8.4 C
Piatra Neamț
duminică, octombrie 17, 2021

Peste 80 de cai şi 90 sportivi la cele două concursuri naţionale de la Baza Hipică Neamţ

Politică

Deputatul de Neamţ Iulian Bulai, potenţial ministru al Culturii în Guvernul Cioloş

Deputatul USR PLUS (de Neamţ) Iulian Bulai este opţiunea lui Dacian Cioloş pentru preluarea Ministerului Culturii, potrivit listei de ministeriabili prezentată aseară...

Deputatul Remus Munteanu: La mulţi ani celor care poartă numele Sfintei Parascheva!

Sfânta Parascheva, această cu adevărat mare şi vestită între femei, cuvioasă şi pururea pomenită, să vă aibă în pază și să vă...

Deputatul Remus Munteanu: Semnează petiția pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze!

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a lansat pe pagina sa socializare apelul Partidului Social Democrat privind semnarea petiţiei pentru susţinerea proiectului...

PSD Neamţ: Românii mor pentru că nu încap în spitale, iar Cîțu își răsfață propriii primari! Votanții de la Congresul PNL au fost răsplătiți!

Micimea liberală se vede în aceste momente, când românii mor pecapete ori stau pe câte un colț de scaun în spitale,...

A căzut cortina peste cele două competiții de sărituri peste obstacole, devenite tradiționale la Piatra Neamț, respectiv Cupa TCE 3 Brazi, ediția a XII-a și Cupa Municipiului Piatra Neamț, ediția a XXIV-a.

După trei zile de întreceri, Cupa TCE 3 Brazi a fost adjudecată de către sportivul Viorel Cojocariu, cu calul Bella, de la Clubul Salina Equines, proprietar Astrid Francu. Pe locurile următoare s-au clasat Marius Pintilie, cu calul Camil de la Clubul Morisena, Tiberiu Cebotariu, cu calul Ivory, de la Clubul Ecvester, proprietar Cătălina Sava, Gheorghe Bogdan, cu calul Teodor, de la Clubul Agroind, din nou Marius Pintilie, cu calul Chandy, și Gheorghe Bogdan, cu calul Mon Cherie.

Întrecerile spectaculoase din cadrul Cupei Municipiului Piatra Neamț s-au finalizat cu următorul clasament:

– Locul I: Tiberiu Cebotariu, cu calul Ivory, de la Clubul Sportiv Equester;

– Locul II: Viorel Cojocariu, cu calul Bella, de la Clubul Salina Equines;

– Locul III: Gheorghe Bogdan, cu calul Mon Cherie, de la Clubul Agroind;

– Locul IV: Călin Nemeș, cu calul Tenee de Line, de la Clubul Universitatea Cluj;

– Locul V: Gheorghe Bogdan, cu calul Teodor, de la Clubul Agroind.

La cele două competiții au fost prezenți peste 80 de cai și 90 de sportivi la toate categoriile de vârstă. Fiecare zi din cele trei a început cu testul pentru sportivi debutanți, continuând cu probele rezervate cailor debutanți, amatorilor, copiilor, juniorilor și seniorilor.

Cluburile ecvestre pietrene – ACSE „Costache Lupu“, Clubul Sportiv Ecvestru TCE 3 Brazi – au fost reprezentate în probele concursului și au obținut rezultate încurajatoare sportivii Lucian Aprofirei, Bisem Kerim, Diana Aprofirei, Ana Maria Bostan, Adelina Berariu și Francesca Ticu.

Două luni de pregătiri

Pregătirile în Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ au început în urmă cu două luni, executându-se mai multe lucrări de reparații, vopsitorii, igienizări și alte amenajări, cu sprijinul Grupului de Firme TCE 3 Brazi, sponsorul principal, căruia i s-au alăturat și societățile comerciale din subordinea Consiliului Local Piatra Neamț: Publiserv, CMI Urban și Salubritas.

