6.9 C
Piatra Neamț
vineri, aprilie 26, 2024

Alegeri contestate la PNL Piatra Neamţ. Bâlbe şi acuze fără precedent

Politică

Disperare uriașă la PNL Neamț, liberalii umflă sondajele cum își umflă realizările

politician local spunea astăzi zâmbind, că nu are limite, în timp ce altul de lângă el, la fel de cunoscut, răspuns că nu e permisă. ”Așa, niște exgerări, ca la publicitate. Dar nu e permisă!”.

Cît de rudă este Carabelea cu Pinalty și de ce nu îl susține fostul primar pentru un nou mandat

Unul din răspunsurile cele mai vehiculate, chiar dacă neoficiale, este acela că primarul încă în funcție este rudă cu Gheorghe Ștefan, care Gheorghe Ștefan conduce în continuare și orașul, și PNL-ul. După prima apariție publică asumată din ultimii ani, răspunsul lui Gheorghe Ștefan a fost următorul:

Gafă a liberalului Cristian Pistol la Piatra Neamț. Senatorul Răzvan Cuc demontează declarațiile șefului CNAIR

”Încep să cred că liberalii nu înțeleg deloc problemele legate de infrastructură! O dovadă în acest sens este conferința de presă la...

Gheorghe Stefan reapare în peisajul politic și îl susține pe Vasile Panaite

Fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a apărut astăzi , după ani buni, într-o conferință de presă a PUSL Neamț, cu...

Andrei Carabelea este noul preşedinte al PNL Piatra Neamţ, dar, după conferinţa de alegeri de ieri, a apărut prima contestaţie la organizarea alegerilor şi implicit validitatea votului. Sunt acuze care nu au mai avut loc până acum la nici un partid, mai ales pe chestiuni de organizare, pe care însuşi preşedintele interimar Eugen Ţapu le-ar fi recunoscut.

Contestarea alegerilor
Primim la redacţie:

Subsemnatul Pavăl Lucian cu domiciliul în Piatra Neamț, Str. 1 Decembrie 1918 nr. 47, Bl. A6, identificat prin CI seria NT nr. 753136, prin prezenta formulez CONTESTAȚIE privind desfășurarea alegerilor Comitetului de Coordonare Local al Organizației Municipale PNL Piatra Neamț din data de 26.06.2021, motivată de următoarele:


Convocarea membrilor PNL Piatra Neamț nu a fost efectuată în mod statutar conform Art. 47 care prevede clar că data și locul de desfășurare a reuniunilor ordinare ale CCL se comunica individual membrilor acestui organism cu cel puțin 10 zile înainte. Neîndeplinirea acestor formalități duce la sancțiunea nulității alegerilor.

De asemenea, conform art. 44, CCL este format din membrii organizației respective ceea ce pentru aceste alegeri NU AU FOST CONVOCAȚI nici consilierii județeni care activează în această organizație (Florin Hopșa, Marius Apopei, Ivanov Neculai), convocarea făcându-se preferențial.

Singurul mesaj transmis a fost unul de convocare la adunarea de alegeri Piatra Neamț “Vă invitam sâmbăta, 26.06.2021, de la ora 11.30, la cinema Mon Amour să participați la Adunarea Generala de alegeri PNL Piatra Neamț…” mesaj transmis în data de 22 iunie 2021.

Totodată, vă informez că membrii aflați pe convocator NU FAC PARTE din organizația municipală a PNL Piatra Neamț (spre exemplu domnul Vîrlan Iulian care este consilier local din partea ALDE în comuna Țibucani). Mai mult decât atât, convocatorul ședinței pare a fi fost semnat și de persoane care nu s-au aflat fizic în sala în care s-au desfășurat alegeri. (sper exemplu domnul consilier municipal Curelaru Iulian a semnat ca fiind prezent deși nu se afla în localitate)
Ședință a început validându-se inclusiv punctul 3 cu privire la “Validarea prezentei Statutare a ședinței” trecându-se la punctul 4 al ședinței cu privire la “ Alegerea Comisiei de numărare și Validare a voturilor”, continuându-se până la punctul 6 “ Cuvântul Invitaților”.


