Sunt paturi pe secţii, nu sunt la ATI; starea pacienţilor

Astăzi, 15 octombrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt internaţi 333 de pacienţi infectaţi cu SARS Cov 2 şi 18...