6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

Neamţ: Comunicat de presă al consilierilor judeţeni USR PLUS

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

Piatra-Neamț, 1 iunie 2021

Sănătatea nemțenilor, o prioritate pentru consilierii județeni USR PLUS

Mâine, 2 iunie 2021, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț, ședință în cadrul căreia va fi supus la vot un proiect de hotărâre pentru contractarea unui împrumut în valoare de 100.000.000 lei, proiect la care consilierii județeni USR PLUS se vor abține. Suma are ca destinație efectuarea de reparații pentru drumurile din județ.

În urma vizitei efectuate de consilierii județeni USR PLUS Maria Apostol și Laurențiu Crețu la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, am putut vedea starea avansată de degradare a unor secții din spital și nevoia urgentă de investiții. De mai bine de un an de zile ducem o luptă cu pandemia de Covid-19 și trecem printr-o criză de sănătate fără precedent. În toamna anului trecut, am fost martorii unui eveniment tragic care a avut loc la Secția de Terapie Intensivă a SJU Piatra-Neamț. Având în vedere toate aceste aspecte, considerăm că, în momentul de față, sănătatea nemțenilor este cea mai importantă și trebuie să reprezinte prioritatea numărul unu a Consiliului Județean Neamț. În situația actuală, starea în care se află SJU Piatra-Neamț poate pune în pericol siguranța pacienților.

„În lumina acestor aspecte, noi, consilierii județeni USR PLUS, ne vom abține la votul de mâine pentru proiectul de hotărâre privind contractarea împrumutului, aflat pe poziția 9 a ordinii de zi. Infrastructura și reparațiile pentru drumuri sunt un obiectiv foarte important de investiții pentru județul Neamț, însă criza în care ne aflăm ne obligă să prioritizăm sumele de bani investite.”, a declarat Maria Apostol, liderul consilierilor județeni USR PLUS.

Secția modulară de Terapie Intensivă a SJU Piatra-Neamț este realizată de o fundație privată, cu bani din donații. Pornind de la acest exemplu, din suma de bani propusă a fi contractată, 100.000.000 lei, am putea construi un spital modular cu 170 de paturi, care să acopere toate secțiile spitalului actual și care să respecte standardele sanitare în vigoare. Un astfel de spital modular ar reprezenta o măsură intermediară, care să deservească nevoile pacienților din județ până la construirea unui nou spital județean de urgență, care reprezintă o investiție pe termen mediu și lung.

Considerăm că este momentul ca grija pentru nemțeni și respectarea dreptului la sănătate să se concretizeze prin investiții ale Consiliului Județean Neamț în această direcție.

Echipa consilierilor județeni USR PLUS

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...