9 C
Piatra Neamț
vineri, martie 29, 2024

Holcim România lansează prima gamă de betoane verzi

Politică

Se întoarce gospodarul! Iulian Găină, candidatul PSD la Primăria comunei Tarcău

Vă anunțăm cu satisfacție candidatul #PSD pentru funcția de primar al comunei TARCĂU, în persoana lui Iulian Găină (LULU) împreună cu o echipă puternică și performantă, cu entuziasmul și voința necesară de a dezvolta Tarcăul. Cu experiența lui și cu sprijinul echipei noastre, continuă modernizarea și dezvoltarea comunei Tarcău și a întregii zone de pe Valea Muntelui într-o strânsă colaborare cu viitoare conducere #PSD a județului Neamț ce va susține fără rezerve proiectele de dezvoltare economico-sociale și edilitare pentru comuna TARCĂU. Experiența celor patru mandate anterioare de primar și sprijinul echipei #PSD de la nivel local și județean sunt garanția în lupta pentru un viitor mai bun pentru toți locuitorii acestor meleaguri binecuvântate!

Comunicat de presă PUSL Neamț

Biroul Politic Judeţean al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) Neamţ a votatîn unanimitate înscrierea în partid a lui Vasile Panaite şi numirea...

Ei sunt, până astăzi, candidații la Primăria Piatra Neamț!

Sondajele sunt conduse de candidatul PSD (poate și din dorința electoratului pietrean a de a aduce, însfârșit un primar social-democrat implicat), Vasile Adrian Niță, actualul prefect de Neamț.

O profesoară candidează pentru funcția de primar la Ceahlău. Un spațiu unde copiii să se simtă în siguranță

Prof. Liliana Ciucanu candidează din partea PSD pentru funcția de primar al comunei #CEAHLĂU.

Grupul Holcim România lansează prima gamă de betoane verzi

din industrie și un nou model de afaceri

În premieră pentru industria materialelor de construcții, grupul Holcim România( cu punct de lucru la Roman) lansează prima gamă de betoane verzi – ECOPact;

  • Totodată, Holcim marchează noi standarde în industrie, prin introducerea Timbrului ECO și a Etichetei Verzi, sisteme de autoevaluare și transparență, care certifică performanța climatică a produselor sale;
  • Grupul se repoziționează sub o nouă deviză, “Construim pentru oameni și planetă”, și lansează un nou model de afaceri intitulat ECONCEPT;
  • Holcim România și-a stabilit noi obiective de sustenabilitate, în linie cu Angajamentul “Net Zero” asumat, la nivel internațional, de Grupul LafargeHolcim, în septembrie 2020.

 

București, 16 martie 2021. În premieră pentru industria materialelor de construcții din România, Holcim România, cel mai mare producător local, lansează ECOPact – prima gamă de betoane verzi din industrie, cu emisii de CO2 reduse cu peste 30%, creată pentru a accelera tranziția către construcțiile sustenabile. Totodată, compania se repoziționează și dezvoltă un nou model de afaceri, intitulat ECONCEPT.

 

Noul model de business are la bază o ofertă inovatoare din punct de vedere al impactului climatic, care include trei direcții complementare: ECO Soluții (produse și soluții verzi, cu amprenta scăzută de CO2), ECO Servicii (consultanță și instrumente pentru construcția de proiecte sustenabile) și ECO Scor (evaluare și certificare a performanțelor climatice a produselor din portofoliu).

 

Noua gamă de betoane verzi are un spectru larg de utilizare, de la construcții civile rezidențiale și non-rezidențiale, construcții industriale și hidrotehnice, construcții speciale industriale și până la construcții speciale pentru transporturi pe apă și structuri marine. Prin intermediul noii game de betoane de înaltă performanță, Holcim România contribuie activ la reducerea amprentei de CO2 a oricărei construcții.

 

În același timp, Holcim marchează noi standarde privind produsele sale, prin lansarea unor noi servicii de specialitate în domeniul construcțiilor verzi și prin sisteme de evaluare și comparare transparentă a alternativelor din portofoliul său, și anume:

 

  • Servicii de consultanță ECO, care facilitează tranziția către construcțiile sustenabile și susțin reducerea emisiilor de CO2 și economia circular;
  • Timbrul ECO – sistem de evaluare și transparență introdus de Grupul LafargeHolcim. Acesta indică amprenta de CO2 a produselor Holcim, precum și conținutul de material reciclat, fiind folosit numai pentru produsele cu performanțe climatice superioare (emisii CO2 reduse cu minimum 30% și/sau minimum 20% conținut de material reciclat);
  • Eticheta Verde – sistem de auto-evaluare transparentă a performanțelor climatice a produselor Holcim fabricate în România, care indică procentul cu care sunt reduse emisiile de CO2 față de valoarea de referință la nivel UE.

