6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

Piatra Neamţ: primarul vrea ca în Europa. Acord pentru peisagistică de nivel universitar

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

Între Primăria Piatra Neamţ şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti este prevăzută încheierea unui acord de parteneriat privind “stimularea şi sprijinirea activităţii în domeniul administraţiei şi domeniile arhitecturii şi peisagisticii în municipiul Piatra Neamţ”, se spune în art 2.1 al acordului.

Este cel de al doilea parteneriat pe care administraţia Carabelea îl încheie cu o universitate la Piatra Neamţ, primul fiind cel de la Parcul Cozla, încheiat cu Universitatea Al. I. Cuza – Facultatea de Geologie şi Geografie pentru realizarea Proiectului “Dezvoltarea de Facilităţi  recreaţionale şi de vizitare în Parcul Pădure Cozla Piatra Neamţ, pentru încurajarea unei vieţi active”.

De data aceasta, soluţiile pe care universitarii de la “Ion Mincu” le vor da administraţiei pietrene ţin de cunoaşterea şi implementarea unor modele noi de administraţie publică în domeniul arhitecturii şi peisagisticii locale. Prin aceste modele noi, ar urma ca în municipiul Piatra Neamţ să se reducă decalajul faţă de modelele europene.

Acordul nu conţine nici o referire financiară, Piatra Neamţ nu va plăti aceste sfaturi, dar clele două părţi aplică împreună pentru promovarea cercetării, transferului de informaţii pentru atragerea fondurilor europene, naţionale, regionale, locale.

Acordul, aici: acord de colaborare cu Universitatea de Arhitectură

foto: https://www.facebook.com/municipiulPiatraNeamt1

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...