La finalul alocuțiunii invitaților, care a fost și finalul ședinței, președintele interimar al PNL Neamț a informat membrii participanți că deși se știa de la începutul ședinței că nu este întrunit cvorumul necesar, acesta a continuat lucrările în speranța că se vor mai aduna membri. În acest moment președintele interimar a anunțat că au fost prezenți conform convocatorului 154 de membri și
că nu s-a întrunit cvorumul necesar convocând imediat o noua ședință pentru exerictarea votului, fapt care s-a și întâmplat 5 minute mai târziu, încalcadu-se ordinea de zi prin nerespectarea punctelor 7, 8 și 9, respectiv “Prezentarea candidaților și a modalității de vot” (UNUL DIN CELE MAI IMPORTANTE
PUNCTE DE PE ORDINEA DE ZI), „Desfășurarea procedurii de vot” și „Cuvântul de inceheiere a președintelui nou ales”.
În mod real, în sală, au fost prezente 119 persoane, inclusiv invitații.

La momentul exercitării votului, deși erau instalate 5 cabine de vot, persoanele care au votat nu au folosit aceste cabine, secretul votului fiind viciat.
Totodată, a fost încălcat Regulamentul în ceea ce privește candidaturile, din cadrul BPL regăsindu-se pe lista de candidați atât la funcția de vicepreședinte, cât și la funcția de membru doi membri ai CODA, respectiv domnul Alexandru Adrian Rareș – președinte CODA pentru funcția de vicepreședinte și doamna Georgiana Muraru pentru funcția de membru în BPL așa cum reiese din pozele anexate.
De asemenea, mentionez faptul că au fost colegi din organizație cu funcții de reprezentare la nivel de județ care nu și-au putut depunde candidatura pentru funcția de Prim-vicepreședinte în BPL întrucât li s-a comunicat faptul că aceasta funcție nu exista la nivelul biroului. De asemenea, alți doi colegi (foști și actuali consilieri județeni) nu li s-au acceptat candidaturile pentru funcții în BPL Piatra
Neamț, fară niciun fel de motivare sau explicație statutara.

De asemenea, nu au fost acceptate în sală persoanele care nu se regăseau pe lista de convocator făcută discretionar, dar care aveau cotizația plătita la zi și pot face inclusiv dovada acesteia. În schimb, au fost convocați și primiți în sală oameni care NU sunt membri PNL.

În concluzie, pentru motivele invocate mai sus, consider că aceste alegeri au fost organizate complet nestatutar, dovedind lipsa de profesionalism, fair-play politic, precum și o lipsa cruntă de cunoștință a Statutului și a Regumalentului PNL, fiind de altfel o bătaie de joc la adresa membrilor PNL care de-a lungul anilor și alegerilor au fost alături de acest partid”.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Veteranii de război din județul Neamț. Îndemn pentru generațiile viitoare. Lansare de carte

Cu ocazia celebrării zilei veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial din data de 29 aprilie 2024, Complexul Muzeal Național Neamț marchează acest...

Arest la domiciliu pentru două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat

măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 24 aprilie a.c., acestea au fost prezentate Judecătoriei Roman, care a dispus față de acestea măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile.

ISU Neamț recrutează candidați. Dacă îți place să ajuți oamenii aflați în situații limită, acum ai o șansă să devii salvator!

Vino în echipa salvatorilor! Dacă îți place să ajuți oamenii aflați în situații limită, acum ai o șansă...

Anunturi Apaserv /Întreruperi, presiune, lucrări

25 aprilie Având în vedere înlocuirea rețelei de distribuție a apei potabile,Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă...

Daniel Harpa-candidatul cu cele mai mare șanse la președinția CJ- a predat ștafeta la Tg. Neamț. PSD și-a lansat candidații în orașul de sub...

Dragi târgnemțeni, vă încurajez pe fiecare dintre voi să îl susțineți în această campanie. Și să MĂ susțineți și pe mine pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, căci Târgu-Neamț a fost zona care a înclinat mereu balanța în favoarea PSD la nivel județean.