S-a reușit ca la debutul competițiilor, în ziua de joi 17 iunie 2021, Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ să arate impecabil.

Terenul de concurs cu suprafața de gazon a fost apreciat de toți competitorii drept cel mai bun din România, iar boxele pentru cazarea cailor au corespuns exigențelor impuse de regulamentele Federației Ecvestre Române.

Din păcate, ploile abundente din cele trei zile ale concursului au provocat degradarea gazonului, producându-se și unele căderi ușoare de pe cal, dar care nu s-au soldat cu accidentări.

Festivitatea oficială de deschidere și de premiere a câștigătorilor la probele de vineri și sâmbătă s-a desfășurat în sala restaurantului Căprioara, într-o atmosferă de mare sărbătoare, iar festivitatea de premiere pentru câștigătorii Cupei TCE 3 Brazi și Cupei Municipiului Piatra Neamț a avut loc în aer liber, pe terenul de concurs, în aplauzele entuziaste ale publicului spectator, prezent în tribune după un an de pandemie.

Organizatorii adresează mulțumiri Grupului de Firme TCE 3 Brazi, care a asigurat integral susținerea financiară a Cupei TCE 3 Brazi, Consiliului Local și Primăriei Piatra Neamț, pentru susținerea premiilor la Cupa Municipiului Piatra Neamț, tuturor celorlalți sponsori: Izotec, Astral Trading, Cabinet Expert Costică Albu, Creativ Proiect, Zenyth Pharmaceuticals, Giovani Construct, Panauto, Cocoșul de Aur, Mizo, Das Project Engineering, Husqvarna, CGC Agria, Valrodin Impex, Riana Grand Forest, Auto Ștefan, Beesarsen, Boerro, Direcția Silvică Neamț.

Urmează Trofeul Virgil Bărbuceanu și Cupa Fermierului

În perioada următoare, ACSE „Costache Lupu“, care administrează Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“, are din nou o sarcină dificilă pentru că trebuie să execute lucrările pregătitoare în vederea găzduirii competițiilor din perioada 22-25 iulie 2021, Trofeul Virgil Bărbuceanu și Cupa Fermierului.

În primul rând, eforturile vor fi concentrate pe lucrările de refacere a gazonului degradat de pe terenul de concurs. Se impune, totodată, realizarea curățeniei, igienizării boxelor de cazare a cailor, a celorlalte spații interioare și exterioare care au avut de suferit în timpul competițiilor recent încheiate.

După cum este cunoscut, de mai mulți ani Trofeul Virgil Bărbuceanu este susținut financiar de către Consiliul Județean Neamț, iar Cupa Fermierului de către mai multe societăți și asociații agricole din județul Neamț, precum și de alte unități economice din țară care au relații de colaborare cu fermierii nemțeni.

Organizatorii mulțumesc susținătorilor și promit un spectacol de înalt nivel tehnic!

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Se înmulţesc atacurile urşilor la Tazlău/Primăria anunţă despăgubiri

La Tazlău a avut loc întrunirea Comtetului Local pentru Situaţii de Urgenţă care a dezbătut problema atacurilor urşilor, din ce în ce...

Neamţ/15 localităţi în zona roşie; mesaj RO ALERT pentru Gârcina

Numărul infectărilor în Neamţ se menţine şi astăzi peste 300 (312), ieri fiind un vârf cu 362 iar joi cu 340.

O fiică îşi caută mama plecată voluntar de acasă

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizaţi de către o femeie de 30...

Tânăr condamnat pentru tâlhărie, găsit la Bicaz. Are timp 3 ani pentru regrete

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au depistat, în localitatea Borca, un tânăr de...

SJU Neamţ/Sunt paturi pe secţii, nu sunt la ATI; starea pacienţilor

Astăzi, 15 octombrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt internaţi 333 de pacienţi infectaţi cu SARS Cov 2 şi 18...