31.3 C
Piatra Neamț
sâmbătă, iulie 31, 2021

Poliţia Neamţ despre Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe

Politică

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

Deputatul Remus Munteanu: #PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an!

ZERO EURO DIN PNRR ÎN 2021! Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ: #PSD a avut...

Mugur Cozmanciuc(deputat PNL Neamţ): “România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania!”

"Estimări pozitive: România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania, cu o...

Remus Munteanu, deputat PSD despre consecinţele întârzierii PNRR

„România se află printre ultimele 4 state europene care au depus planul și care vor avea...

Astăzi 16 iunie, cu ocazia Zilei Europene de prevenire a furturilor din locuințe, polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au discutat cu cetățenii și le-au oferit sfaturi pentru protejarea locuinței și a bunurilor personale.  

În conformitate cu decizia adoptată de Consiliul Administrativ al Rețelei Europene de Prevenirea a Criminalității ( EUCPN), în anul 2019 a fost lansat, la nivel european, conceptul  Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuințe, celebrată în acest an în data de 16 iunie 2021.

Conceptul se fundamentează pe importanța conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuința și bunurile proprii, precum și a consecințelor neluării unor măsuri preventive fundamentale.

Această zi își propune să aducă în atenție modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoți, precum și principalele măsuri de siguranță pentru protejarea locuinței și a bunurilor personale.

Fiecare cetățean consideră locuința ca fiind zona în care simte cel mai mare grad de siguranța. Astfel, orice tulburare fără drept a proprietății generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăși încălcarea acestui spațiu intim de securitate personală.

Este necesar să știm că și casa noastră este în siguranță, mai ales în acele momente în care planificăm să ne luăm o vacanță de vară mai lungă, încurajând astfel cetățenii să își păstreze surprizele pentru vacanță și nu pentru momentul reîntoarcerii.

În acest sens, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității vă adresează următoarele recomandări :CASA SIGURĂ  – VACANȚĂ FĂRĂ GRIJI

Fii cu un pas înaintea hoților !

Fă-ți o listă de control cu toate măsurile de siguranța posibile și verifică-le înainte de plecarea în vacanță.

Când lipsești de acasă, asigură-te ca toate ușile și ferestrele sunt încuiate.

În cazul în care lipsești o perioada mai lungă de timp, roagă-ți prietenii sau vecinii apropiați să treacă pe la tine pentru a ridica corespondența.

Instalează un sistem de alarmare în locuință.

Dacă locuiești la bloc ține cont de următoarele sfaturi:

Încuietoarea de la ușa locuinței trebuie să nu permită accesul, din exterior, la  șuruburile de prindere, iar butucul yalei să fie complet introdus în corpul ușii, pentru a evita prinderea și ruperea lui.

Daca locuiești la parter sau la etajul 1, grilajele de la ferestre îi descurajează pe hoți.

Mai mult, solicită administrației :

Montarea unui interfon la intrarea în scară pentru a lua cunoștință despre cine are acces în clădire.

Dotarea cu încuietori corespunzătoare a ușilor de la subsol, terase sau intrări suplimentare.

Iluminarea holurilor și palierelor blocului.

În plus, daca locuiești la casă, poți opta pentru :

Supraveghere video în exterior, care sa înregistreze orice activitate desfășurată în curtea casei.

Iluminare cu senzori de mișcare.

Protecție perimetrală ce avertizează asupra pătrunderii persoanelor străine în curte.ȘI LUMEA VIRTUALĂ ESTE PARTE DIN VIAȚA NOASTRĂ

Atunci când plănuiți să plecați pentru o perioada mai lungă de acasă, nu faceți public pe internet acest lucru.

Nu vă transformați conturile de pe rețelele de socializare în surse de informații pentru infractori și manifestați o atenție sporită la datele personale și fotografiile pe care le postați.

Evitați prieteniile cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate și nu dezvăluiți date personale celor pe care „i-ați întâlnit” doar în mediul online.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Diversitate şi Portret cu Florentina Oţetea şi Carmen Voisei

Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Național Neamţ vă invită la vernisajul expoziţiei artistelor băcăuane CARMEN VOISEI și  FLORENTINA...

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

În urmă 590 de ani se năştea oficial “Piatra”; după 400 de ani, s-a adăugat Neamţ

Despre Piatra Neamţ: Cele mai vechi urme de locuire umană — ce datează din Preistorie — se regăsesc pe teritoriul actual al orașului în...

Noi amenzi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Polițiștii locali de zonă, aflați în patrulare în cartierul Ciritei au depistat deșeuri din hârtie și carton depozitate ilegal, la marginea drumului,...

Update accident Taşca/Şoferiţa nu a supravieţuit

Femeia care se afla la volanul unui autoturism a intrat într-un autocamion, provocând un accident care i-a luat viaţa.