 “Deschidem noi orizonturi pentru business-ul Holcim în România, dar și pentru industria materialelor de construcții. Acest nou model de afaceri este rezultatul eforturilor noastre de peste 20 de ani în direcția sustenabilității, timp în care am investit în tehnologii de ultimă generație, în cercetare și inovare, aspecte care au dus la modernizarea fluxului de producție și, respectiv, la îmbunătățirea gamei de soluții și produse. Totodată, prin ECONCEPT, ne asumăm rolul pe care îl avem în combaterea schimbărilor climatice și conducem tranziția către construcții sustenabile în România, având alături sprijinul partenerilor din zona de proiectare și din sfera academică. Demonstrăm, astfel, încă o dată, că suntem un partener de încredere pentru cei care au nevoie de soluții performante pentru construcții prietenoase cu mediul. Sunt mândru de echipa mea și sunt sigur că împreună vom reuși să construim în România un viitor sustenabil pentru oameni și planetă”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

 

Odată cu noul model de afaceri, compania și-a stabilit noi obiective în ceea ce privește sustenabilitatea, în concordanță cu angajamentul “Net Zero”, la care Grupul LafargeHolcim a aderat, anul trecut, la nivel global. Acesta din urmă are ca scop atingerea neutralității din perspectiva emisiilor de CO2 până în 2050.

 

La nivel local, noile obiective de sustenabilitate au la bază trei piloni de acțiune: reducerea de CO2, recuperarea printr-o economie circulară și inovarea la nivel de soluții și produse. Acțiunile companiei se concretizează prin scăderea constantă a amprentei de CO2 a produselor, înlocuirea treptată a combustibililor fosili cu alte resurse reciclabile, precum și prin dezvoltarea și digitalizarea continuă a produselor și soluțiilor Holcim.

 

Sub deviza “Construim pentru oameni și planetă”, Holcim România își propune să reinventeze modul în care se construiește, cu responsabilitate față de mediu și respect pentru generațiile viitoare. Prin noul model de colaborare eco și prin portofoliul de “materiale pentru viață”, compania contribuie activ la accelerarea construcțiilor, la protejarea planetei și implicit la îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Mai multe informații puteți afla pe econcept.holcim.ro.

###

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, grupul rezultat în urma fuziunii își propune să între într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține 5 fabrici de prefabricate și una de BCA), Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor) și StartCasa (amenajări interioare).

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Informare Apaserv Neamț pentru Piatra Neamț, Gârcina, Dochia, Girov și Ruginoasa(actualizare)

Din cauza unei situații de urgență, alimentarea cu energie electrică către stațiile de captare și tratare a apei potabile ale Companiei Județene APA SERV S.A. a fost întreruptă de către E-ON în data de 27.03.2024, orele 22.37 - 23.37. Această situație coroborată cu intervenția la conducta magistrala de aducțiune a apei potabile din data de 26.03.2024, a dus la scăderea presiunii apei în rețea, existând și posibilitatea opririi temporare în furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă. Astfel, Compania Județeană APA SERV S. A. este pusă în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune redusă existând și posibilitatea întreruperii temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, astăzi 28.03.2024, până la ora 22.00.

Meteo/Vânt și instabilitate atmosferică în jumătatea vestică a județului Neamț

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 10 – 28 martie, ora 20 Fenomene vizate: intensificări ale vântului Zone afectate: județul Galați și zonele de munte ale județelor Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea Vântul va avea intensificări în sud-estul Moldovei și la munte, unde vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

Cutremur de intensitate II lângă Piatra Neamț (actualizare)

INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE - DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PĂMÂNTULUI INCDFP TRANSMITE: În ziua de 28 Martie 2024, la ora 08:36:51 (ora locală...

Expoziție colectivă/Salonul de Primăvară: 150 de lucrări, 39 de artiști la Muzeul de Artă din Roman

Joi, 28 martie 2024, Muzeul de Artă Roman deschide cea de-a XII-a ediție a ”Salonului de primăvară”. O expoziție colectivă dedicată primăverii și în mod special, zilei de 30 martie, ziua documentară a orașului Roman, anul acesta împlinindu-se 632 de ani de la prima atestare a târgului lui Roman.

Un șofer s-a răzgândit și a revenit la locul accidentului. Pietonul din Negritești a fost surprins pe marginea drumului

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Piatra-Neamț, conducea un autoturism din direcția Mărgineni spre Piatra-Neamț, ar fi surprins și accidentat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Negritești, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă, rezultând rănirea acestuia.