31.3 C
Piatra Neamț
sâmbătă, iulie 31, 2021

Situaţia vaccinării în Neamţ; 1500 de noi imunizări în ultima săptămână

Politică

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

Deputatul Remus Munteanu: #PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an!

ZERO EURO DIN PNRR ÎN 2021! Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ: #PSD a avut...

Mugur Cozmanciuc(deputat PNL Neamţ): “România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania!”

"Estimări pozitive: România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania, cu o...

Remus Munteanu, deputat PSD despre consecinţele întârzierii PNRR

„România se află printre ultimele 4 state europene care au depus planul și care vor avea...

73.222 persoane din Neamț sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă (faţă de 71.720 săptămâna trecută) și 77.115 cu o doză de vaccin, informează DSP Neamţ într-un comunicat de presă.  

De la începutul Campaniei de vaccinare au fost administrate 139.305 doze de vaccin, din care  62.190 cu doza a 2-a. Au fost raportate 52 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din  categoriile frecvente și foarte frecvente. 

În perioada 10 – 16 iulie au fost administrate 2.107 de doze de vaccin. 1.586 persoane au fost vaccinate  cu doza 1 și 521 cu doza de rapel. 1.090 persoane au fosta vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. Nu  au fost raportate reacții adverse. 

Direcția de Sănătate Publică Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 150.980 de doze de  vaccin împotriva covid-19: 110.285 doze Pfizer, 12.850 doze Moderna, 11.515 doze AstraZeneca și 16.330 doze Johnson&Johnson, în 52 tranșe. 

În județul Neamț sunt operaționale 17 centre de vaccinare fixe, al căror program de lucru a fost adaptat  în funcție de numărul de programări și activitatea echipelor mobile: 

 • 1 centru de vaccinare cu AstraZeneca: 
 • Piatra Neamţ – „Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ”, 
 • 1 centru de vaccinare cu Johnson&Johnson: 
 • Piatra Neamţ – „Piata Centrala Sf. Gheorghe”, 
 • 3 centre de vaccinare cu Moderna: 
 • Roznov – „Scoala de arta si meserii”,  
 • Raucesti – „Sala de sport stadion”,  
 • Bicaz – „Bloc ANL”, 
 • 11 centre de vaccinare cu Pfizer:  
 • Piatra Neamt – „Piata Centrala Sf. Gheorghe”, , 
 • Piatra Neamt – „Grădiniţa cu program normal Ocol”, 
 • Roman – „Colegiul Tehnic Miron Costin”, 
 • Tirgu Neamt – „Sală sport – Club Sportiv”,  
 • Horia – „Casa fotbalistului Stadion comunal”, 
 • Simioneşti, Cordun – „Căminul Cultural”, 
 • Cracaoani – „Centru de zi pentru copii”, 
 • Poiana Teiului – „After school”, 
 • Savinesti – „Cămin Cultural”, 
 • Lunca, Vinatori-Neamt – „Centru social”, 
 • Zanesti – „Fost dispensar Uman”. 

Vaccinul Johnson&Johnson este disponibil în toate centrele de vaccinare Pfizer, Moderna și  AstraZeneca. 

Vă puteți vaccina și fără programare. Persoanele programate au prioritate.

Au fost organizate 2 centre de vaccinare temporare, în care vă puteți vaccina, fără programare, cu Pfizer  sau Johnson& Johnson: 

 • Piatra Neamț – Kaufland Obor, la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-21.00, • Roman – Piața Mare, de luni până vineri în intervalul orar 7.00-11.00 și la fiecare sfârșit de  săptămână, în intervalul orar 8-14.  

De asemenea, sunt deschise și 2 centre de vaccinare drive-thru, în care vă puteți vaccina, în mașină, fără  programare, cu Pfizer sau Johnson& Johnson: 

 • Piatra Neamț – parcarea Shopping City Piatra Neamț din Bd-ul Decebal, Nr. 79 • Roman – parcarea Roman Value Centre din str. Mihai Viteazul, nr. 3. 

Veți prezinta actul de identitate sau a certificatului de naștere. În cazul minorilor este obligatorie  acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal. 

Reamintim faptul că începând din 2 iunie 2021, in toate centrele de vaccinare cu produsul Pfizer pot fi  vaccinați copii cu vârste între 12 și 15 ani. 

PROGRAMUL „Orașul vaccinează Satul” 

Scopul programului este: Asigurarea accesului populației din mediul rural la vaccinarea impotriva  COVID-19 în condiții de siguranță, eficacitate și echitate pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2. 

Programul „Orașul vaccinează Satul” continuă săptămâna viitoare în următoarele locații: 

 • 19.07.2021 – Baltatesti, Bira, Razboieni 
 • 20.07.2021 – Balusesti – Icușești, Bicazu Ardelean 
 • 21.07.2021 – Moldoveni, Ceahlau, Secuieni 
 • 22.07.2021 – Brusturi, Draganesti, Farcasa, Sagna, Valea Ursului, Pancesti, Trifesti, Bozieni • 23.07.2021 – Ruginoasa, Tupilati, Stefan Cel Mare, Bargauani, Dulcesti. 

Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții  medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare.  

Persoanele nedeplasabile, membrii familiilor și asistenții personali ai acestora pot fi vaccinați prin  intermediul Caravanelor de vaccinare, anunțând serviciul de asistență socială din cadrul primăriilor.  Echipele mobile se vor deplasa la domiciliul acestora, conform unui itinerar stabilit cu minim 24 de ore  înainte de eveniment. 

Vă puteți vaccina cu Pfizer – 2 doze sau Johnson& Johnson – 1 doză. 

Veți prezinta actul de identitate sau a certificatului de naștere. În cazul minorilor este obligatorie  acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal. 

Săptămâna aceasta echipele mobile au fost în următoarele comune: Petricani, Vânători Neamț,  Săbăoani, Barticești, Botești, Gherăiești, Boghicea, Bozieni, Timișești, Pastraveni, Grumazesti, Pipirig,  Borca, Romani, Bahna, Ion Creanga, Balusesti, Bodesti, Doljesti, Faurei, Ruginoasa și au vaccinat în total  274 de persoane.

Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie 

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 la nivelul cabinetelor medicilor de familie a debutat pe 4 mai în cabinetele a 105 medici de familie. 

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se realizează cu vaccinul Johnson& Johnson și din luna iulie  cu vaccinul Pfizer. 

Au fost distribuite până în prezent 7.725 doze de Johnson& Johnson și 12 doze Pfizer către cabinetele de  medicină de familie. 

Au fost vaccinate până în acest moment 6.522 persoane cu vaccinul Johnson& Johnson și 6 persoane cu  doza 1 din vaccinul Pfizer în 80 de cabinete medicale de medicină de familie. 

Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinetul  acestuia! 

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Diversitate şi Portret cu Florentina Oţetea şi Carmen Voisei

Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Național Neamţ vă invită la vernisajul expoziţiei artistelor băcăuane CARMEN VOISEI și  FLORENTINA...

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

În urmă 590 de ani se năştea oficial “Piatra”; după 400 de ani, s-a adăugat Neamţ

Despre Piatra Neamţ: Cele mai vechi urme de locuire umană — ce datează din Preistorie — se regăsesc pe teritoriul actual al orașului în...

Noi amenzi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Polițiștii locali de zonă, aflați în patrulare în cartierul Ciritei au depistat deșeuri din hârtie și carton depozitate ilegal, la marginea drumului,...

Update accident Taşca/Şoferiţa nu a supravieţuit

Femeia care se afla la volanul unui autoturism a intrat într-un autocamion, provocând un accident care i-a luat viaţa.